back to top
29.6 C
Athens
Τρίτη, 23 Ιουλίου, 2024

29.6 C
Athens
Τρίτη, 23 Ιουλίου, 2024

Αναστολή καθηκόντων σε υπαλλήλους του Υπουργείου Πολιτισμού λόγω εμπλοκής σε υπόθεση εκβιασμών

Διαβάστε επίσης

Σε αναστολή καθηκόντων τίθενται υπάλληλοι του Υπουργείου Πολιτισμού μετά από έγγραφη ενημέρωση της Αστυνομίας προς το Υπουργείο, που αναφέρεται σε ποινικά κολάσιμες και πειθαρχικά ελεγκτεές συμπεριφορές.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα, τρεις υπάλληλοι του Υπουργείου εμπλέκονται, μεταξύ άλλων, στη δράση του κυκλώματος που παρείχε προστασία σε καταστηματάρχες και ιδιοκτήτες ξενοδοχείων και ακινήτων έναντι αδρής αμοιβής, το οποίο εξαρθρώθηκε μετά από έρευνα και συντονισμένη επιχείρηση της Υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων Σωμάτων Ασφαλείας.

Στο θέμα των συλλήψεων, μεταξύ αυτών και δημοσίων-δημοτικών υπαλλήλων για εκβιασμούς σε βάρος επιχειρηματιών, αναφέρθηκε με ανακοίνωσή του και ο Δήμος Αθηναίων, την Κυριακή 7 Ιουλίου.

Ανακοίνωση Υπουργείου Πολιτισμού:

Από το Υπουργείο Πολιτισμού ανακοινώνεται ότι, σε συνέχεια του εγγράφου που απεστάλη σήμερα από την Ελληνική Αστυνομία, στο οποίο γίνεται αναφορά στις ποινικά κολάσιμες και πειθαρχικά ελεγκτέες συμπεριφορές υπαλλήλων του Υπουργείου, με απόφαση της Υπουργού Πολιτισμού, Λίνας Μενδώνη, οι ανωτέρω υπάλληλοι τίθενται αμέσως σε αναστολή καθηκόντων, σύμφωνα με τις διατάξεις του Κώδικα Δημοσίων Υπαλλήλων και ακολουθεί η προβλεπόμενη διαδικασία ουδεμίας ανοχής.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα