back to top
30.4 C
Athens
Παρασκευή, 12 Ιουλίου, 2024

30.4 C
Athens
Παρασκευή, 12 Ιουλίου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 18:00

Διαβάστε επίσης

Μεγάλη πυρκαγιά καίει σε δασική έκταση στην περιοχή Γέφυρα Καλογήρου, στην Πρέβεζα. Σύμφωνα με την Πυροσβεστική η φωτιά εκδηλώθηκε λίγο πριν τις 3 το μεσημέρι και για την κατάσβεσή της επιχειρούν 56 πυροσβέστες με 2 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 21 οχήματα, 5 αεροσκάφη και 2 ελικόπτερα. Νωρίτερα μήνυμα μέσω του 112 ενημέρωσε τους κατοίκους να παραμείνουν σε ετοιμότητα.

Πυρκαγιά εκδηλώθηκε και σε δασική έκταση στην περιοχή Τερψιθέα Ναυπακτίας όπου επιχειρούν επίγειες και εναέριες δυνάμεις.

Υπό έλεγχο βρίσκεται η πυρκαγιά που ξέσπασε το μεσημέρι σε δασική έκταση σε δύσβατη περιοχή στον Μανταμάδο της Λέσβου. Υπό μερικό έλεγχο η φωτιά στην Ελλοπία Βοιωτίας που εκδηλώθηκε σε περιοχή με χαμηλή βλάστηση. Σε εξέλιξη και η πυρκαγιά σε δασική έκταση στην Κοπανούλα Ολύμπου στην Πιερία.

Τη μετατροπή του ΣΥΡΙΖΑ σε νέο κόμμα με διαφορετική οργανωτική δομή και λειτουργία προανήγγειλε από το βήμα της Κεντρικής Επιτροπής ο Στέφανος Κασσελάκης. Ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ξεκαθάρισε ότι για την ανανέωση και τον εκσυγχρονισμό του κόμματος απαιτούνται ριζικές αλλαγές στην οργανωτική του δομή και αυτές θα πρέπει να επικυρωθούν μόνο μέσα από το καταστατικό συνέδριο στις αρχές του Φθινοπώρου, απορρίπτοντας έτσι την πρόταση των μελών της «κίνησης των 87» για την διεξαγωγή δημοψηφισμάτων τόσο για τις καταστατικές αλλαγές όσο και για το ζήτημα των συνεργασιών με άλλες δυνάμεις του κεντροαριστερού χώρου.

“Το ΠΑΣΟΚ, το κόμμα που ταύτισε τη διαδρομή του με τα συμφέροντα της χώρας και του ελληνικού λαού, ανακτά σταθερά τον πρωταγωνιστικό ρόλο του” αναφέρει σε άρθρο του στην εφημερίδα Τα Νέα, ο Πρόεδρος του κόμματος Νίκος Ανδρουλάκης, επιβεβαιώνοντας παράλληλα ότι θα είναι εκ νέου υποψήφιος για την προεδρία του κόμματος.

“Το συντηρητικό  μοντέλο απέτυχε, αλλά το σοσιαλδημοκρατικό ακόμη δεν έχει βρει τα πατήματα του. Πρέπει να παρέμβουμε «τώρα» για να μη ζήσουμε την εποχή των τεράτων”, αναφέρει μεταξύ άλλων σε άρθρο του στην εφημερίδα των Συντακτών, ο υποψήφιος για την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ, Χάρης Δούκας.

Ραγδαίες οι εξελίξεις στην υπόθεση της δολοφονίας του 54χρονου τοπογράφου στο Νέο Ψυχικό, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες βρέθηκε η μηχανή, η οποία χρησιμοποιήθηκε κατά την επίθεση. Από τα ξημερώματα εξάλλου οι Αρχές έχουν προχωρήσει στην προσαγωγή τριών ανδρών. Για τον ένα εξ αυτών υπάρχουν ενδείξεις για συμμετοχή του σε πολύκροτη απαγωγή εφοπλιστή. 

Οι Γάλλοι ξεκίνησαν να ψηφίζουν σήμερα στα υπερπόντια εδάφη και την Αμερική, δίνοντας το εναρκτήριο λάκτισμα για τον δεύτερο γύρο των ιστορικής σημασίας βουλευτικών εκλογών, όπου η ακροδεξιά θα μπορούσε να ανέλθει στην εξουσία.

Στην αθλητική επικαιρότητα… 

Η Γαλλία επικράτησε στα πέναλτι 5-3 της Πορτογαλίας και προκρίθηκε στα ημιτελικά του Euro. Θα αντιμετωπίσει την Ισπανία, η οποία κέρδισε 2-1 τη Γερμανία. Σήμερα παίζουν Αγγλία – Ελβετία στις 7 και Ολλανδία – Τουρκία στις 10.

Και ο καιρός,  

Αίθριος  για αύριο στην Αττική. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 22 έως 36 βαθμούς Κελσίου. 

Αυτή την ώρα η θερμοκρασία στην Τεχνόπολη, εδώ στο Γκάζι, είναι 31 βαθμοί.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα