back to top
36.4 C
Athens
Παρασκευή, 12 Ιουλίου, 2024

36.4 C
Athens
Παρασκευή, 12 Ιουλίου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 22:00

Διαβάστε επίσης

Αντίστροφη μέτρηση για τον δεύτερο γύρο των βουλευτικών εκλογών στη Γαλλία, σε μια ιστορική αναμέτρηση της ακροδεξιάς με τις μετριοπαθείς δυνάμεις της πολιτικής.. Η εβδομάδα που ακολούθησε των πρώτων εκλογών στιγματίστηκε από βία και επιθέσεις με πιο ακραία την επίθεση κατά της κυβερνητικής εκπροσώπου, Πρίσκα Τεβενό, και δύο μελών του επιτελείου της που κατέληξαν στο νοσοκομείο. Την ίδια ώρα, μελέτη του Γαλλικού Κέντρου Επιστημονικών Ερευνών, στο στόχαστρο της οποίας μπήκαν εκατομμύρια αναρτήσεων στο διαδίκτυο, μιλά για ρωσικό ‘’δάχτυλο’’ προκειμένου να αποσταθεροποιηθεί η γαλλική κοινωνία..

Το παρών στις εργασίες της Συνόδου Κορυφής του ΝΑΤΟ θα δώσει στις αρχές της εβδομάδας ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης. Το βράδυ της Τετάρτης ο κ Μητσοτάκης θα παρακαθίσει στο δείπνο των ηγετών που θα παραθέσει στον Λευκό Οίκο, ο Πρόεδρος των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν με αφορμή τη συμπλήρωση 75 χρόνων από την ίδρυση της βορειο ατλαντικής συμμαχίας.

Τη μετατροπή του ΣΥΡΙΖΑ σε κόμμα με διαφορετική οργανωτική δομή και λειτουργία προανήγγειλε από το βήμα της Κεντρικής Επιτροπής ο Στέφανος Κασσελάκης. Ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ έκανε λόγο για ‘’απαραίτητες ριζικές αλλαγές που θα επικυρωθούν από το καταστατικό συνέδριο στις αρχές του Φθινοπώρου’’ ενώ απέρριψε την πρόταση της «κίνησης των 87» για διεξαγωγή δημοψηφισμάτων τόσο για τις καταστατικές αλλαγές όσο και για το ζήτημα των συνεργασιών με άλλες δυνάμεις του κεντροαριστερού χώρου.

Στο δρόμο προς τις εσωκομματικές εκλογές του ΠΑΣΟΚ ο Νίκος Ανδρουλάκης με άρθρο του στην εφημερίδα Τα Νέα επιβεβαίωσε ότι θα θέσει εκ νέου υποψηφιότητα για την προεδρεία, ενώ όπως υπογράμμισε το ΠΑΣΟΚ που ταύτισε τη διαδρομή του με τα συμφέροντα της χώρας και του ελληνικού λαού, ανακτά σταθερά τον πρωταγωνιστικό του ρόλο στην κοινωνία”

Με άρθρο του στην εφημερίδα των Συντακτών, ο Χάρης Δούκας, επίσης υποψήφιος για την Προεδρεία του ΠΑΣΟΚ, εκτιμά ότι το ‘’ενώ το συντηρητικό μοντέλο απέτυχε το σοσιαλδημοκρατικό ακόμη δεν έχει βρει τα πατήματα του’’ και επισημαίνει: ‘’Πρέπει να παρέμβουμε «τώρα» για να μη ζήσουμε την εποχή των τεράτων’’.

Στον ανακριτή αναμένεται να οδηγηθεί αύριο ο βασικός ύποπτος για τη δολοφονία του 44χρονου τοπογράφου στο Ψυχικό.. Όπως έγινε γνωστό οι αρχές οδηγήθηκαν στη σύλληψή του μετά από ενδελεχή εξέταση βοντεοληπτικού υλικού από τις κάμερες ασφαλείας, ενώ στα εγκληματολογικά εργαστήρια της αστυνομίας βρίσκεται η μικρού κυβισμού μηχανή που φέρεται να χρησιμοποίησε κατά τη δολοφονική επίθεση .. Ο συλληφθείς, 44 ετών, είναι γνώριμος στις αρχές, καθώς φέρεται να είχε ανάμειξη στην απαγωγή του εφοπλιστή Παναγόπουλου, τον Ιανουάριο του 2009, ενώ σχετίζεται με ηγετικά μέλη της GREEK MAFIA.Μόνο με επίγειες δυνάμεις η μάχη των πυροσβεστών στην Γέφυρα Καλογήρου, στην Πρέβεζα, στην Τερψιθέα Ναυπακτίας, στην Κοπανούλα Ολύμπου στην Πιερία, καθώς και στο Κόμαρο της Αλεξανδρούπολης.

Για τη φωτιά στο Μανταμάδο της Λέσβου συνελήφθη επ αυτοφώρω ο ιδιοκτήτης του οικοπέδου απ’ όπου ξεκίνησε η πυρκαγιά.

Στην σύλληψη έξι ατόμων προχώρησε η ΕΛ.ΑΣ. κατά τη διάρκεια μεγάλης αστυνομικής επιχείρησης τα ξημερώματα στο Γκάζι. Ανάμεσα στους συλληφθέντες και ο δράστης της επίθεσης με γκλοπ σε διερχόμενο αυτοκίνητο..

Σεισμός μεγέθους 4,9 βαθμών ρίχτερ σημειώθηκε στη θαλάσσια περιοχή 17 χιλιόμετρα νότια της Κυλλήνης. Ο σεισμός έγινε ιδιαίτερα αισθητός στη Ζάκυνθο..

Στην αθλητική επικαιρότητα…

Ένα βήμα πριν τους ολυμπιακούς η εθνική μπάσκετ.. συνέτριψε 96-68 την Σλοβενία

Στα ημιτελικά του euro

Αγγλία – Ελβετία: 2 – 1 στην λήξη.. στα πέναλτι

Αυτή την ώρα Ολλανδία – Τουρκία.. Στις κερκίδες και ο Τούρκος Πρόεδρος.. Πολύ αυξημένα είναι τα μέτρα ασφαλείας περιμετρικά του ολυμπιακού σταδίου στο Βερολίνο.. Νωρίτερα διαλύθηκε πορεία Τούρκων Φιλάθλων που κινούνταν προς το γήπεδο σχηματίζοντας το σήμα των ‘’γκρίζων λύκων’’.

Και ο καιρός,

Αίθριος αύριο στην Αττική. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 22 έως 36 βαθμούς Κελσίου.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα