back to top
27.9 C
Athens
Δευτέρα, 29 Ιουλίου, 2024

27.9 C
Athens
Δευτέρα, 29 Ιουλίου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 13:00

Διαβάστε επίσης

Έρευνα για την “μαφία της Μυκόνου” ζητά η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Γεωργία Αδειλίνη, με αφορμή την πρόσφατη δολοφονία του 54χρονου τοπογράφου στο Ψυχικό.

Η Εισαγγελέας απέστειλε παραγγελία στον Αντεισαγγελέα Εφετών Αθηνών, στον Εποπτεύοντα τη Διεύθυνση Ασφαλείας Αττικής, στη δίωξη του Οργανωμένου Εγκλήματος και στην Πρόεδρο του Συμβουλίου Συντονισμού Ανάλυσης και Ερευνών του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, καθώς -όπως αναφέρεται στο έγγραφο- η εγκληματική δραστηριότητα φαίνεται ότι επεκτείνεται και σε άλλα νησιά των Κυκλάδων, αλλά και στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη.

Ομόφωνα ένοχοι, κρίθηκαν από το Μεικτό Ορκωτό Εφετείο της Αθήνας οι δύο κατηγορούμενοι για το κακούργημα της θανατηφόρας σωματικής βλάβης σε βάρος του Ζακ Κωστόπουλου. Σε 6 χρόνια φυλάκισης καταδικάστηκε ο μεσίτης και σε 5 χρόνια κατ οικον περιορισμό ο κοσμηματοπώλης.

Δικαστές και οι ένορκοι αποφάσισαν να τους χορηγηθεί το ελαφρυντικό του σύννομου βίου, ενώ το δικαστήριο αναγνώρισε το ελαφρυντικό της ανάρμοστης συμπεριφοράς του θύματος για τον ιδιοκτήτη του κοσμηματοπωλείου.

Απόψε στις έντεκα, ώρα Ελλάδας η συνάντηση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Τούρκο Πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στην Ουάσιγκτον, στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής του ΝΑΤΟ. Ο κ Μητσοτάκης στη Σύνοδο θα εκφράσει την ανησυχία του και για τη μη χρήση του συνταγματικού ονόματος της Βόρειας Μακεδονίας από τη νέα ηγεσία της χώρας θέτοντας ευθέως ζήτημα παραβίασης της συμφωνίας των Πρεσπών.

Αύριο θα επαναλειτουργήσει το «Καραμανδάνειο» νοσοκομείο Παίδων της Πάτρας που εκκενώθηκε προληπτικά χθες το μεσημέρι, λόγω της φωτιάς στην περιοχή του Γηροκομειού, όπως είπε μιλώντας στην ΕΡΤ, ο υπουργός Υγείας, Αδωνις Γεωργιάδης, ο οποίος επισκέφθηκε το νοσηλευτικό ίδρυμα. Παράλληλα, διαβεβαίωσε ότι έχει ελεγχθεί και το νερό στο Νοσοκομείο.

Νέα πολιτική αντιπαράθεση με αιχμή το θέμα της Attica Bank και την επικείμενη συγχώνευση της με την Παγκρήτια, στο οποίο αναφέρεται με δύο αναρτήσεις του ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανος Κασσελάκης, καταγγέλλοντας ότι «επίκειται η ολοκλήρωση “αδιαφανούς” συμφωνίας.

Παράλληλα απευθύνει πρόσκληση στο ΠΑΣΟΚ να αντιμετωπίσουν από κοινού τα σχέδια της κυβέρνησης . Ο κ. Κασσελάκης σπεύδει να καταγγείλει μια συμφωνία πριν ακόμα αυτή υπογράφει». Όταν θα διαβάσει θα αντιληφθεί ότι η σημερινή του ανάρτηση ήταν απολύτως άστοχη και επιπόλαια” σχολιάζουν κύκλοι του υπουργείου Εθνικής Οικονομίας.

Ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ -με νέα ανάρτησή του στην πλατφόρμα x -καλεί αύριο -από τις πέντε το απόγευμα έως τις οκτώ το βράδυ- στο γραφείο του στην Κουμουνδούρου, όσους πολίτες επιθυμούν να τον συναντήσουν.

“Με ενότητα και προοδευτικό σχέδιο θα παλέψω για τον κόσμο της παράταξης και το ΠΑΣΟΚ θα κυβερνήσει τη χώρα» είπε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και εκ νέου υποψήφιος Νίκος Ανδρουλάκης μιλώντας στο MEGA, υπογραμμίζοντας ότι δεν συμβιβάζεται με το 13%. “Το να λες “εγώ θα πάω το ΠΑΣΟΚ 20-25-30%”, καλό ακούγεται αλλά επειδή δεν υπάρχουν μάγοι στην πολιτική, να μας πεις και πως θα γίνει” τόνισε μεταξύ άλλων.

«Τώρα είναι η ώρα της μεγάλης υπέρβασης. Το ΠΑΣΟΚ να γίνει η μεγάλη δύναμη των ανατροπών και της νέας Αλλαγής», αναφέρει -σε ανάρτησή του στην πλατφόρμα Χ- ο Δήμαρχος Αθηναίων και υποψήφιος για την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ Χάρης Δούκας, καλώντας τους προοδευτικούς πολίτες, να στηρίξουν την υποψηφιότητά του.

“Ο καυγάς που γίνεται αποπροσανατολίζει την κοινωνία” ανέφερε η Νάντια Γιαννακοπούλου, επίσης υποψήφια για την Προεδρία, μιλώντας στο ACTION 24.

“Στο χέρι μας να μην απογοητεύσουμε τον κόσμο και να τον φέρουμε στις κάλπες” δήλωσε στον ΣΚΑΙ η υποψήφια για την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ Μιλένα Αποστολάκη

“Να μην γίνει το ΠΑΣΟΚ μπαλαντέρ οποιασδήποτε κυβέρνησης” επισημαίνει στο ΚΟΝΤΡΑ, ο υποψήφιος για την προεδρία του κόμματος Μιχάλης Κατρίνης.

Στον Ανακριτή σήμερα οι 14 δημόσιοι και δημοτικοί υπάλληλοι, που φέρονται να συμμετείχαν στο κύκλωμα εκβιαστών καταστηματαρχών.

Νέα απόπειρα εξαπάτησης στα social media με πλαστούς λογαριασμούς μέσα από τους οποίες δήθεν εκδίδονται δωρεάν εισιτήρια για τις αστικές συγκοινωνίες της Αθήνας καταγγέλλει ο ΟΑΣΑ. Περισσότερα στο athina984.gr.

Χωρίς ταξί αύριο η Αθήνα από τις 6 το πρωί έως τις έξι το πρωί της Παρασκευής, λόγω απεργίας του ο ΣΑΤΑ. Αύριο στις εννέα και μισή οι οδηγοί ταξί θα πραγματοποιήσουν συγκέντρωση με τα οχήματά τους, στη συμβολή της Σπύρου Πάτση με την Λεωφόρο Καβάλας.

Η νέα ψηφιακή εφαρμογή «Digi-spect» για την ψηφιοποίηση της διαδικασίας αυτοψιών και καταγραφής των κτιρίων που πλήττονται από μία φυσική καταστροφή ανακοινώθηκε νωρίτερα από τους αρμόδιους υπουργούς.

Νεκρό βρέφος δύο μηνών από κλαδί δέντρου που έπεσε στο καροτσάκι του, εξαιτίας της κακοκαιρίας που έπληξε το Βέλγιο

Και ο καιρός: Αίθριος σήμερα ο καιρός στην Αττική, με πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Έως 38 βαθμούς Κελσίου η θερμοκρασία. 36 βαθμοί στο Γκάζι.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα