back to top
30.1 C
Athens
Τρίτη, 30 Ιουλίου, 2024

30.1 C
Athens
Τρίτη, 30 Ιουλίου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 12:00

Διαβάστε επίσης

Τις τελευταίες ημέρες του Ιουλίου αναμένεται να ανακοινωθούν οι βάσεις και τα ονόματα των επιτυχόντων των φετινών πανελλαδικών εξετάσεων, με το διήμερο 29-30 του μήνα να φαντάζει το πιθανότερο χρονικό διάστημα για την ανακοίνωσή τους. Σύμφωνα με τις νέες εκτιμήσεις των εκπαιδευτικών αναλυτών, η πτώση των βάσεων θα είναι μικρότερη της αναμενόμενης γιατί οι πολύ χαμηλές επιδόσεις των υποψηφίων σε τρία μαθήματα (Ιστορία, Φυσική, Μαθηματικά) αντισταθμίζονται από τις καλύτερες επιδόσεις των παιδιών στα υπόλοιπα μαθήματα. Περισσότερες λεπτομέρειες για το θέμα αυτό στην ιστοσελίδα μας athina984.gr.

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο Σύνταγμα πραγματοποιούν οι διπλωματούχοι ξεναγοί, διαμαρτυρόμενοι για το νομοσχέδιο που εισηγείται το υπουργείο Τουρισμού για τον εκσυγχρονισμό του επαγγέλματος.

Πρόκειται για τη δεύτερη απεργιακή κινητοποίηση σήμερα καθώς από τις 6 το πρωί και έως αύριο στις 6 απεργούν οι οδηγοί ταξί οι οποίοι αναμένεται να μετακινηθούν από τη συγκέντρωσή τους στην Σπύρου Πάτση προς το Σύνταγμα.

Για κλιμάκωση των κινητοποιήσεων προειδοποίησε μιλώντας στον Αθήνα 984 ο Θύμιος Λυμπερόπουλος, πρόεδρος του Συνδικάτου Αυτοκινητιστών Ταξί Αττικής. Όπως είπε “Σήμερα καταργείται το Σύνταγμα της χώρας με μια τροπολογία που καταργεί τη νομιμότητα και τη λειτουργία στις αστικές μεταφορές. Απαγορεύει σε οποιονδήποτε ελεγκτικό μηχανισμό να ελέγχει τα ΙΧ αυτοκίνητα- μαύρα βανάκια που έχουν τουριστικές επιχειρήσεις και να γίνεται έλεγχος αυτοκινήτου και οδηγού, καθώς και των μεταφερόμενων επιβατών».

 

Σε άλλες ειδήσεις από την εσωτερική επικαιρότητα…

Ζέστη διαρκείας από σήμερα με τον υδράργυρο στα ηπειρωτικά να σκαρφαλώνει στους 41νας βαθμούς Κελσίου . Οι μετεωρολόγοι κάνουν εκτιμήσεις για παρατεταμένο καύσωνα. Σε αυξημένη επιφυλακή ο κρατικός μηχανισμός για τον κίνδυνο εκδήλωσης πυρκαγιών, με σχεδόν ολόκληρη τη χώρα να βρίσκεται σε πορτοκαλί συναγερμό εξαιτίας και της παρατεταμένης ξηρασίας.

To θετικό κλίμα μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας που επικρατεί το τελευταίο διάστημα επιβεβαίωσαν ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν κατά την συνάντησή που είχαν στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής του ΝΑΤΟ στην Ουάσιγκτον.

Οι δυο ηγέτες συμφώνησαν ότι το αμοιβαίο όφελος από τη διατήρηση κλίματος ηρεμίας στις διμερείς σχέσεις, .

Συζήτησαν ακόμα για την επόμενη συνάντησή τους που θα πραγματοποιηθεί τον Σεπτέμβριο στη Νέα Υόρκη, στο περιθώριο της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ.

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, ο κ. Μητσοτάκης αναφέρθηκε και στο Κυπριακό τονίζοντας ότι 50 χρόνια μετά την τραγωδία του ’74 δεν μπορεί η Κύπρος, κράτος-μέλος της Ε.Ε., να παραμένει διαιρεμένη και επανέλαβε την ανάγκη επανέναρξης των συνομιλιών για την επίλυση του Κυπριακού.

«Η Τουρκία συνεχίζει τις προσπάθειές της για την ανάπτυξη πνεύματος αλληλεγγύης με την Ελλάδα με βάση την αρχή της καλής γειτονίας και οι προσπάθειες αυτές θα συνεχίσουν να αυξάνονται», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Τουρκική προεδρία.

Εν τω μεταξύ, το θέμα της παραβίασης της Συμφωνίας των Πρεσπών από τη νέα ηγεσία της Βόρειας Μακεδονίας έθεσε στην Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ ο πρωθυπουργός, επισημαίνοντας πως η πλήρης εφαρμογή της είναι απαραίτητη για τη Συμμαχία, για τα Δυτικά Βαλκάνια και για τη διεθνή κοινότητα.

Ωστόσο σε δηλώσεις του από την Ουάσιγκτον, ο πρωθυπουργός της Βόρειας Μακεδονίας αποκάλεσε ξανά τη χώρα του Μακεδονία.

Καταδικάζει απερίφραστα ο ΣΥΡΙΖΑ με ανακοίνωσή του τη νέα παραβίαση της Συμφωνίας των Πρεσπών από τον Πρωθυπουργό της Δημοκρατίας της Βόρειας Μακεδονίας, καλώντας την κυβέρνηση να αφυπνιστεί επιτέλους, όπως αναφέρει χαρακτηριστικά, από τον διπλωματικό λήθαργο στον οποίον έχει περιέλθει και να προβεί στις προβλεπόμενες ενέργειες.

«Λειτουργούμε για τη διαχείριση μιας καθημερινότητας μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας χωρίς να αγγίζουμε όμως τα σημαντικά θέματα όπως το Κυπριακό, τα θέματα των γκρίζων ζωνών, των αποστρατικοποιήσεων. Η προοπτική της Χάγης δεν υπάρχει αυτή τη στιγμή», είπε μιλώντας στον Αθηνα 984 ο Άγγελος Συριγος Βουλευτής Α’ Αθηνών, Aν. καθηγητής Διεθνούς Δικαίου και Εξωτερικής Πολιτικής στο Πάντειο Πανεπιστήμιο. Πρόσθεσε ότι οι δύο χώρες απέχουν πολύ .

Έρχονται ανατιμήσεις- φωτιά και στα τιμολόγια ρεύματος του Αυγούστου. Οι ενδείξεις είναι δυσοίωνες για σημαντικές ανατιμήσεις στους λογαριασμούς ρεύματος και τον επόμενο μήνα με τους ειδικούς να εκτιμούν ότι θα υπάρξει αύξηση στην χονδρεμπορικη. Στα 184,79 ευρώ ανά Μεγαβατώρα – καταγράφεται σήμερα, η χονδρική τιμή του ηλεκτρικού ρεύματος. Πρόκειται για την υψηλότερη τιμή για το τρέχον έτος.

Συνεδριάζει σε μια ώρα η πολιτική γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ. Την ίδια ώρα είναι προγραμματισμένη συγκέντρωση εργαζομένων στο Κόκκινο και στην Αυγή έξω από την Κουμουνδούρου.

Σε εξέλιξη οι απολογίες για την υπόθεση της δολοφονίας του τοπογράφου στο Ψυχικό αλλά και μελών της εγκληματικής οργάνωσης που εκβίαζε ιδιοκτήτες καταστημάτων. Η Μίνα Μουστάκα θα μας ενημερώσει για αυτές τις υποθέσεις

Κύκλωμα διακίνησης μεταναστών από την Ελλάδα σε ευρωπαϊκές χώρες μέσω του αεροδρομίου Ελ. Βενιζέλος εξάρθρωσε η ΕΛ.ΑΣ. Συνελήφθησαν 5 μέλη της οργάνωσης και κατασχέθηκαν μεγάλα χρηματικά ποσά. Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών και παραπέμφθηκαν ενώπιον Ανακριτή.

Αυξάνεται η πίεση προς τον Αμερικανό πρόεδρο Μπάιντεν να παραιτηθεί «για το καλό της χώρας». Τουλάχιστον εννιά μέλη της Βουλής των Αντιπροσώπων στο Κογκρέσο έχουν ζητήσει δημόσια από τον Τζο Μπάιντεν να εγκαταλείψει την κούρσα. Στο θέμα παρενέβη με ένα άρθρο που δημοσιεύτηκε από τους New York Times και ο αστέρας του Χόλιγουντ Τζορτζ Κλούνεϊ, ο οποίος είναι γνωστός για την υποστήριξη του στους Δημοκρατικούς.

ΚΑΙΡΟΣ

Γενικά αίθριος σήμερα στην Αττική, με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές ώρες. Η θερμοκρασία έως 39 βαθμούς Κελσίου.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα