back to top
33.6 C
Athens
Κυριακή, 28 Ιουλίου, 2024

33.6 C
Athens
Κυριακή, 28 Ιουλίου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 21:00

Διαβάστε επίσης

«Γιορτάζουμε τη δημιουργία της πιο ανθεκτικής Συμμαχίας στον κόσμο», τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την άφιξή του στη Σύνοδο του NATO στην Ουάσιγκτον, στο περιθώριο της οποίας στις 11 απόψε, ώρα ελλάδας θα συναντηθεί με τον τούρκο πρόεδρο.
«Είναι μια εποχή όπου η Νατοϊκή Συμμαχία πρέπει να αντιμετωπίσει σειρά πολύπλοκων προκλήσεων και όπου πρέπει να επιβεβαιώσουμε εκ νέου τη δική μας δέσμευση ως προς τη δαπάνη. Τουλάχιστον 2% του ΑΕΠ μας σε αμυντικές δαπάνες», τόνισε ο πρωθυπουργός. Νωρίτερα, τα κράτη μέλη της συμμαχίας συμφώνησαν σε κοινό ανακοινωθέν τη δέσμευση τους να συνεχίζουν να στηρίζουν την Ουκρανία. Οι χώρες του ΝΑΤΟ άρχισαν να παραδίδουν μαχητικά αεροσκάφη F-16 στην Ουκρανία, προκειμένου να ενισχύσουν την άμυνά της απέναντι στη Ρωσία, ανακοίνωσε, ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Άντονι Μπλίνκεν. Μιλώντας στη Σύνοδο του ΝΑΤΟ ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελέσνκι δήλωσε ότι δεν μπορεί να προβλέψει τι θα κάνει ο Ντόναλντ Τραμπ αν επανεκλεγεί πρόεδρος τον Νοέμβριο, αλλά όλος ο κόσμος, συμπεριλαμβανομένου του Ρώσου ηγέτη Βλαντίμιρ Πούτιν, περιμένουν το εκλογικό αποτέλεσμα.

Tέσσερα πρόσωπα – σύμφωνα με πληροφορίες ιδιώτες -επιχειρηματίες- έχουν εξεταστεί έως τώρα με την ιδιότητα του υπόπτου για αξιόποινες πράξεις στην υπόθεση των τηλεφωνικών παρακολουθήσεων.
Πληροφορίες αναφέρουν ότι εκτός από το δικηγόρο Γρηγόρη Δημητριάδη που ήταν σε νευραλγική θέση στο Μέγαρο Μαξίμου και εκλήθη ως μάρτυρας έχει εξεταστεί στο πλαίσιο της προκαταρκτικής εξέτασης και η εισαγγελέας Βασιλική Βλάχου που διετέλεσε υπεύθυνη για την ΕΥΠ, κατά τον κρίσιμο χρόνο των καταγγελιών για παρακολουθήσεις προσώπων, ανάμεσά τους ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Νίκος Ανδρουλάκης, ο δημοσιογράφος Θανάσης Κουκάκης και άλλοι.
Επίσης ως μάρτυρας έχει κληθεί από τον αντεισαγγελέα Αχιλλέα Ζήση και ο πρώην διοικητής της ΕΥΠ Παναγιώτης Κοντολέων.

Νέα αναστολή έκδοσης οικοδομικών αδειών για τουλάχιστον δύο χρόνια αποφάσισε ομόφωνα το Δημοτικό Συμβούλιο της Αθήνας. Η απόφαση που εγκρίθηκε και από την Δημοτική Επιτροπή του δήμου, αφορά μόνο αυτές που κάνουν χρήση των υψομετρικών μπόνους που τους δίνει ο Νέος Οικοδομικός Κανονισμός με το σκεπτικό ότι θα εφαρμόζεται μέχρι να ολοκληρωθεί το Τοπικό Πολεοδομικό Σχέδιο της Αθήνας. Σημαντική χαρακτήρισε την απόφαση ο Δήμαρχος Αθηναίων καθώς όπως εξήγησε από την στιγμή που εγκριθεί από το υπουργείο Περιβάλλοντος, “μας δίνει το δικαίωμα παρέμβασης τώρα και στο μέλλον για την Αθήνα.

Υπό μερικό έλεγχο η πυρκαγιά στο Καναλάκι Πρέβεζας, υπό έλεγχο η πυρκαγιά σε δασική περιοχή στην Βλάστη Κοζάνης. Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς -κατηγορίας 4 -αύριο σε Αττική, Κορινθία, Αργολίδα, Λακωνία, Βοιωτία, Εύβοια και Έβρο.

Επτά κακουργήματα και δύο πλημμελήματα περιλαμβάνει κατά περίπτωση το βαρύ κατηγορητήριο που αντιμετωπίζουν οι 14 συλληφθέντες για συμμετοχή στη εγκληματική οργάνωση που εκβίαζε καταστηματάρχες στο κέντρο της Αθήνας. Οι έξι αναμένεται να απολογηθούν αύριο. Ο δήμος Αθηναίων δεν πρόκειται να δείξει καμία ανοχή ξεκαθάρισε νωρίτερα στη συνεδρίαση του Δημοτικού συμβουλίου, ο δήμαρχος Χάρης Δούκας, σχετικά με τους τρεις υπαλλήλους του Δήμου που συνελήφθησαν και ήδη έχουν κινηθεί οι διαδικασίες προκειμένου να τεθούν σε οριστική αργία εντός του μήνα.

“Κανείς δεν έχει το δικαίωμα να μου κουνά το δάκτυλο για τις πολιτικές μου πεποιθήσεις και για τον αγώνα που κάνω” ξεκαθάρισε ο δήμαρχος Αθηναίων Χάρης Δούκας με αφορμή τα σχόλια που δέχθηκε από μερίδα της δημοτικής αντιπολίτευσης για την απόφαση του να διεκδικήσει την προεδρία του ΠΑΣΟΚ.
Απαντώντας στον προκάτοχο του Κώστα Μπακογιάννη και στον επικεφαλής της “Ανατρεπτικής Συμμαχίας στην Αθήνα” Κώστα Παπαδάκη που έκρινε ότι υπάρχει ασυμβίβαστο στην κατοχή της θέσης του δημάρχου της Αθήνας με του προέδρου του ΠΑΣΟΚ.
Εμείς δεν κάνουμε «Περιπάτους» με τα γνωστά αποτελέσματα λύνουμε τα προβλήματα. Στα σχολεία που τα είχατε αφήσει στη μοίρα τους κι εμείς τα ανακαινίζουμε, στις παιδικές χαρές που εγκαινιάζατε χωρίς πιστοποίηση λειτουργίας, στους δρόμους για την καθαριότητα, μη μας κουνάτε λοιπόν το δάκτυλο, απάντησε ο κ. Δούκας.
Εάν στα αλήθεια ο κ. Δούκας δεν καταλαβαίνει τις συνέπειες της απουσίας του δημάρχου από τον Δήμο του, έχουμε μεγάλο πρόβλημα. Αν κάνει πως δεν καταλαβαίνει, έχουμε ακόμη μεγαλύτερο, απάντησε ο Κώστας ΜΠακογιάννης

Χωρίς ταξί αύριο η Αθήνα, από τις έξι το πρωί έως τις έξι το πρωί της Παρασκευής, λόγω απεργίας του ΣΑΤΑ.

Πληθαίνουν οι φωνές των Δημοκρατικών που καλούν πλέον δημόσια τον αμερικανό πρόεδρο να εγκαταλείψει την προεδρική κούρσα. Ο Δημοκρατικός γερουσιαστής της Νέας Υόρκης Πατ Ράιαν μιλώντας στους New York Times, δήλωσε ότι ο Τζο Μπάιντεν είναι πατριώτης, αλλά δεν είναι πλέον ο καλύτερος υποψήφιος για να νικήσει τον Τραμπ».
Από την πλευρά του, σήμερα ο Αμερικανός γερουσιαστής Ρίτσαρντ Μπλούμενταλ εξέφρασε την έντονη ανησυχία για την προσπάθεια επανεκλογής του προέδρου.
Η πρώην πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων και κορυφαίο στέλεχος του Δημοκρατικού κόμματος Νάνσι Πελόζι δήλωσε ότι επαφίεται στον πρόεδρο Τζο Μπάιντεν να αποφασίσει εάν θα παραμείνει στην κούρσα για τις προεδρικές εκλογές του Νοεμβρίου.
O Αμερικανός ηθοποιός Τζορτζ Κλούνεϊ, ένθερμος Δημοκρατικός που εμπλέκεται ενεργά στη συγκέντρωση χρημάτων για το κόμμα, κάλεσε σήμερα τον Τζο Μπάιντεν να αποσυρθεί από την κούρσα για τις προεδρικές εκλογές λόγω των αμφιβολιών για την κατάσταση της υγείας του.

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Δεύτερος ημιτελικός απόψε του Γιούρο 2024 σε μία ώρα η αναμέτρηση Ολλανδία Αγγλία.

ΚΑΙΡΟΣ

Γενικά αίθριος ο καιρός στην Αττική, με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές ώρες.
Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 5 και στα ανατολικά τοπικά έως 6 μποφόρ με εξασθένηση από το απόγευμα.
Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 24 εως 38 με 39 βαθμούς Κελσίου. Στα παραθαλάσσια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.
34 βαθμοί αυτή την ώρα στην Τεχνόπολη στο Γκάζι

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα