back to top
22.6 C
Athens
Σάββατο, 5 Οκτωβρίου, 2024

22.6 C
Athens
Σάββατο, 5 Οκτωβρίου, 2024

Δ. Περπατάρης: Ο νόμος αφήνει ανοιχτό “παράθυρο” 6ήμερης εργασίας και σε άλλες επιχειρήσεις

Διαβάστε επίσης

Θέμα στον διεθνή Τύπο έχει γίνει η θέσπιση της εξαήμερης εργασίας στη χώρα μας.

New York Times, Handelsblatt, Guardian, BBC, Washington Post και CNBC είχαν αναλυτικό ρεπορτάζ για το θέμα, επισημαίνοντας ότι ενώ ο υπόλοιπος κόσμος στρέφεται στην τετραήμερη εργασία, η Ελλάδα θεσπίζει την εξαήμερη.

Η νέα νομοθεσία τέθηκε σε ισχύ για τις επιχειρήσεις που λειτουργούν 24 ώρες, ωστόσο όπως είπε στον Αθήνα 9.84 και στον Πάνο Πολυζωίδη, ο εργατολόγος Δημήτρης Περπατάρης , υπάρχει ένα μεγάλο “παραθυράκι” και για άλλες επιχειρήσεις:

«Ο νόμος λέει είτε για τις επιχειρήσεις συνεχούς λειτουργίας, δηλαδή όσες λειτουργούν 24ωρες την ημέρα και επτά ημέρες την εβδομάδα, αλλά -και εδώ χρειάζεται μεγάλη προσοχή- λέει και για όσες είναι δυνατόν να λειτουργούν σε 24ωρη βάση. Με τον τρόπο αυτό αφήνει ανοιχτό, ένα πολύ μεγάλο “παραθυράκι”, για διεύρυνση του ορίου των επιχειρήσεων που θα μπορούσαν να εφαρμόσουν αυτή τη νέα ρύθμιση …»

Ψηφιακή κάρτα
«Το μέτρο σχεδιάστηκε προκειμένου να καταγράφει τον πραγματικό χρόνο εργασίας. Ωστόσο σε μια επιχείρηση όπου απασχολούνται για παράδειγμα, 200 άτομα, μέχρι να χτυπήσουν όλοι τη ψηφιακή τους κάρτα, να ενεργοποιήσουν δηλαδή την έναρξη και τη λήξη της βάρδιας, περνάει τουλάχιστον μισή ώρα κάθε φορά…»

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα