back to top
32.5 C
Athens
Κυριακή, 21 Ιουλίου, 2024

32.5 C
Athens
Κυριακή, 21 Ιουλίου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 05:00

Διαβάστε επίσης

Υψηλές θερμοκρασίες και πάλι από σήμερα στη χώρα με τον υδράργυρο να αγγίζει ακόμη και τους 40 βαθμούς Κελσίου, σε Θεσσαλία, Ήπειρο, Αιτωλοακαρνανία Μακεδονία και Πελοπόννησο.

Πολύ υψηλός κίνδυνος εκδήλωσης πυρκαγιάς σε Αργολίδα, Κορινθία, Λέσβο, Κύθηρα, Χίο, Λακωνία, Βοιωτία και Εύβοια.

Σε 24ωρη επιφυλακή βρίσκεται όλος ο μηχανισμός του Δήμου Αθηναίων. Ταυτόχρονα θα φυλάσσονται όλοι οι μεγάλοι χώροι πρασίνου της πόλης.

Η Δημοτική Αστυνομία θα ελέγχει με drones τις περιοχές πρασίνου της Αθήνας, ενώ καλούνται οι πολίτες σε περίπτωση οποιουδήποτε κινδύνου πυρκαγιάς αντιληφθούν, να επικοινωνούν σε 24ωρη βάση με το 1595.

Χιλιάδες Παλαιστίνιοι έφυγαν άρον άρον για να σωθούν από την πόλη της Γάζας, όπου οι ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις ανέπτυξαν άρματα μάχης με την υποστήριξη βομβαρδισμών από αεροσκάφη, και διέταξαν εσπευσμένη απομάκρυνση των αμάχων από ολόκληρες συνοικίες.

Σύμφωνα με τη Χαμάς, οι μάχες που βρίσκονται σε εξέλιξη είναι «οι πιο εντατικές εδώ και μήνες». Η πολιτική προστασία ανέφερε πως έχει λάβει πληροφορίες για «δεκάδες» νεκρούς και τραυματίες, αλλά δεν μπορεί να φθάσει στις συνοικίες όπου βρίσκονται, εξαιτίας της σφοδρότητας των πυρών.

Οι ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις ανακοίνωσαν πως έπληξαν τη νύχτα «τρομοκράτες» που χρησιμοποιούσαν δομές σχολείου στην περιοχή Νουσέιρατ, στο κεντρικό τμήμα της Λωρίδας της Γάζας.

Στην Ουάσιγκτον μεταβαίνει ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης. Θα συμμετάσχει στη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ, η οποία χαρακτηρίζεται από την αλλαγή ηγεσίας με τον Ολλανδό Μαρκ Ρουτέ για πρώτη φορά στη θέση του Γενικού Γραματέα.

Το ζήτημα της μη τήρησης των συμφωνηθέντων από τη Βόρεια Μακεδονία θα θέσει στη Σύνοδο ο πρωθυπουργός, ανέφερε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης.

Μήνυμα προς το εσωτερικό του κόμματος να στηρίξουν τη γραμμή ότι ο ΣΥΡΙΖΑ και ο πρόεδρος του θα έχουν τον πρώτο λόγο στις διεργασίες στο χώρο της κεντροαριστεράς, έστειλε ο Στέφανος Κασσελάκης μιλώντας στο Μέγκα. Ερωτηθείς εάν σκοπεύει να προχωρήσει σε διαγραφές σε περίπτωση που κάποια στελέχη τον αμφισβητήσουν εκ νέου, εξήγησε ότι ο ίδιος δεν στοχοποιεί κανέναν και καμία.

Επιστολή στην επιτροπή δεοντολογίας του ΠΑΣΟΚ έστειλε ο Δήμαρχος Αθηναίων και υποψήφιος για την ηγεσία του κόμματος Χάρης Δούκας, επισημαίνοντας ότι οι εκλογές πρέπει να γίνουν με απόλυτη διαφάνεια, νηφαλιότητα και ευθύνη.

Ζητά -μεταξύ άλλων- να καθοριστεί η ημερομηνία κατάθεσης των υποψηφιοτήτων και να διεξαχθούν τουλάχιστον δύο debates, μεταξύ όλων των υποψηφίων στη δημόσια τηλεόραση.

Σε νόμο που ισχύει από το 2002 για την απαγόρευση της μετάδοσης των δικών παραπέμπει με ανακοίνωση του το υπουργείο Δικαιοσύνης με αφορμή δημοσιεύματα που κάνουν λόγο για απαγόρευση δημοσιογραφικής κάλυψης.

Νωρίτερα ο ΣΥΡΙΖΑ σχολιάζοντας την τροποποίηση του νόμου επισήμανε ότι η σπουδή της κυβέρνησης Μητσοτάκη και δη του ανεκδιήγητου υπ. Δικαιοσύνης Γιώργου Φλωρίδη να απαγορεύσουν την ακριβή πληροφόρηση για σημαντικές δίκες, αποτελεί πλήγμα στη θεμελιώδη αρχή της δημοσιότητας της δίκης, “φιμώνει” τους δημοσιογράφους, και “μαυρίζει” κι άλλο το τοπίο της ενημέρωσης στην Ελλάδα.

Το υπουργείο Δικαιοσύνης για τη διάταξη που ψηφίστηκε στο τέλος της περασμένης εβδομάδας, διευκρινίζει, ότι το μόνο καινούργιο που εισάγεται με αυτή, είναι η απαγόρευση να αφορά πλέον και το διαδίκτυο.

Εν μέσω αβεβαιότητας ξεκίνησαν στη Γαλλία συνομιλίες για τον σχηματισμό νέας κυβέρνησης, μετά τις πρόωρες βουλευτικές εκλογές που ανέδειξαν μια κατακερματισμένη Εθνοσυνέλευση. Χθες υπέβαλλε την παραίτησή του ο πρωθυπουργός Γκαμπριέλ Ατάλ, από τον οποίο ο πρόεδρος ζήτησε να παραμείνει «προς το παρόν για την σταθερότητα της χώρας».

Ο υπουργός Οικονομικών της Γαλλίας Μπρούνο Λεμέρ, επισημαίνει τον κίνδυνο δημιουργίας νομισματικής κρίσης και εισόδου της Γαλλίας σε οικονομική παρακμή, αν εφαρμοστεί το οικονομικό πρόγραμμα του Νέου Λαϊκού Μετώπου της αριστεράς.

«Κανείς δεν μπορεί να θεωρεί ότι νίκησε», δήλωσε αναφερόμενη στις Γαλλικές εκλογές η πρωθυπουργός της Ιταλίας Τζόρτζια Μελόνι, προσερχόμενη στην Ουάσιγκτον για τη σύνοδο κορυφής του ΝΑΤΟ.

Ανοίγει από σήμερα η πλατφόρμα για τα μηχανογραφικά των υποψηφίων των πανελλαδικών εξετάσεων. Προθεσμία έως και τα μεσάνυχτα της Πέμπτης 18 Ιουλίου.

Εντός της εβδομάδας αναμένεται η Κοινή Υπουργική Απόφαση των Υπουργείων Υγείας και Οικονομικών για την παροχή επιπρόσθετων κινήτρων σε γιατρούς προκειμένου να στελεχώσουν θέσεις σε άγονες περιοχές σύμφωνα με τον υπουργό Άδωνι Γεωργιάδη.

Μάλιστα απηύθυνε αυστηρή προειδοποίηση προς τους ιδιώτες ιατρούς να στηρίξουν τα δημόσια νοσοκομεία της περιοχής τους που αντιμετωπίζουν ελλείψεις.

Επαναλειτουργεί από χθες το απόγευμα η βυθιζόμενη γέφυρα της Ποσειδωνίας, στην Κορινθία.

Εκτεταμένους ελέγχους σε 14 παραλίες σε όλη την χώρα που συγκέντρωσαν τις περισσότερες καταγγελίες πολιτών πραγματοποίησαν οι κτηματικές υπηρεσίες του Υπουργείου Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών σε συνεργασία με την Ελληνική Αστυνομία και τους κατά τόπους Δήμους.

Είναι χαρακτηριστικό πώς μέσα σε μόλις 5 ημέρες εξετάστηκαν πάνω από 1.000 καταγγελίες πολιτών, ενώ μέχρι στιγμής έχουν επιβληθεί πρόστιμα άνω των 350.000 ευρώ.

Οι Κροάτες Ίβιτσα Ζούμπατς και Ντάριο Σάριτς ενεπλάκησαν σε σοβαρό επεισόδιο σε νυχτερινό κέντρο της Αθήνας, τα ξημερώματα της Δευτέρας και λίγες ώρες αφότου η χώρα τους είχε αποκλειστεί από την Ελλάδα στον τελικό του Προολυμπιακού τουρνουά μπάσκετ του Πειραιά. Αυτόπτες μάρτυρες ανέφεραν ότι δεν έγινε σαφές τι πυροδότησε το επεισόδιο, καθώς όλα ξέσπασαν αρκετά γρήγορα.

Στη διεθνή επικαιρότητα,
Να εγκαταλείψει την προεδρική κούρσα, κάλεσε τον πρόεδρο Τζο Μπάιντεν ο ανώτερος Δημοκρατικός στην Επιτροπή Ενόπλων Υπηρεσιών της Βουλής των Αντιπροσώπων των ΗΠΑ Άνταμ Σμιθ, μιλώντας στο CNN.
Παραμένω «σταθερά αφοσιωμένος» στην κούρσα του 2024 για τον προεδρικό θώκο, διαβεβαίωσε χθες τους δημοκρατικούς ο Τζο Μπάιντεν.

ΚΑΙΡΟΣ
Αίθριος, σήμερα ο καιρός στην Αττική. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 6 και στα ανατολικά τοπικά έως 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 24ρις έως 37 βαθμούς Κελσίου. Στα ανατολικά η μέγιστη θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα