back to top
32.2 C
Athens
Παρασκευή, 12 Ιουλίου, 2024

32.2 C
Athens
Παρασκευή, 12 Ιουλίου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 23:00

Διαβάστε επίσης

Με τα μάτια στραμμένα στη Γαλλία η Ευρώπη και η διεθνής κοινότητα για τον δεύτερο γύρο των βουλευτικών εκλογών, σε μια ιστορική αναμέτρηση της ακροδεξιάς με τις μετριοπαθείς δυνάμεις της πολιτικής.. Διπλωμάτες, ακαδημαϊκοί και προσωπικότητες από όλους τους χώρους κάλεσαν τους Γάλλους ψηφοφόρους να βάλουν φραγμό στην εθνικιστική παράταξη της Λεπέν, την ώρα που το  Γαλλικό Κέντρο Επιστημονικών Ερευνών, αφού εξέτασε εκατομμύρια αναρτήσεων στο διαδίκτυο, προειδοποίησε για ρωσικό ‘’δάχτυλο’’ προκειμένου να αποσταθεροποιηθεί η γαλλική κοινωνία.. Θυμίζουμε ότι ο Πρόεδρος Εμμανουέλ Μακρόν έχει δεσμευτεί ότι ανεξαρτήτως αποτελέσματος θα παραμείνει Πρόεδρος και θεσμικός προστάτης της γαλλικής δημοκρατίας μέχρι τη λήξη της θητείας του τον Μάιο του 2027. 

Το παρών στις εργασίες της Συνόδου Κορυφής του ΝΑΤΟ από 9 έως 11 Ιουλίου στην Ουάσιγκτον θα δώσει ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης. Το βράδυ της Τετάρτης ο κ Μητσοτάκης θα παρακαθίσει στο δείπνο των ηγετών που θα παραθέσει στον Λευκό Οίκο, ο Πρόεδρος των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν με αφορμή τη συμπλήρωση 75 χρόνων από την ίδρυση της βορειο ατλαντικής συμμαχίας.  

Στις 4-6 Οκτωβρίου θα πραγματοποιηθεί το καταστατικό συνέδριο ΣΥΡΙΖΑ, καθώς πέρασε κατά πλειοψηφία η εισήγηση του Προέδρου και απορρίφθηκαν οι τροπολογίες των «87», στην συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής. Κατά τη δευτερολογία του ο Στέφανος Κασσελάκης απηύθυνε αυστηρή προειδοποίησε ακόμη και με διαγραφές στους διαφωνούντες. Στην εισηγητική ομιλία του ο κ Κασσελάκης προανήγγειλε τη μετατροπή του ΣΥΡΙΖΑ σε κόμμα με διαφορετική οργανωτική δομή και λειτουργίαενώ απέρριψε την πρόταση της «κίνησης των 87» για διεξαγωγή δημοψηφισμάτων τόσο για τις καταστατικές αλλαγές όσο και για το ζήτημα των συνεργασιών με άλλες δυνάμεις του κεντροαριστερού χώρου. 

Στο δρόμο προς τις εσωκομματικές εκλογές του ΠΑΣΟΚο Νίκος Ανδρουλάκης με άρθρο του στην εφημερίδα Τα Νέα επιβεβαίωσε ότι θα θέσει εκ νέου υποψηφιότητα για την προεδρεία, ενώ όπως υπογράμμισε το ΠΑΣΟΚ που ταύτισε τη διαδρομή του με τα συμφέροντα της χώρας και του ελληνικού λαού, ανακτά σταθερά τον πρωταγωνιστικό του ρόλο στην κοινωνία”  

Με άρθρο του στην εφημερίδα των Συντακτών, ο Χάρης Δούκας, επίσης υποψήφιος για την Προεδρεία του ΠΑΣΟΚ, εκτιμά ότι το ‘’ενώ το συντηρητικό  μοντέλο απέτυχε το σοσιαλδημοκρατικό ακόμη δεν έχει βρει τα πατήματα του’’ και επισημαίνει: ‘’Πρέπει να παρέμβουμε «τώρα» για να μη ζήσουμε την εποχή των τεράτων’’. 

Στα ίχνη του ηθικού αυτουργού που παρήγγειλε τη δολοφονία του 44χρονου τοπογράφου στο Ψυχικό βρίσκεται η αστυνομία, με την άκρη του νήματος να οδηγεί στη Μύκονο, εκεί όπου δραστηριοποιούνταν επαγγελματικά το θύμα. 

Στο μεταξύ, στον ανακριτή αναμένεται να οδηγηθεί αύριο ο βασικός ύποπτος για την μαφιόζικη δολοφονία. Όπως έγινε γνωστό οι αρχές οδηγήθηκαν στη σύλληψή του μετά από ενδελεχή εξέταση βιντεοληπτικού υλικού από τις κάμερες ασφαλείας, ενώ στα εγκληματολογικά εργαστήρια της αστυνομίας βρίσκεται η μικρού κυβισμού μηχανή που φέρεται να χρησιμοποίησε κατά τη δολοφονική επίθεση .. Ο συλληφθείς, 44 ετών– ο οποίος αρνείται τις κατηγορίες- είναι γνώριμος στις αρχές, καθώς έχει καταδικαστεί για ανάμειξη στην απαγωγή του εφοπλιστή Παναγόπουλου τον Ιανουάριο του 2009, ενώ φέρεται να σχετίζεται με ηγετικά μέλη της GREEK MAFIA.. Επίσης έχει κατηγορηθεί για ληστείες σε επαρχιακές πόλεις, ξυλοδαρμούς και εκβιάσεις καταστηματαρχών.  

 Μόνο με επίγειες δυνάμεις η μάχη των πυροσβεστών στην Γέφυρα Καλογήρου, στην Πρέβεζα. Στο σημείο μεταβαίνει κλιμάκιο της Ανακριτικής Υπηρεσίας προκειμένου να ερευνήσει καταγγελίες των κατοίκων για εμπρησμό. Υπό μερικό έλεγχο έχουν τεθεί οι πυρκαγιές στην Τερψιθέα Ναυπακτίας, στην Κοπανούλα Ολύμπου στην Πιερία, καθώς και στο Κόμαρο της Αλεξανδρούπολης. 

Για τη φωτιά στο Μανταμάδο της Λέσβου συνελήφθη επ αυτοφώρω ο ιδιοκτήτης του οικοπέδου απ’ όπου ξεκίνησε η πυρκαγιά.  

Σε εξέλιξη επιχείρηση της Πυροσβεστικής στην Καστοριά, για τον εντοπισμό και διάσωση δύο αναρριχητών (ενός Έλληνα και μιας Ελβετίδας) που έχασαν τον προσανατολισμό τους και εγκλωβίστηκαν σε δύσβατο μονοπάτι έξω από το χωριό Αμπελόκηποι. 

Στην αθλητική επικαιρότητα…   Ένα βήμα πριν τους ολυμπιακούς η εθνική μπάσκετ.. συνέτριψε 96-68 την Σλοβενία.. Στο τελικό για την πρόκριση το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα θα αντιμετωπίσει την Κροατία. 

Στα ημιτελικά του euro  Αγγλία – Ελβετία: 2 – 1 στα πέναλτι 

Ολλανδία – Τουρκία0 – 1 στο ημίχρονο .. Τον αγώνα παρακολουθεί από τις κερκίδες ο Ταγίπ Ερντογάν 

Και ο καιρός,   

Αίθριος αύριο στην Αττική. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 22 έως 36 βαθμούς Κελσίου. 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα