back to top
26.6 C
Athens
Κυριακή, 28 Ιουλίου, 2024

26.6 C
Athens
Κυριακή, 28 Ιουλίου, 2024

Το νέο σύστημα διεξαγωγής στη Super League

Διαβάστε επίσης

Η Superleague αποφάσισε ομόφωνα σήμερα να αλλάξει το φορμάτ του πρωταθλήματος της σεζόν 2024-25 και τα πλέι οφ που θα κρίνουν τον πρωταθλητή θα διεξάγονται πλέον μεταξύ των τεσσάρων πρώτων ομάδων κι όχι των έξι, όπως συνέβαινε μέχρι τώρα, διατηρώντας τους βαθμούς της κανονικής διάρκειας.

Ακόμη, μετά το πέρας των δύο γύρων της regular season, θα παίζουν το δικό τους μίνι πρωτάθλημα οι ομάδες που τερματίζουν στις θέσεις 5-8 με φόντο το πέμπτο ευρωπαϊκό εισιτήριο, αφού πλέον η χώρα μας κέρδισε ακόμα μία ευρωπαϊκή θέση από τη μεθεπόμενη σεζόν, με τη διαφοροποίηση όμως ότι οι βαθμοί τους θα διαιρούνται διά δύο.

Τέλος, οι ομάδες που τερματίζουν στις θέσεις 9-14, διατηρώντας τους βαθμούς της κανονικής διάρκειας, θα μάχονται για την παραμονή τους στην κατηγορία, με τους δύο τελευταίους να υποβιβάζονται.

Αξίζει να σημειωθεί ότι όλες οι ομάδες συντάχθηκαν με αυτή τη μεγάλη αλλαγή, αφού και ο Άρης παρότι αρχικά εμφανιζόταν αρνητικός, αποφάσισε χθες να ταχθεί υπέρ του νέου φορμάτ, με αποτέλεσμα να μην υπάρχουν πλέον… διαφωνούντες.

Πρόκειται για μία απόφαση που θα κάνει ακόμη πιο ανταγωνιστικό το νέο πρωτάθλημα, τόσο στη μάχη για την ανάδειξη του πρωταθλητή, όσο και για την έξοδο στην Ευρώπη, δίνοντας νέο ενδιαφέρον, αφού πλέον θα διεκδικούν το πέμπτο εισιτήριο και ομάδες που μέχρι πρότινος συμμετείχαν στα πλέι άουτ κάνοντας ουσιαστικά… αγγαρεία.

H ανακοίνωση της Superleague μετά το τέλος της Γενικής Συνέλευσης αναφέρει:

«Ομόφωνα εγκρίθηκε η Προκήρυξη του Πρωταθλήματος Stoiximan Super League 1 (ανδρών), αγωνιστικής περιόδου 2024-25, κατά τη σημερινή συνεδρίαση της έκτακτης Γενικής Συνέλευσης της Super League.

Η διεξαγωγή του Πρωταθλήματος Stoiximan Super League 2024-25 θα πραγματοποιηθεί με Playoffs για τις θέσεις 1 έως 4 και 5 έως 8 (με διαίρεση δια δύο των βαθμών της κανονικής περιόδου για τις ομάδες 5 έως 8) και Playouts για τις θέσεις 9 έως 14».

Ανδρέας Χανιάς

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα