back to top
30.5 C
Athens
Τρίτη, 16 Ιουλίου, 2024

30.5 C
Athens
Τρίτη, 16 Ιουλίου, 2024

Κρεμλίνο: Χρειάζεται χρόνο η δημιουργία «νεκρής ζώνης» στην Ουκρανία

Διαβάστε επίσης

Η Μόσχα ανακοίνωσε ότι ο ρωσικός στρατός εξακολουθεί να εργάζεται για τη δημιουργία μιας «νεκρής ζώνης» στην ουκρανική επαρχία Χάρκοβο, αλλά αυτό θα χρειαστεί χρόνο να υλοποιηθεί.

Ο πρόεδρος Πούτιν δήλωσε τον Μάιο ότι η Ρωσία δημιουργεί μια ζώνη για να προστατεύσει από τις ουκρανικές επιθέσεις τις συνοριακές της περιοχές, ειδικά την ρωσική περιφέρεια Μπέλγκοροντ που βρίσκεται ακριβώς στην απέναντι πλευρών των συνόρων από το Χάρκοβο.

«Φυσικά, η υλοποίηση αυτού του σχεδίου είναι χρονοβόρα. Οι εργασίες προς αυτή την κατεύθυνση βρίσκονται σε εξέλιξη», δήλωσε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ σε δημοσιογράφους όταν ρωτήθηκε πόσος χρόνος θα χρειαστεί για να εγγυηθεί η Ρωσία την ασφάλεια του Μπέλγκοροντ.

Νωρίτερα σήμερα, ο κυβερνήτης του Μπέλγκοροντ, Βιτσισλάβ Γκλαντκόφ, δήλωσε ότι ένα άτομο σκοτώθηκε και άλλοι επτά τραυματίστηκαν από ουκρανικό βομβαρδισμό της ρωσικής συνοριακής πόλης Σεμπέκινο.

Σύμφωνα με τον Γκλαντκόφ, από το πλήμα υπέστησαν ζημιές τρία πολυώροφα κτίρια κατοικιών, πολλές εμπορικές εγκαταστάσεις, μια βιομηχανική επιχείρηση και 20 οχήματα.

Το Σεμπέκινο και η ευρύτερη περιοχή του Μπέλγκοροντ δέχονται συχνές επιθέσεις από ουκρανικά βλήματα και drones κατά τη διάρκεια του πολέμου, ο οποίος τώρα διανύει τον τρίτο του χρόνο.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα