back to top
32.3 C
Athens
Δευτέρα, 22 Ιουλίου, 2024

32.3 C
Athens
Δευτέρα, 22 Ιουλίου, 2024

Κ. Ζαχαριάδης: Με συνθέσεις και συνεννοήσεις η διαμόρφωση ισχυρού πόλου στον προοδευτικό χώρο

Διαβάστε επίσης

«Το θετικά ανατρεπτικό αποτέλεσμα των γαλλικών εκλογών, κατατάσσοντας  -κόντρα σε όλα τα προγνωστικά- στην τρίτη θέση το κόμμα της Λεπέν,  βάζει στον ευρύτερο προοδευτικό κόσμο στην Ελλάδα ένα μεγάλο ερωτηματικό για την από εδώ και πέρα πορεία….

Η σωστή συνταγή είναι να κάνουμε μικρά, στέρεα βήματα μέσα από κοινές πρωτοβουλίες στο κοινωνικό πεδίο, στη Βουλή και στην Αυτοδιοίκηση όπως συνέβη στο Δήμο της Αθήνας.  Έτσι, θα διαμορφωθεί ένα περίγραμμα συνθέσεων και αποκλίσεων  στον ευρύτερο προοδευτικό χώρο και θα αναπτυχθεί μια κοινωνική δυναμική που θα λέει πλησιάστε, συζητείστε, συνεννοηθείτε, ώστε στις επόμενες εθνικές κάλπες να σχηματιστεί ένας ισχυρός πόλος απέναντι στον κ. Μητσοτάκη, απογυμνωμένο πλέον από το θηριώδες ποσοστό του 40%,  για να μπορέσει να τον  κοιτάξει κατάματα  και να αναδειχθεί σε ισοδύναμο αντίπαλό του» τόνισε στον Αθήνα 984  ο Κώστας Ζαχαριάδης, μέλος της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ και επικεφαλής της «Ανοικτής Πόλης» στον Δήμο Αθηναίων.

*ΓΙΑ ΤΟΝ ΗΓΕΤΗ ΤΗΣ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑΣ ΣΥΝΘΕΣΗΣ ΚΕΝΤΡΟΑΡΙΣΤΕΡΟΥ ΠΟΛΟΥ

Ερωτηθείς από τους Αθηνά Κορλίρα και Γιάννη Παπαγεωργίου σχετικά με το πρόσωπο που θα εμπνεύσει και ηγηθεί της προσπάθειας, παρέπεμψε  σε κίνδυνο  υπονόμευσης της ατζέντας,  εάν το συγκεκριμένο ζητούμενο προηγηθεί της συνεννόησης για συμπόρευση.

Επισήμανε ότι τα πρόσωπα διαθέτουν συγκεκριμένα χαρακτηριστικά, δεν είναι ουδέτερα καθώς σηματοδοτούν κάποιες πολιτικές, ξεκαθαρίζοντας ότι δεν θα ήθελε να υπεισέλθει στα εσωκομματικά του ΠΑΣΟΚ, ενώ υπογράμμισε πως την επόμενη ημέρα θα ήθελε να υπάρξει λογική συνεργασίας με την πρωτοβουλία των κινήσεων να ανήκει στον ΣΥΡΙΖΑ, ως δεύτερο σε κοινοβουλευτική δύναμη, κόμμα.

«Αν βάλουμε την τελική συζήτηση πρώτη, υπάρχει σοβαρός κίνδυνος να υπονομευτεί η κουβέντα. Προέχει η συνεννόηση σε λογική συνεργασίας για μια κοινή περαιτέρω πορεία την επόμενη ημέρα. Τα πρόσωπα δεν είναι ουδέτερα, σηματοδοτούν κάποιες πολιτικές… Ο ΣΥΡΙΖΑ  ως δεύτερο μεγαλύτερο κόμμα στις ευρωεκλογές, πρέπει πάρει την πρωτοβουλία των κινήσεων, χωρίς βέβαια να επιβάλει καταστάσεις ή να καπελώσει τα πράγματα. Και εφόσον τα πράγματα ωριμάσουν, θα δούμε τα σχήματα και τις διαδικασίες» εκτίμησε ο κ Ζαχαριάδης.

*ΓΙΑ ΤΗΝ ΗΓΕΣΙΑ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΚΙ ΤΙΣ ΕΝ ΕΞΕΛΙΞΕΙ ΕΣΩΚΟΜΜΑΤΙΚΕΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ

Παράλληλα ξεκαθάρισε την προσωπική του θέση για το θέμα της ηγεσίας στο ΠΑΣΟΚ λέγοντας ότι «οποιοδήποτε πρόσωπο κι αν αναδειχθεί μέσα από την εξελίξει εσωκομματική διαδικασία, θα επιθυμούσα να μετέχει τον διάλογο  όπου εμείς θα πάρουμε πρωτοβουλίες για την επόμενη ημέρα»

*ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΠΕΡΙ ΑΛΛΑΓΗΣ ΗΓΕΣΙΑΣ ΣΤΟΝ ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ

Εντόπισε το θέμα όχι τόσο στο πρόσωπο του Στέφανου Κασσελάκη ως επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά στην κομματική λειτουργία,  επικαλούμενος και τα συμπεράσματα από την πρόσφατη συνεδρίαση της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα