back to top
26.7 C
Athens
Δευτέρα, 8 Ιουλίου, 2024

26.7 C
Athens
Δευτέρα, 8 Ιουλίου, 2024

Π. Γερουλάνος: Να ανοίξει το ΠΑΣΟΚ στην κοινωνία και σε δυνάμεις που θέλουν να ακολουθήσουν, με ορίζοντα τις επόμενες εκλογές

Διαβάστε επίσης

Το όραμά του για την επόμενη ημέρα σε ένα ΠΑΣΟΚ ανοικτό στην κοινωνία και στις προοδευτικές δυνάμεις, ανέπτυξε με συνέντευξή του στον Αθήνα 984 και στους δημοσιογράφους Αθηνά Κορλίρα και Γιάννη Παπαγεωργίου,  ο υποψήφιος Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και βουλευτής Α’ Αθήνας, Παύλος Γερουλάνος.

Μεταξύ άλλων, τάχθηκε υπέρ της διεξαγωγής ενός αγώνα ιδεών, εξέφρασε την πεποίθηση ότι το ΠΑΣΟΚ έχει καλές προτάσεις αρκεί να αποτυπωθούν σε θέσεις με ενιαίο όραμα ώστε να μπορέσει να ταυτιστεί με αυτές κάθε Έλληνας και Ελληνίδα, ενώ σε σχέση με τις συνεργασίες στον ευρύτερο χώρο,  πρότεινε το άνοιγμα του ΠΑΣΟΚ στην κοινωνία και σε δυνάμεις οι οποίες θέλουν να ακολουθήσουν, εκτιμώντας πως από εκεί και πέρα όλα θα είναι πιο εύκολα.

Όπως ανέφερε: Πρέπει να κάνουμε έναν αγώνα ιδεών. Αυτό έφερα στο Πολιτικό Συμβούλιο και στην Κεντρική Επιτροπή με προτάσεις για να γίνει το ΠΑΣΟΚ ένα  κόμμα πιο ανοιχτό στην κοινωνία…Πιστεύω ότι το ΠΑΣΟΚ έχει καλές προτάσεις και πρέπει να τις κουμπώσει σε θέσεις με ενιαίο όραμα, μέσα το οποίο  κάθε Έλληνας  θα μπορεί να δει τον εαυτό του».

Ακολουθούν, αναλυτικά σημεία από την τοποθέτηση του κ. Γερουλάνου στον σταθμό της πόλης.

*ΓΙΑ ΤΑ ΠΟΣΟΣΤΑ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ – ΑΝΑΓΚΑΙΟΣ ΕΝΑΣ ΑΓΩΝΑΣ ΙΔΕΩΝ, ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΠΡΟΣΩΠΩΝ

«Η κοινωνία έχει κουραστεί από τις εκλογές, ο κόσμος ετοιμάζεται για διακοπές μετά από έναν αρκετά δύσκολο χειμώνα και κάτω από αυτές τις συνθήκες το να φωνάζει ένα κόμμα για αποσπάσει την προσοχή των πολιτών, μοιάζει έως και λίγο αστείο. Εμείς έχουμε τις διαδικασίες μας, αλλά στην κοινωνία θα μιλήσουμε σταδιακά και με μεγαλύτερη ένταση πλησιάζοντας στο φθινόπωρο…. Για να πετύχουμε να αποσπάσουμε το ενδιαφέρον των πολιτών δεν πρέπει να κάνουμε έναν αγώνα εστιασμένο μόνον στα πρόσωπα. Πρέπει να κάνουμε έναν αγώνα ιδεών κι όχι προσώπων. Αυτή ήταν η εισήγησή μου στο Πολιτικό Συμβούλιο και στην Κεντρική Επιτροπή του ΠΑΣΟΚ με προτάσεις για τις αλλαγές στο κόμμα και στη διοίκηση της χώρας. Για να γίνει πολύ πιο ανοιχτό το ΠΑΣΟΚ σε μια πολύ πιο δίκαιη κοινωνία. Αυτές είναι οι δικές μου προτεραιότητες και θα τις υπηρετήσω μαζί με όλους τους ανθρώπους που συμφωνήσουμε πως αυτό είναι το σωστό  για τη χώρα μας».

*ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΛΛΑΓΕΣ ΣΤΟ ΠΑΣΟΚ

«Έχει καλές προτάσεις που όμως πρέπει να τις «κουμπώσει» σε θέσεις που συγκροτούν ένα ενιαίο όραμα στο οποίο κάθε Έλληνας και Ελληνίδα θα μπορούν να δουν τον εαυτό τους σε προοπτική τριετίας ή δεκαετίας. Η απεύθυνση στην  κοινωνία με αυτό το όραμα προϋποθέτει κινητοποίηση όλων των δυνάμεων που σήμερα είναι αδρανείς. Να λειτουργήσουν καλύτερα οι τομείς πολιτικής, να εξειδικεύσουν αυτές τις προτάσεις και να βρούμε ανθρώπους που να ξέρουν πως να το κάνουν. Να ανοίξουν οι τοπικές οργανώσεις και να γίνει διάλογος. Να κινητοποιήσουμε ακριβώς αυτές τις δυνάμεις και τους θεσμούς, στους οποίους το ΠΑΣΟΚ διαθέτει πολύ σημαντικές δυνάμεις, όπως η  Αυτοδιοίκηση, τα Επιμελητήρια, οι Συνεταιρισμοί, οι συνδικαλιστικοί φορείς, ώστε αυτός ο διάλογος να φτάσει όσο γίνεται πιο κοντά στην κοινωνία.   Μέσα από αυτό τον σχηματισμό ανοίγεται ένα κόμμα στην κοινωνία και γίνεται πιο έτοιμο να ανταποκριθεί στις ανάγκες της».

*ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΕΝΩΣΗ ΔΥΝΑΜΕΩΝ ΜΕ ΤΟΝ ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ

«Κάθε ταξίδι ξεκινάει με ένα βήμα. Αρχικά, πρέπει να πείσουν τα κόμματα, όποιο από τον προοδευτικό χώρο ενδιαφέρεται, ότι είναι ανοιχτό κι νοιάζεται να αγκαλιάσει αυτές τις δυνάμεις οι οποίες μπορούν να συμβάλλουν σε αυτό το όραμα». 

Και συνέχισε επισημαίνοντας με νόημα: «Κόμματα κλειστά, τα οποία ασχολούνται περισσότερο με τον εαυτόν τους ή τους αρχηγούς τους  παρά με την κοινωνία, δεν θα μπορέσουν ανταποκριθούν στη διάθεση να ανοίξει το κόμμα…Κάθε φορά που ακούω μια συζήτηση για συνεργασίες, ρωτώ πως θα γίνει, αλλά κανείς δεν απαντά. Ας βάλουμε λοιπόν πρώτα τάξη το σπίτι μας, ας ανοίξουμε το ΠΑΣΟΚ στην κοινωνία, στις προοδευτικές δυνάμεις που θέλουν και μπορούν να βοηθήσουν και  από εκεί και πέρα όλα θα λυθούν πιο εύκολα».     

*ΓΙΑ ΤΗ ΣΑΡΩΤΙΚΗ ΝΙΚΗ ΤΩΝ ΕΡΓΑΤΙΚΩΝ ΣΤΗ ΒΡΕΤΑΝΙΑ

«Ανοίγει ένα νέο παράθυρο ευκαιρίας, η νίκη των Εργατικών στη Βρετανία. Να ξαναδεί μερικές από τις αποφάσεις της στα τελευταία χρόνια, να δομήσει την κοινωνία της με πολύ πιο ουσιαστικές αλλαγές στο κοινωνικό κράτος, στην παιδεία, στην υγεία , σε τομείς που θα κινητοποιήσουν και θα δυναμώσουν την κοινωνία, κάνοντάς την πιο σίγουρη για το άνοιγμα της Βρετανίας στον υπόλοιπο κόσμο. Μακάρι αυτό (το αποτέλεσμα) να την οδηγήσει να ξαναδεί σοβαρά και τη συμμετοχή της στην Ευρωπαϊκή Ένωση».

*ΓΙΑ ΤΗ ΚΙΝΗΣΗ ΚΡΑΤΩΝ ΤΗΣ ΕΕ ΣΕ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗ ΑΠΟ ΤΗ ΒΡΕΤΑΝΙΑ

«Οι δυνάμεις της Κεντροαριστεράς στην Ευρώπη έχουν γυρίσει εδώ και καιρό την πλάτη  στα κοινωνικά στρώματα τα οποία κάποτε εκπροσωπούσαν.  Το κάναμε με το να γίνουμε βασιλικότεροι του βασιλέως. Υιοθετήσαμε απόλυτες θέσεις, πιστέψαμε στην ελεύθερη οικονομία πιο πολύ κι από τη Δεξιά, με αποτέλεσμα να εκτεθούν οι οικονομίες της ΕΕ και να καταστούν πολύ πιο ευάλωτες στις επιθέσεις δομημένων οικονομιών από χώρες όπως η Κίνα, η Ρωσία κι άλλες, που τις απομύζησαν από θέσεις εργασίας, οι οποίες αφορούσαν τα μεσαία και χαμηλά κοινωνικά στρώματα… Πληρώσαμε ακριβά την παγκοσμιοποίηση με την απώλεια τεράστιας δύναμης, που τότε είχαμε. Είναι ώρα να ανασυγκρότησης και δημιουργίας κοινού ευρωπαϊκού μετώπου».

*ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΠΑΕΙ ΑΚΡΑΙΑ ΔΕΞΙΑ – ΛΑΘΟΣ ΝΑ ΣΥΓΧΕΟΝΤΑΙ  ΜΙΚΡΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΜΕ ΤΟ ΝΕΟ ΠΡΟΣΩΠΟ ΤΟΥ ΦΑΣΙΣΜΟΥ

«Στην Ελλάδα υπάρχει διαφοροποίηση, ο κόσμος δεν έχει πάει Δεξιά, ακραία Δεξιά όπως στην υπόλοιπη Ευρώπη. Υπάρχουν μικρά κόμματα διαμαρτυρίας, αλλά θα ήταν πολύ κακό να τα συγχέουμε με το νέο πρόσωπο του φασισμού που αναδύεται». 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα