back to top
28.9 C
Athens
Σάββατο, 17 Αυγούστου, 2024

28.9 C
Athens
Σάββατο, 17 Αυγούστου, 2024

Αυστηρή προειδοποίηση FIFA – UEFA στην Ιταλία με αναφορά στο EURO 2032

Διαβάστε επίσης

Η τροποποίηση στο αθλητικό διάταγμα που υπέγραψε αρχικά ο Τζόρτζιο Μουλέ αποσύρθηκε από την ιταλική κυβέρνηση με την πρόθεση να γίνουν κάποιες αλλαγές πριν προχωρήσει η σχετική ψηφοφορία.

Μια μικρή παύση, που μαρτυρεί την επιθυμία της κυβέρνησης να προχωρήσει σε αυτή τη γραμμή για τη μεταρρύθμιση του ιταλικού αθλητισμού με ιδιαίτερη προσοχή στο ποδόσφαιρο, θέμα που καλύπτεται από την τροπολογία, η οποία ωστόσο τώρα κινδυνεύει να φέρει την Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία (FIGC) σε δύσκολη θέση έναντι της UEFA και της FIFA.

Όπως αναφέρει το ιταλικό πρακτορείο ειδήσεων ANSA, οι δύο φορείς του ευρωπαϊκού και παγκόσμιου ποδοσφαίρου απέστειλαν επιστολή στην FIGC, που αναφέρει:

«Αν υιοθετηθεί κι εφαρμοστεί στην αρχική διατύπωση ή ακόμη και σε νέα με ουσιαστικά τα στοιχεία που καλύπτονται, δεν θα υπήρχε άλλη επιλογή από το να υποβληθεί το θέμα στα αρμόδια όργανα για εξέταση μέτρων, συμπεριλαμβανομένης μιας πιθανής αναστολής της FIGC. Κάτι που, μεταξύ άλλων, θα καθιστούσε την Ιταλία ασυμβίβαστη ως χώρα συνδιοργανώτριας για την τελική φάση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος UEFA 2032».

Στην Ιταλία ανατέθηκε το EURO 2032 σε συνδιοργάνωση με την Τουρκία και τους τελευταίους μήνες η χώρα έχει επιταχύνει προς την κατεύθυνση των υποδομών της, αλλά αυτές οι προσπάθειες, απαραίτητες για τη διοργάνωση ενός διεθνούς τουρνουά, θα μπορούσαν να τεθούν σε σοβαρό κίνδυνο από την συμπεριφορά της κυβέρνησης.

Η Ιταλία, μάλιστα, θα μπορούσε ακόμα και να αποβληθεί από τις τάξεις των FIFA και UEFA, για παραβίαση της απόλυτης ανεξαρτησίας του εθνικού αθλητισμού σε σχέση με την εκτελεστική εξουσία.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα