back to top
29.2 C
Athens
Τρίτη, 16 Ιουλίου, 2024

29.2 C
Athens
Τρίτη, 16 Ιουλίου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 12:00

Διαβάστε επίσης

Τραγωδία σημειώθηκε στα ανοιχτά της Κάσου όταν μία αθλήτρια που συμμετείχε διεθνή ιστιοπλοϊκό αγώνα Aegean 600 έπεσε στη θάλασσα και έχασε τη ζωή της. Στην περιοχή έπνεαν δυνατοί άνεμοι.

Πυρκαγιά σε δασική έκταση στην περιοχή Σιδηρούντα, Χίου. Για την πλήρη κατάσβεση επιχειρούν 40 πυροσβέστες με 2 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 10 οχήματα και από αέρος 2 Α/Φ και 2 Ε/Π. Συνδράμουν και υδροφόρες ΟΤΑ.

Πολύ υψηλός κίνδυνος εκδήλωσης πυρκαγιάς σε Αργολίδα, Κορινθία, Λέσβο, Κύθηρα, Χίο, Λακωνία, Βοιωτία και Εύβοια.

Στην λήψη έκτακτων μέτρων προχωράει ο Δήμος Αθηναίων. Σε 24ωρη επιφυλακή βρίσκεται όλος ο μηχανισμός για την αντιμετώπιση ενδεχόμενων πυρκαγιών. Drones θα πετούν πάνω από τις περιοχές πρασίνου της Αθήνας. Έκκληση του Δήμου προς τους πολίτες σε περίπτωση που αντιληφθούν κίνδυνο πυρκαγιάς, να επικοινωνούν με το 1595.

Οι πολύ υψηλές θερμοκρασίες που θα φτάσουν και τους 40 βαθμούς Κελσίου κυρίως στα δυτικά ηπειρωτικά και τη Θεσσαλία σε συνδυασμό με τα 7 μποφόρ στο Αιγαίο θέτουν σε κατάσταση συναγερμού και τον κρατικό μηχανισμό.

Στην Ουάσιγκτον ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης για τη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ υπό το νέο ΓΓ Μαρκ Ρούτε- Σε εξέλιξη διεργασίες των επιτελείων του Έλληνα Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη και του τούρκου προέδρου Ταγίπ Ερντογάν για μια σύντομη συνάντηση των δυο ηγετών στο περιθώριο της Συνόδου. Ο έλληνας πρωθυπουργός αναμένεται να θεσει το θέμα της μη χρήσης από τη νέα ηγεσία της Βόρειας Μακεδονίας, του συνταγματικού ονόματος της χώρας, σε αντίθεση με ό,τι ρητά προβλέπει η Συμφωνία των Πρεσπών. Η σύνοδος κορυφής της Συμμαχίας θα διεξαχθεί εν μέσω πολιτικής αβεβαιότητας στις ΗΠΑ την ώρα που πληθαίνουν οι φωνές που ζητούν από τον Μπάιντεν να εγκαταλείψει την προεδρία.

Στη Γαλλία τώρα, αντιμέτωπη με μία Εθνοσυνέλευση χωρίς σαφή πλειοψηφία βρίσκεται η χώρα με το στενό συνεργάτη και πρώην υπουργό Οικονομικών Λεμερ να χαρακτηρίζει «επικίνδυνο» για τη Γαλλία το οικονομικό πρόγραμμα του Νέου Λαϊκού Μετώπου και τον Εμμανουέλ Μακρόν να ζητά από τον πρωθυπουργό να παραμείνει στη θέση του «για τη σταθερότητα της χώρας». Η πολυσυλλεκτική σύνθεση του Νέου Λαϊκού Μετώπου πάντως έχει δεσμευτεί ότι θα υποστηρίξει ένα πρόσωπο προκειμένου να αναλάβει την πρωθυπουργία, το όνομα του οποίου αναμένεται να ανακοινωθεί εντός της εβδομάδας. Ο Μακρόν θα επιχειρήσει τη διάσπαση της «εύθραυστης» αριστερής συμμαχίας στοχεύοντας στην παραμονή του στην εξουσία, αναφέρεται σε ανάλυσή του Politico.

«Το θετικά ανατρεπτικό αποτέλεσμα των γαλλικών εκλογών, κατατάσσοντας -κόντρα σε όλα τα προγνωστικά- στην τρίτη θέση το κόμμα της Λεπέν, βάζει στον ευρύτερο προοδευτικό κόσμο στην Ελλάδα ένα μεγάλο ερωτηματικό για την από εδώ και πέρα πορεία, είπε μιλώντας στον Αθήνα 984 ο Κώστας Ζαχαριάδης, μέλος της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ.

Η σωστή συνταγή είναι να κάνουμε μικρά, στέρεα βήματα μέσα από κοινές πρωτοβουλίες στο κοινωνικό πεδίο, στη Βουλή και στην Αυτοδιοίκηση όπως συνέβη στο Δήμο της Αθήνας. Έτσι, κατέληξε ο κ Ζαχαριάδης θα διαμορφωθεί ένα περίγραμμα συνθέσεων και αποκλίσεων στον ευρύτερο προοδευτικό χώρο και θα αναπτυχθεί μια κοινωνική δυναμική ώστε στις επόμενες εθνικές κάλπες να σχηματιστεί ένας ισχυρός πόλος απέναντι στον κ. Μητσοτάκη.

Το ΠΑΣΟΚ δεν μπορεί να είναι μπαλαντέρ του κ. Μητσοτάκη, το ΠΑΣΟΚ πρέπει να πάρει θέση με ποιούς είναι και με ποιους όχι δήλωσε στον Αθήνα 9,84 ο υποψήφιος για την ηγεσία του κόμματος, Μιχάλης Κατρίνης. Επίσης όπως είπε, το ΠΑΣΟΚ θα πρέπει να πάρει πρωτοβουλία να γίνει ηγέτιδα δύναμη στον προοδευτικό χώρο ενώ δήλωσε θετικός στην διεξαγωγή debate μεταξύ των υποψηφίων.

Σε διακοπή για τις 16 Ιουλίου οδηγήθηκε η δίκη για το Μάτι προκειμένου να ενημερωθούν επί της δικογραφίας οι συνήγοροι που όρισε το δικαστήριο στον κατηγορούμενο Ιωάννη Φωστιέρη, πρώην επικεφαλής του Ενιαίου Συντονιστικού Κέντρου Επιχειρήσεων. Λίγο πριν από τη λήξη της συνεδρίασης η πρόεδρος του δικαστηρίου τόνισε πως για τον Ιούλιο “θα υπάρχουν συνεχείς συνεδριάσεις και για τον Αύγουστο θα δούμε». Το ενδεχόμενο πάντως συνεδρίασης του δικαστηρίου και τον Αύγουστο, προκάλεσε την τοποθέτηση των δικηγόρων που ενημέρωσαν το δικαστήριο ότι κατ΄ εφαρμογή των σχετικών διατάξεων, δεν μπορούν να γίνονται συνεδριάσεις τον Αύγουστο.

Από σήμερα έως τις 18/7 η υποβολή των μηχανογραφικών των υποψήφιων των πανελλαδικών εξετάσεων όπως ανακοίνωσε το Υπουργείο Παιδείας. Όλες οι πληροφορίες αναλυτικά στην ιστοσελίδα μας athina984.gr.

Δωρεάν σεμινάριο Ναυαγοσωστικής και πρώτων βοηθειών διοργανώνει ο Δήμος Αθηναίων το Σάββατο 13 Ιουλίου από τις 10 το πρωί έως τη μια το μεσημέρι στο Σεράφειο Κολυμβητήριο. Για δηλώσεις συμμετοχής οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να καλούν στο 210-2015510.

Και ο καιρός: Αίθριος, σήμερα ο καιρός στην Αττική. Η θερμοκρασία έως 37 βαθμούς Κελσίου. 34 βαθμοί στο Γκάζι

 

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα