back to top
33.4 C
Athens
Κυριακή, 7 Ιουλίου, 2024

33.4 C
Athens
Κυριακή, 7 Ιουλίου, 2024

Σε εξέλιξη η καταμέτρηση των ψήφων στη Βρετανία – Θρίαμβο των Εργατικών δείχνει το exit poll

Διαβάστε επίσης

Οι Εργατικοί του Κιρ Στάρμερ οδεύουν ολοταχώς προς έναν ιστορικό θρίαμβο στις βρετανικές εκλογές, αφού εκτιμάται πως θα εξασφαλίσουν 410 από τις συνολικά 650 έδρες της Βουλής των Κοινοτήτων, σύμφωνα με το exit poll που διενήργησε το ινστιτούτο Ipsos για λογαριασμό των τηλεοπτικών δικτύων BBC, ITV και Sky News.

Aκολουθούν οι Συντηρητικοί του Σούνακ με 131 έδρες, τον χαμηλότερο αριθμό στη μεταπολεμική ιστορία τους.

Οι Φιλελεύθεροι Δημοκράτες προβλέπεται να έρθουν τρίτοι με 61 βουλευτές. Το Εθνικό Κόμμα της Σκωτίας θα δει τον αριθμό των βουλευτών του να πέφτει στους 10 και το Μεταρρυθμιστικό Κόμμα του Νάιτζελ Φάρατζ προβλέπεται να λάβει 13 βουλευτές, σύμφωνα με το exit poll.

Το Πράσινο Κόμμα της Αγγλίας και της Ουαλίας προβλέπεται να διπλασιάσει τον αριθμό των βουλευτών του σε δύο και το Κόμμα της Ουαλίας θα λάβει 4 βουλευτές. Οι υπόλοιποι προβλέπεται να λάβουν 19 έδρες.

Σε ανάρτησή του στην πλατφόρμα X, μετά τη δημοσιοποίηση του exit poll, ο σερ Κιρ Στάρμερ ευχαρίστησε όσους τον ψήφισαν και «εμπιστεύτηκαν ένα αλλαγμένο Εργατικό Κόμμα».

Λίγα λεπτά νωρίτερα, ο απερχόμενος πρωθυπουργός Ρίσι Σούνακ είχε ευχαριστήσει τους υποψηφίους των Συντηρητικών, εθελοντές και ψηφοφόρους. «Σας ευχαριστώ για την σκληρή δουλειά σας, σας ευχαριστώ για την υποστήριξή σας, και σας ευχαριστώ για την ψήφο σας», έγραψε σε ανάρτησή του στο X (πρώην Twitter).

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα