back to top
31.5 C
Athens
Τρίτη, 9 Ιουλίου, 2024

31.5 C
Athens
Τρίτη, 9 Ιουλίου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 21:00

Διαβάστε επίσης

Στις κάλπες προσέρχονται την Κυριακή εκατομμύρια γάλλοι για το δεύτερο γύρο των βουλευτικών εκλογών. Σύμφωνα με τις τελευταίες δημοσκοπήσεις το ακροδεξιό κόμμα Εθνικός Συναγερμός (RN) του Ζορντάν Μπαρντελά και της Μαρίν Λεπέν θα δυσκολευτεί να επιτύχει την απόλυτη πλειοψηφία των 289 εδρών στην Εθνοσυνέλευση της Γαλλίας. Ο αριστερός συνασπισμός, το Νέο Λαϊκό Μέτωπο (NFP), αναμένεται να έχει μεταξύ 170 και 200 εδρών. Εν τω μεταξύ, οι κεντρώοι φιλελεύθεροι δημοκράτες του προέδρου Εμανουέλ Μακρόν πρόκειται να φθάσουν μεταξύ 95 και 125 έδρες. Εάν επιβεβαιωθούν οι προβλέψεις, ο Μπαρντελά πιθανότατα δεν θα γίνει ο νέος πρωθυπουργός, καθώς δεν θα έχει αρκετούς βουλευτές για να διοικήσει την εκτελεστική εξουσία της Γαλλίας, ακόμη και με πρόσθετη υποστήριξη από την κεντροδεξιά.

Tο υπουργικό συμβούλιο της νέας κυβέρνησης της Βρετανίας διόρισε ο πρωθυπουργός, Κιρ Στάρμερ μετά τη σαρωτική νίκη του Εργατικού Κόμματος έναντι των Συντηρητικών. Η αναπληρώτρια ηγέτιδα των Εργατικών Άντζελα Ρέινερ είναι η νέα αναπληρώτρια πρωθυπουργός. Η Ρέιτσελ Ριβς γίνεται η πρώτη γυναίκα υπουργός Οικονομικών του Ην. Βασιλείου.
Υπουργός Εξωτερικών αναλαμβάνει ο 51ενός ετών Ντέιβιντ Λάμι από το Τότεναμ του βορείου Λονδίνου, ο οποίος ήταν ο νεαρότερος βουλευτής όταν είχε πρωτοεκλεγεί στα 27 του το 2000. Στην πρώτη του δήλωση μετά τον διορισμό του απηύθυνε έκκληση για «άμεση κατάπαυση του πυρός» στη Λωρίδα της Γάζας. Υπουργός Εσωτερικών είναι η Ιβέτ Κούπερ και υπουργός Άμυνας ο Τζον Χίλι.

Χρειάζονται πολλά βήματα για να τερματιστεί ο πόλεμος, αλλά κάναμε το πρώτο βήμα με την αποκατάσταση του διαλόγου», τόνισε ο Ούγγρος πρωθυπουργός Βίκτορ Όρμπαν, ο οποίος συναντήθηκε σήμερα με τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν σε μία προσπάθεια ειρηνευτικής αποστολής όπως τη χαρακτήρισε προκειμένου να συζητήσουν τα βήματα για ειρήνευση στην Ουκρανία, λίγες ημέρες μετά την επίσκεψη του στο Κίεβο και λίγερς ημέρες πριν από τη σύνοδο κορυφής του ΝΑΤΟ. Κατα την κοινή συνέντευξη τύπου, ο Πούτιν επανέλαβε την πεποίθησή του ότι οι προτάσεις της Ρωσίας πρέπει να είναι το κλειδί για την επίλυση της σύγκρουσης.

«Δεν έχω διαπράξει ποτέ φοροδιαφυγή», τονίζει ο Αντώνης Ρέμος, σε ανακοίνωση που εξέδωσε μετά την γνωστοποίηση πως υπόκειται σε έλεγχο από τον οικονομικό εισαγγελέα. Παράλληλα, διευκρινίζει πως θα δώσει εξηγήσεις γιατί κατηγορείται και είναι έτοιμος, όπως τονίζει, να αντικρούσει όλες τις αποδιδόμενες κατηγορίες.

Στις 4 Αυγούστου θα διεξαχθούν εκλογές για το Δήμο Χειμάρρας, μετά την καθαίρεση του Φρέντη Μπελέρη με απόφαση της Κεντρικής Εκλογικής Επιτροπής των Τιράνων.« Το σχέδιό του Εντι Ραμα ήταν εξαρχής να μην μπορέσω να αναλάβω τα καθήκοντα μου ως εκλεγμένος δήμαρχος», αναφέρει σε δήλωσή του ο ευρωβουλευτής της ΝΔ, Φρέντη Μπελέρη. Νωρίτερα σε ανακοίνωση του το υπουργείο εξωτερικών, έκανε λόγο για καινοφανής πρακτική σε μια διαδικασία με πολλά ερωτηματικά για τις θεμελιώδεις αρχές του κράτους δικαίου.

Υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς αύριο- κατηγορίας 3- σε Αττική Κύθηρα, Λακωνία, Νότια Εύβοια, Κρήτη Κυκλάδες και Δωδεκάνησα.

Στην παράταση κρίνεται αυτή την ώρα ο τελικός νικητής του αγώνα για τα προημιτελικά του Γιούρο, Γερμανία- Ισπανία, η κανονική διάρκεια του οποίου έληξε 1-1. Στις 10μμ θα παίξουν Πορτογαλία- Γαλλία.

ΚΑΙΡΟΣ

Γενικά αίθριος αύριο ο καιρός στην Αττική, με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 6 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα κυμανθεί ααπό 22 έως 35 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια και τα ανατολικά η μέγιστη θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.
29 βαθμοί αυτή την ώρα στο Γκάζι

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα