back to top
33.9 C
Athens
Δευτέρα, 8 Ιουλίου, 2024

33.9 C
Athens
Δευτέρα, 8 Ιουλίου, 2024

Βρετανία: Παραιτείται από την ηγεσία των Τόρις ο Σούνακ – Ζήτησε «συγγνώμη»

Διαβάστε επίσης

Ο Ρίσι Σούνακ ανακοίνωσε μπροστά από τον αριθμό 10 της Ντάουνινγκ Στριτ ότι θα πάει στον βασιλιά Κάρολο για να του ανακοινώσει την παραίτησή του μετά τη συντριπτική ήττα που υπέστη το κόμμα του, οι Συντηρητικοί, στις χθεσινές βουλευτικές εκλογές.

«Θα ήθελα να πω καταρχήν συγνώμη. Έδωσα τα πάντα από τη θέση μου και εσείς ως πολίτες αποφασίσατε ότι η ηγεσία του Ηνωμένου Βασιλείου πρέπει να αλλάξει και εσείς είσαστε εκείνοι που αποφασίζετε» δήλωσε ο απερχόμενος πρωθυπουργός του Ηνωμένου Βασιλείου.

«Άκουσα την οργή σας, την απογοήτευσή σας και αναλαμβάνω την ευθύνη για αυτή την ήττα», τόνισε.

Ο απερχόμενος πρωθυπουργός της Βρετανίας ευχαρίστησε όλους τους υποψήφιους των Συντηρητικών για τις προσπάθειές τους και σημείωσε ότι «τον πονά» το γεγονός ότι πολλοί συνάδελφοί του δεν θα είναι πλέον στη Βουλή των Κοινοτήτων.

Εξάλλου ο Σούνακ επεσήμανε ότι θα παραιτηθεί από την ηγεσία των Συντηρητικών, αλλά όχι αμέσως, μόνο αφού γίνουν οι επίσημες διαδικασίες για να αναλάβει ένας διάδοχος.

Παράλληλα αναφερόμενος στον Κιρ Στάρμερ είπε ότι έχει την πλήρη στήριξή του αλλά και τον σεβασμό του. «Οποιεσδήποτε διαφωνίες κι αν είχαμε κατά τη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας, έχει την πλήρη στήριξή μου και τον πλήρη σεβασμό μου. Η οικογένειά του και εκείνος θα πρέπει να υποστηριχθούν από όλους μας καθώς περνούν σε αυτή τη νέα φάση και καθώς ο Στάρμερ θα δίνει τα καλύτερα σε έναν ολοένα πιο ανασφαλή κόσμο», τόνισε.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, ertnews.gr

 

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα