back to top
35 C
Athens
Τετάρτη, 10 Ιουλίου, 2024

35 C
Athens
Τετάρτη, 10 Ιουλίου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 07:00

Διαβάστε επίσης

“Κανείς δεν είναι ικανότερος από εμένα για να είναι πρόεδρος ή για να κερδίσει αυτές τις εκλογές” υποστήριξε ο Τζο Μπάιντεν κατά τη συνέντευξη που παραχώρησε στο ABC News και δήλωσε πως μόνο αν του το ζητούσε ο Θεός να βγει από την κούρσα, θα το έκανε.

Αναγνώρισε ότι η εμφάνισή του στην προ ημερών τηλεμαχία με τον Ντόναλντ Τραμπ δεν ανταποκρίθηκε στις προσδοκίες, υπογραμμίζοντας όμως ότι ήταν ένα μεμονωμένο συμβάν, λόγω κρυολογήματος που τον ταλαιπωρούσε.

Στο μεταξύ, ο Μάικ Κουίγκλι έγινε ο τέταρτος Δημοκρατικός βουλευτής που προέτρεψε τον Μπάιντεν να παραιτηθεί και να αφήσει κάποιον άλλον να είναι αντίπαλος του Ντόναλντ Τραμπ στις εκλογές του Νοεμβρίου.

Ο μεταρρυθμιστής Μασούντ Πεζεσκιάν εξελέγη πρόεδρος του Ιράν, όπως ανακοίνωσε νωρίτερα το υπουργείο Εσωτερικών στην Τεχεράνη. Ο Πεζεσκιάν επικράτησε του υπερσυντηρητικού Σαΐντ Τζαλιλί στον δεύτερο γύρο των προεδρικών εκλογών, όπου το ποσοστό συμμετοχής έφθασε μόλις στο 49,8%.

Η αναπληρώτρια ηγέτιδα των Εργατικών Άντζελα Ρέινερ είναι η νέα αναπληρώτρια πρωθυπουργός της Βρετανίας, ενώ η Ρέιτσελ Ριβς γίνεται η πρώτη γυναίκα υπουργός Οικονομικών του Ηνωμένου Βασιλείου. Υπουργός Εξωτερικών αναλαμβάνει ο Ντέιβιντ Λάμι, ο οποίος στην πρώτη του δήλωση απηύθυνε έκκληση για «άμεση κατάπαυση του πυρός» στη Λωρίδα της Γάζας.

Αύριο προσέρχονται στις κάλπες οι Γάλλοι για τον δεύτερο γύρο των βουλευτικών εκλογών.

Με εισήγηση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανου Κασσελάκη, ξεκινούν το πρωί οι εργασίες της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος.

Για παζλ μεθοδεύσεων, ώστε να μην αναλάβει καθήκοντα δημάρχου Χειμάρρας, κατηγορεί τον Αλβανό πρωθυπουργό ο Φρέντης Μπελέρης σε δήλωση μετά την καθαίρεσή του από την κεντρική εκλογική επιτροπή στα Τίρανα. Οι νέες εκλογές στη Χειμάρρα, ορίστηκαν για τις 7 Αυγούστου. Το Ελληνικό Υπουργείο Εξωτερικών, έκανε λόγο για καινοφανή πρακτική σε μια διαδικασία με πολλά ερωτηματικά για τις θεμελιώδεις αρχές του κράτους δικαίου.

Ανακοίνωση στην οποία τονίζει ότι δεν είναι κατηγορούμενος, αλλά ερευνώμενος, εξέδωσε ο Αντώνης Ρέμμος, υπογραμμίζοντας ότι θα ανταποκριθεί στο ακέραιο σε κάθε ελεγκτική διαδικασία.

Σήμερα αναμένεται να απολογηθεί ο αστυνομικός που κατηγορείται για συμμετοχή στο κύκλωμα που διακινούσε ναρκωτικά στις φυλακές. Χθες προφυλακιστέοι κρίθηκαν με απόφαση εισαγγελέα και ανακριτή ο υποδιευθυντής των φυλακών Ιωαννίνων και δύο διοικητικοί υπάλληλοι.

Η ουγγρική κυβέρνηση ακύρωσε το προγραμματισμένο για τη Δευτέρα ραντεβού με την Γερμανίδα υπουργό Εξωτερικών Αναλένα Μπέρμποκ στη Βουδαπέστη, μετά την κριτική που εξέφρασε το Βερολίνο για την επίσκεψη του Ούγγρου πρωθυπουργού Βίκτορ Όρμπαν στη Μόσχα. Ο Βίκτορ Όρμπαν, η χώρα του οποίου ανέλαβε την εκ περιτροπής προεδρία του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου για το τρέχον εξάμηνο, χαρακτήρισε την επίσκεψή του στη Μόσχα ως μία προσπάθεια ειρηνευτικής αποστολής για τον πόλεμο στην Ουκρανία. Ο Γερμανός καγκελάριος Όλαφ Σολτς τόνισε ότι ο Ούγγρος πρωθυπουργός συναντήθηκε με τον Ρώσο πρόεδρο στο πλαίσιο των διμερών σχέσεων των χωρών, αλλά δεν εκπροσωπούσε σε καμία περίπτωση το σύνολο της ΕΕ. «Το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο εκπροσωπείται από τον ύπατο εκπρόσωπο για την εξωτερική πολιτική Ζοζέπ Μπορέλ», τόνισε ο κ. Σολτς και πρόσθεσε ότι «η θέση της ΕΕ είναι πολύ σαφής: καταδικάζουμε τη ρωσική στρατιωτική επίθεση, υποστηρίζουμε την Ουκρανία οικονομικά και με όπλα και αυτό οργανώνεται από την ΕΕ».

Τραγωδία στα παράλια της Μαυριτανίας, όπου εντοπίστηκαν 89 σοροί μετά τη βύθιση πλοιαρίου που μετέφερε μετανάστες. Στο σκάφος επέβαιναν συνολικά 170 άνθρωποι. Διασώθηκαν οι 9.

Στην αθλητική επικαιρότητα

Η Γαλλία επικράτησε στα πέναλτι 5-3 της Πορτογαλίας και προκρίθηκε στα ημιτελικά του Euro. Θα αντιμετωπίσει την Ισπανία, η οποία κέρδισε 2-1 τη Γερμανία. Σήμερα παίζουν Αγγλία – Ελβετία στις 7 και Ολλανδία – Τουρκία στις 10.

Και ο καιρός

Γενικά αίθριος στην Αττική, με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις. Θερμοκρασία από 22 έως 35 βαθμούς Κελσίου.

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα