back to top
29.6 C
Athens
Τρίτη, 23 Ιουλίου, 2024

29.6 C
Athens
Τρίτη, 23 Ιουλίου, 2024

Καλύτερη εικόνα από τη φωτιά στην Πάτρα – Παραμένουν οι ισχυρές δυνάμεις πυρόσβεσης

Διαβάστε επίσης

Καλύτερη είναι, σύμφωνα με την Πυροσβεστική, η εικόνα της φωτιάς στην περιοχή Γηροκομειό της Πάτρας, όπου εξακολουθούν να υπάρχουν διάφορες ενεργές εστίες μέσα σε καμένη έκταση.

Στο σημείο συνεχίζουν να επιχειρούν ισχυρές δυνάμεις πυρόσβεσης, που αποτελούνται από 95 πυροσβέστες με τέσσερις ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 29 οχήματα, ενώ από αέρος πραγματοποιούν ρίψεις νερού, κατά περιόδους, τέσσερα πυροσβεστικά αεροπλάνα και έξι ελικόπτερα.

Επίσης, το έργο των πυροσβεστικών δυνάμεων συνδράμουν από την έναρξη της φωτιάς μηχανήματα έργου και υδροφόρες του Δήμου Πατρέων και της ΔΕΥΑΠ.

Νωρίτερα μηνύματα, μέσω του 112, εστάλησαν στους κατοίκους των περιοχών Γηροκομειό, Αρόη και Παγώνα στην Πάτρα, λόγω της φωτιάς ενώ παράλληλα εκκενώθηκαν το Παίδων της Πάτρας (Καραμανδάνειο), το Κωνσταντοπούλειο Ίδρυμα και το Ίδρυμα «Μέριμνα».

Στις εγκαταστάσεις του Κέντρου Εκπαίδευσης Τεχνικού του στρατού ξηράς στην Εγλυκάδα παραμένουν οι τρόφιμοι του «Κωνσταντοπούλειου» ευγηρείου και του και του θεραπευτικού παιδαγωγικού κέντρου, «Μέριμνα», τα οποία έχουν εκκενωθεί. Η μεταφορά των τροφίμων έγινε με ευθύνη του δήμου Πατρέων και την συνδρομή της Αστυνομίας, ενώ είναι σε ετοιμότητα η δομή αστέγων του δήμου για την φιλοξενία πολιτών από τις περιοχές που πλήττονται από την φωτιά.

Έκτακτη σύσκεψη πραγματοποιείται αυτήν την ώρα στο «Καραμανδάνειο» νοσοκομείο παίδων της Πάτρας, το οποίο έχει εκκενωθεί από τους μικρούς ασθενείς, λόγω της φωτιάς. Όπως ανέφερε στο ΑΠΕ – ΜΠΕ ο διοικητής της 6ης υγειονομικής περιφέρειας, Γιάννης Καρβέλης, «η σύσκεψη πραγματοποιείται με σκοπό να αποτιμηθεί η κατάσταση που έχει δημιουργηθεί στο νοσηλευτικό ίδρυμα», αφού η φωτιά έφθασε στον περιβάλλοντα χώρο, όπως και το τι μέλλει γενέσθαι με τα παιδιά που απομακρύνθηκαν από το νοσοκομείο και μεταφέρθηκαν στο γενικό κρατικό νοσοκομείο «Άγιος Ανδρέας».

Η φωτιά εκδηλώθηκε σε χαμηλή βλάστηση κοντά σε σπίτια.

Με πληροφορίες από το ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα