back to top
25.2 C
Athens
Σάββατο, 5 Οκτωβρίου, 2024

25.2 C
Athens
Σάββατο, 5 Οκτωβρίου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 15:00

Διαβάστε επίσης

Μεγάλη φωτιά βρίσκεται σε εξέλιξη σε δασική έκταση σε δύσβατη περιοχή στην περιοχή Μανταμάδος Λέσβου.

Επιχειρούν 52 πυροσβέστες με 13 οχήματα, 2 ομάδες πεζοπόρου τμήματος, 9 αεροσκάφη και 1 ελικόπετρο, ενώ συνδράμουν εθελοντές και μηχανήματα του δήμου. Στην περιοχή πνέουν ισχυροί άνεμοι. «Δύσκολη» χαρακτηρίζει την κατάσταση ο πρόεδρος του χωριού Μπάμπης Τζελαϊδής.

Σε εξέλιξη άλλες δύο πυρκαγιές στη χώρα. Στην Ελλοπία Βοιωτίας, σε περιοχή με χαμηλή βλάστηση, όπου επιχειρούν 32 πυροσβέστες με 1 ομάδα πεζοπόρου τμήματος και 1 ελικόπτερο και σε δασική έκταση στη θέση Κοπανούλα Ολύμπου στην Πιερία όπου επιχειρούν 25 πυροσβέστες με 2 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 1 ελικόπτερο.

Τη μετατροπή του ΣΥΡΙΖΑ σε νέο κόμμα με διαφορετική οργανωτική δομή και λειτουργία προανήγγειλε από το βήμα της Κεντρικής Επιτροπής ο Στέφανος Κασσελάκης, στέλνοντας ταυτόχρονα πολλαπλά μηνύματα σε όσους αμφισβητούν το σχέδιο του ή προβάλλουν λύσεις, με πρόσχημα την ανασύνθεση του χώρου της κεντροαριστεράς, που παραπέμπουν στην αποδυνάμωση της πολιτικής αυτοτέλειας του ΣΥΡΙΖΑ και τη ρευστοποίηση του. Ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ξεκαθάρισε ότι για την ανανέωση και τον εκσυγχρονισμό του κόμματος απαιτούνται ριζικές αλλαγές στην οργανωτική του δομή και αυτές θα πρέπει να επικυρωθούν μόνο μέσα από το καταστατικό συνέδριο στις αρχές του Φθινοπώρου, απορρίπτοντας έτσι την πρόταση των μελών της «κίνησης των 87» για την διεξαγωγή δημοψηφισμάτων τόσο για τις καταστατικές αλλαγές όσο και για το ζήτημα των συνεργασιών με άλλες δυνάμεις του κεντροαριστερού χώρου.

“Το ΠΑΣΟΚ, το κόμμα που ταύτισε τη διαδρομή του με τα συμφέροντα της χώρας και του ελληνικού λαού, ανακτά σταθερά τον πρωταγωνιστικό ρόλο του” αναφέρει σε άρθρο του στην εφημερίδα Τα Νέα, ο Πρόεδρος του κόμματος Νίκος Ανδρουλάκης, επιβεβαιώνοντας παράλληλα ότι θα είναι εκ νέου υποψήφιος για την προεδρία του κόμματος.

“Το συντηρητικό μοντέλο απέτυχε, αλλά το σοσιαλδημοκρατικό ακόμη δεν έχει βρει τα πατήματα του. Πρέπει να παρέμβουμε «τώρα» για να μη ζήσουμε την εποχή των τεράτων. Η συζήτηση για τη σοσιαλδημοκρατική, ή όπως αλλιώς θέλετε να την ονομάσετε, εναλλακτική θα πρέπει να γίνει το αντικείμενο πάνω στο οποίο θα διαμορφωθούν οι πλατφόρμες όλων των υποψηφίων για την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ” αναφέρει μεταξύ άλλων σε άρθρο του στην εφημερίδα των Συντακτών, ο υποψήφιος για την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ, Χάρης Δούκας.

Ραγδαίες οι εξελίξεις στην υπόθεση της δολοφονίας του 54χρονου τοπογράφου στο Νέο Ψυχικό, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες βρέθηκε η μηχανή, η οποία χρησιμοποιήθηκε κατά την επίθεση. Από τα ξημερώματα εξάλλου οι Αρχές έχουν προχωρήσει στην προσαγωγή ενός άνδρα. Ενδείξεις για συμμετοχή του στην υπόθεση προέκυψαν από την ανάλυση του κινητού τηλεφώνου του θύματος από τα στελέχη της διεύθυνσης εγκληματολογικών ερευνών και καταθέσεις μαρτύρων.

Στην αθλητική επικαιρότητα

Η Γαλλία επικράτησε στα πέναλτι 5-3 της Πορτογαλίας και προκρίθηκε στα ημιτελικά του Euro. Θα αντιμετωπίσει την Ισπανία, η οποία κέρδισε 2-1 τη Γερμανία. Σήμερα παίζουν Αγγλία – Ελβετία στις 7 και Ολλανδία – Τουρκία στις 10.

Και ο καιρός

Αίθριος αύριο στην Αττική. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 22 έως 36 βαθμούς Κελσίου.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα