back to top
31.5 C
Athens
Τρίτη, 9 Ιουλίου, 2024

31.5 C
Athens
Τρίτη, 9 Ιουλίου, 2024

Ο Ντούσκος ανοίγει την αυλαία των Ολυμπιακών για την Ελλάδα

Διαβάστε επίσης

Σε λιγότερο από ένα μήνα, στις 27 Αυγούστου, ο Στέφανος Ντούσκος θα είναι ο πρώτος Έλληνας αθλητής, που θα αγωνιστεί στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού.

Ο χρυσός Ολυμπιονίκης του Τόκιο στο σκιφ ανδρών θα δώσει το στίγμα για την ελληνική αποστολή, στις προκριματικές σειρές που θα λάβουν χώρα στις 9:00 το πρωί (ώρα Ελλάδας).

Η κωπηλασία παραδοσιακά διεξάγεται την πρώτη εβδομάδα των Αγώνων, με το σκιφ ανδρών να λαμβάνει χώρα την επομένη της Τελετής Έναρξης.

Ωστόσο, η συμμετοχή του Ντούσκου στις 27 Αυγούστου σημαίνει ότι θα χάσει την Τελετή Έναρξης, η οποία θα λάβει χώρα το βράδυ της 26ης Αυγούστου. Η τελετή, που διαρκεί πάνω από 3 ώρες, σε συνδυασμό με την πολύωρη αναμονή που απαιτείται για τις αποστολές, καθιστούν αδύνατη την παρουσία του Ντούσκου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το 2021 στο Τόκιο, ο Ντούσκος είχε επίσης την τιμή να ηγηθεί της ελληνικής αποστολής, αγωνιζόμενος μάλιστα πριν από την Τελετή Έναρξης. Μία εβδομάδα αργότερα, στέφθηκε χρυσός Ολυμπιονίκης, χαρίζοντας στην Ελλάδα το πρώτο μετάλλιο στους Αγώνες.

Η αποστολή της κωπηλασίας, που αποτελεί την πρώτη που έφτασε στη Γαλλία για την προετοιμασία, ολοκληρώνει τον κύκλο προπόνησης στη λίμνη Εγκεμπελέτ, 580 χιλιόμετρα νοτιοανατολικά του Παρισιού. Στις 21 Ιουλίου, η ομάδα θα μεταφερθεί στην γαλλική πρωτεύουσα και θα εγκατασταθεί στο Ολυμπιακό Χωριό, έτοιμη για την έναρξη των Αγώνων.

Ανδρέας Χανιάς

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα