back to top
31.1 C
Athens
Τετάρτη, 24 Ιουλίου, 2024

31.1 C
Athens
Τετάρτη, 24 Ιουλίου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 19:00

Διαβάστε επίσης

Σε εξέλιξη επιχείρηση διάσωσης ανοικτά της Σαντορίνης καθώς σημειώθηκε εισροή υδάτων σε ιστιοφόρο σκάφος με τρεις επιβαίνοντες, τέσσερα ναυτικά μίλια βορειοανατολικά της Θήρας. Στο σημείο σπεύδουν δύο ιδιωτικά σκάφη στελέχη του Λιμενικού Σώματος και παραπλέον πλοίο. Στην περιοχή πνέουν άνεμοι εντάσεως 6 μποφόρ.

Χωρίς ενεργό μέτωπο η φωτιά που ξέσπασε το μεσημέρι στην Αρόη Πάτρας, στην περιοχή του Γηροκομείου. Εκκενώθηκαν το Καραμανδάνειο Νοσοκομείο το οποίο υπέστη ζημιές εξωτερικά, το Κωνσταντοπούλειο και το ίδρυμα “Μέριμνα”. Κάηκαν αυτοκίνητα, ενώ εστίες προξένησαν ζημιές και σε σπίτια. Επίσης χωρίς ενεργό μέτωπο και η φωτιά στην Αγιά Λάρισας. Υπό μερικό έλεγχο η φωτιά στην περιοχή Ρούσσα Έβρου.

Εν τω μεταξύ δυο γυναίκες και ένα παιδί απομακρύνθηκαν μετά από φωτιά που εκδηλώθηκε σε διαμέρισμα δευτέρου ορόφου στη Νίκαια.

Πολύ υψηλός ο κίνδυνος πυρκαγιάς αύριο σε Αττική, Βοιωτία, Εύβοια, Πελοπόννησο Φθιώτιδα, Φωκίδα, Λέσβο και η Χίο. Οι ριπές των ανέμων θα φτάνουν έως και τα 10 μποφόρ. Έκτακτα μέτρα από τον Δήμο Αθηναίων. Σε 24ωρη επιφυλακή όλες οι υπηρεσίες του.

Στην αναστολή της κομματικής ιδιότητας δύο μελών του ΠΑΣΟΚ προχώρησε η Επιτροπή Δεοντολογίας Καταστατικού και Πιστοποίησης του κόμματος, λόγω «της φερόμενης εμπλοκής τους σε ποινική υπόθεση που αφορά χρηματισμό υπαλλήλων του Δήμου Αθηναίων”.

Εν τω μεταξύ σε σαρωτικές αλλαγές και μετακινήσεις στις υπηρεσίες υγειονομικού ελέγχου της Περιφέρειας Αττικής προχωρά άμεσα ο περιφερειάρχης Νίκος Χαρδαλιάς, μετά και τη σύλληψη συνολικά 12 υπαλλήλων, Εποπτών Δημόσιας Υγείας, για ανάμιξή τους σε κύκλωμα εκβιαστών. Και οι 12 εμπλεκόμενοι τέθηκαν άμεσα σε αργία – εννέα εξ αυτών, εργάζονταν στις ελεγκτικές υπηρεσίες του Κεντρικού Τομέα και οι τρεις στις αντίστοιχες υπηρεσίες του Βόρειου Τομέα.

Τη στήριξή τους στην Ουκρανία αναμένεται να επαναβεβαιώσουν τα κράτη μέλη του ΝΑΤΟ κατά τη Σύνοδο Κορυφής που διεξάγεται στην Ουάσιγκτον. Το ζήτημα της μη τήρησης της συμφωνίας των Πρεσπών από τη Βόρεια Μακεδονία, αναμένεται να θέσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Οριστικοποιήθηκε τελικά για αύριο η συνάντηση του Έλληνα Πρωθυπουργού με τον Τούρκο Προέδρο, στο περιθώριο της Συνόδου της Συμμαχίας. Θα πραγματοποιηθεί στις έντεκα το βράδυ, ώρα Ελλάδας.

“Δεν νοούνται «ήρεμα νερά» και εξομάλυνση των ελληνοτουρκικών σχέσεων, όσο συνεχίζονται οι προκλήσεις της Τουρκίας στην Κύπρο” αναφέρει -σε ανακοίνωσή του- ο Βουλευτής Επικρατείας και τομεάρχης Εξωτερικών του ΠΑΣΟΚ Δημήτρης Μάντζος.

Τώρα είναι η ώρα της μεγάλης υπέρβασης. Το ΠΑΣΟΚ να γίνει η μεγάλη δύναμη των ανατροπών και της νέας Αλλαγής αναφέρει σε νέα του ανάρτησή του στο Χ ο Δήμαρχος Αθηναίων και υποψήφιος για την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ Χάρης Δούκας, καλώντας τους προοδευτικούς πολίτες όπως αναφέρει, μεταξύ άλλων, να στηρίξουν την υποψηφιότητά του για την ηγεσία του – Κινήματος. Όλοι μαζί να στηρίξουμε την ελπίδα για ένα πιο φωτεινό αύριο, στην Ελλάδα της Δημιουργίας, της Καινοτομίας, της Κοινωνικής και Οικονομικής Δικαιοσύνης καταλήγει ο κ. Δούκας.

“Το ΠΑΣΟΚ θα πρέπει να πάρει πρωτοβουλία να γίνει ηγέτιδα δύναμη στον προοδευτικό χώρο”, είπε στον Αθήνα 9,84 ο Μιχάλης Κατρίνης ,επίσης υποψήφιος για την προεδρία του κόμματος ,ενώ δήλωσε θετικός στη διεξαγωγή debate μεταξύ των υποψηφίων.

Ανακοινώθηκαν από το υπουργείο παιδείας οι Ελάχιστες Βάσεις Εισαγωγής (ΕΒΕ) για το 2024 των σχολών και τμημάτων των ΑΕΙ. Οι ελάχιστες βάσεις είναι ανηρτημένες στην σχετική πλατφόρμα υποβολής μηχανογραφικών δελτίων. Η Υποβολή των μηχανογραφικών δελτίων θα μπορεί να γίνει έως τα μεσάνυχτα της 18ης Ιουλίου.

Η στοχοποίηση νοσοκομείων στην Ουκρανία συνιστά «έγκλημα πολέμου» δήλωσε η αναπληρώτρια γραμματέας του ΟΗΕ, αρμόδια για τις ανθρωπιστικές υποθέσεις, κατά τη διάρκεια της έκτακτης συνεδρίασης του ΣΑ του Οργανισμού, μετά τα χθεσινά φονικά πλήγματα της Ρωσίας με νεκρούς και τραυματίες στο Κίεβο και άλλες πόλεις

Εκατομμύρια Αμερικανοί στο νοτιοανατολικό Τέξας βρίσκονται αντιμέτωποι με υψηλές θερμοκρασίες χωρίς τη δυνατότητα κλιματισμού, καθώς η τροπική καταιγίδα Μπέριλ βύθισε στο σκοτάδι μεγάλο μέρος της περιοχής. Υπολογίζεται ότι περίπου 2,3 εκατομμύρια νοικοκυριά και επιχειρήσεις δεν έχουν ηλεκτρικό ρεύμα την ώρα που οι θερμοκρασίες προβλέπεται να ξεπεράσουν τους 38 βαθμούς Κελσίου σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία.

ΚΑΙΡΟΣ

Αίθριος αύριο ο καιρός στην Αττική ,με πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες και με ισχυρούς ανέμους έωα και 7 μποφόρ τοπικά. Η θερμοκρασία στην Αθήνα θα κυμανθεί από 27 έως 38 βαθμούς Κελσίου. 36 βαθμοί αυτή την ώρα στην Τεχνόπολη, εδώ στο Γκάζι

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα