back to top
29.4 C
Athens
Πέμπτη, 25 Ιουλίου, 2024

29.4 C
Athens
Πέμπτη, 25 Ιουλίου, 2024

Επιστολή Χ. Δούκα προς την Αττικό Μετρό

Διαβάστε επίσης

Επιστολή διαμαρτυρίας στην Αττικό Μετρό έστειλε ο Δήμαρχος Αθηναίων Χάρης Δούκας ζητώντας συγκεκριμένα χρονοδιάγραμματα για την εκτέλεση του έργου καθώς και λύσεις για τις πλατείες της πόλης που έχουν μετατραπεί σε εργοτάξια αποκλείοντας τους πολίτες από τους ελεύθερους χώρους.

Αναλυτικά η επιστολή αναφέρει:

Κύριο

Νικόλαο Κουρέτα

Διευθύνοντα Σύμβουλο & Αντιπρόεδρο Δ.Σ.

ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΜΕΤΡΟ Α.Ε.

Κύριε  Κουρέτα,

Σημαντικές πλατείες της Αθήνας, όπως στην Κυψέλη, στα Εξάρχεια, στο Κολωνάκι, στα Δικαστήρια της πρώην Σχολής Ευελπίδων, είναι και θα παραμείνουν για  πολλά χρόνια απροσπέλαστες για τις Αθηναίες και τους Αθηναίους. Είναι περιφραγμένες  για τα έργα του μετρό, η κατασκευή του οποίου είναι απολύτως απαραίτητη για την Αθήνα, δρομολογείται όμως κατά τρόπο που προκαλεί σοβαρά προβλήματα σε λειτουργίες της πόλης, σε επαγγελματίες και επιχειρήσεις, και κυρίως στους κατοίκους της Αθήνας που στερούνται τους λιγοστούς, πολύτιμους ελεύθερους χώρους της πόλης. Κανείς από τους αρμόδιους δεν απαντά στα επίμονα ερωτήματα του Δήμου Αθηναίων:

– Γιατί δημόσιοι χώροι χρειάζεται μέχρι και οκτώ χρόνια να παραμένουν ανενεργοί, για τα εργοτάξια του μετρό;

– Γιατί δεν ακολουθείται η διεθνής πρακτική όπου οι πλατείες αποσυνδέονται από τους χρόνους ολοκλήρωσης των έργων του μετρό και αποδίδονται πολύ γρηγορότερα στην πόλη;

– Ποιες ενέργειες έχουν γίνει για να επισπευσθεί η ολοκλήρωση των έργων στις πλατείες;

– Πόσο κοστίζει η επ’ αόριστον λειτουργία των εργοταξίων στους φορολογούμενους;

Και κυρίως,

– Πότε θα αποδοθούν οι πλατείες στους πολίτες;

Οι αρμόδιοι κυβερνητικοί φορείς οφείλουν να παρέμβουν για να σταματήσει η ομηρεία ελεύθερων χώρων της πρωτεύουσας, με εργοτάξια χωρίς ημερομηνία λήξης.

Καλώ την ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΜΕΤΡΟ Α.Ε. να ακολουθήσει τη διεθνή πρακτική, αποσυνδέοντας τις πλατείες από τους χρόνους ολοκλήρωσης του έργου του μετρό και να απαντήσει δημόσια στους κατοίκους της Αθήνας σχετικά με το πότε θα έχουν πρόσβαση στις πλατείες τους.

Με εκτίμηση,

Χάρης Δούκας

Γιώργος Μανουσακάκης 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα