back to top
33.2 C
Athens
Πέμπτη, 1 Αυγούστου, 2024

33.2 C
Athens
Πέμπτη, 1 Αυγούστου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 13:00

Διαβάστε επίσης

Τέλος Ιουλίου -το πιθανότερο 29 με 30 του μηνός- ανακοινώνονται οι βάσεις και τα ονόματα των επιτυχόντων των φετινών πανελλαδικών εξετάσεων. Μικρότερη της αναμενόμενης η πτώση των βάσεων σύμφωνα με τις νέες εκτιμήσεις των εκπαιδευτικών αναλυτών.  Περισσότερες λεπτομέρειες για το θέμα στην ιστοσελίδα μας athina984.gr.

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο Σύνταγμα πραγματοποιούν οι διπλωματούχοι ξεναγοί, που αντιδρούν στο νομοσχέδιο που εισηγείται το υπουργείο Τουρισμού για τον εκσυγχρονισμό του επαγγέλματος. Πρόκειται για τη δεύτερη απεργιακή κινητοποίηση σήμερα ,καθώς από τις έξι το πρωί και έως αύριο στις 6 το πρωί απεργούν οι οδηγοί ταξί. Αντιπροσωπεία τους βρίσκεται εντός της Βουλής προκειμένου να παραδώσουν ψήφισμα με τα αιτήματά τους, στους βουλευτές όλων των κομμάτων.

Για κλιμάκωση των κινητοποιήσεων προειδοποίησε- μέσω του Αθήνα 9,84 -ο Θύμιος Λυμπερόπουλος, πρόεδρος του Συνδικάτου Αυτοκινητιστών Ταξί Αττικής. Όπως είπε  “σήμερα καταργείται το Σύνταγμα της χώρας με μια τροπολογία που καταργεί τη νομιμότητα και τη λειτουργία στις αστικές μεταφορές. Απαγορεύει σε οποιονδήποτε ελεγκτικό μηχανισμό να ελέγχει τα ΙΧ αυτοκίνητα- μαύρα βανάκια που έχουν τουριστικές επιχειρήσεις και να γίνεται έλεγχος αυτοκινήτου και οδηγού, καθώς και των μεταφερόμενων επιβατών».

Eρώτηση για την εκτόξευση των τιμών στα ακτοπλοϊκά εισιτήρια κατέθεσε προς τους αρμόδιους υπουργούς η ΚΟ του ΠΑΣΟΚ, ρωτώντας πως γίνεται ενώ οι διεθνείς τιμές των καυσίμων να μειώνονται στην Ελλάδα οι τιμές των ακτοπλοϊκών εισιτηρίων να ανεβαίνουν, ενώ κάνει λόγο και για ολιγοπωλειακή διάρθρωση μιας αγοράς που ουσιαστικά ελέγχουν μόλις δύο εταιρίες.

Το ΠΑΣΟΚ επικαλούμενο πρόσφατη έρευνα σύγκρισης τιμών τα τελευταία χρόνια αναφέρει ενδεικτικά ότι για τα Χανιά η τιμή ενός  εισιτηρίου οικονομικής θέσης από το 2019 έως σήμερα σημείωσε αύξηση κατά 51,85%, ενώ για τα εισιτήρια με αυτοκίνητο, η τιμή αυξήθηκε πάνω από 60%. Περισσότερα στο athina984.gr

Καύσωνας διάρκειας στη χώρα με θερμοκρασίες που αγγίζουν κατά τόπους και τους 41ναν βαθμούς Κελσίου.  Σε αυξημένη επιφυλακή ο κρατικός μηχανισμός για τον κίνδυνο εκδήλωσης πυρκαγιών, με σχεδόν ολόκληρη τη χώρα να βρίσκεται σε πορτοκαλί συναγερμό εξαιτίας και της παρατεταμένης ξηρασίας.

Έρχονται ανατιμήσεις- φωτιά και στα τιμολόγια ρεύματος του Αυγούστου. Οι ενδείξεις είναι δυσοίωνες για σημαντικές ανατιμήσεις στους λογαριασμούς ρεύματος και τον επόμενο μήνα με τους ειδικούς να εκτιμούν ότι θα υπάρξει αύξηση στην χονδρεμπορική. Στα 184,79 ευρώ ανά Μεγαβατώρα –  καταγράφεται σήμερα, η χονδρική τιμή του ηλεκτρικού ρεύματος. Πρόκειται για την υψηλότερη τιμή για το τρέχον έτος.

Επιστολή διαμαρτυρίας στα υπουργεία Οικονομικών και Ενέργειας απέστειλε η Γενική Συνομοσπονδία Εμποροβιοτεχνών Ελλάδος, μετά τις καταγγελίες από επιχειρήσεις  για επιπρόσθετες υπέρογκες χρεώσεις στους λογαριασμούς ενέργειας από τους παρόχους, οι οποίες και δεν δικαιολογούνται από τα υφιστάμενα τιμολόγια.

Συνεδριάζει  η πολιτική γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ. Επαναφέρουν την πρόταση τους για ανασύνθεση της κεντροαριστεράς και τον σχηματισμό εκλογής νέας ηγεσίας από τα μέλη και τους φίλους των υφιστάμενων κομμάτων του προοδευτικού χώρου οι Διονύσης Τεμπονέρας, Αντώνης Κοτσακάς και Χάρης Τσιόκας, ανακοινώνοντας τη δημιουργία ενός φόρουμ διαλόγου.

Την ανάγκη αλλαγής του οικονομικού μοντέλου της χώρας ώστε να σταματήσουν λίγες εταιρείες να μιλούν για το ανεκτέλεστο τους έργο και τα χρήματα του ταμείου Ανάκαμψης να πηγαίνουν σε νέα mall και καζίνο υπογράμμισε ο δήμαρχος Αθηναίων και υποψήφιος πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Χάρης Δούκας ,σε ραδιοφωνική του συνέντευξη στα «Παραπολιτικά fm».

Πρόσβαση στα ατομικά στοιχεία ασφάλισής τους στο Ταμείο Επικουρικής Κεφαλαιοποιητικής Ασφάλισης έχουν πλέον οι μισθωτοί ασφαλισμένοι του ταμείου. Το ρεπορτάζ έχει ο Δημήτρης Κωστάκος…

Σε εξέλιξη οι απολογίες για την υπόθεση της δολοφονίας του τοπογράφου στο Ψυχικό αλλά και μελών της  εγκληματικής οργάνωσης που εκβίαζε ιδιοκτήτες καταστημάτων στην Αθήνα.

Κύκλωμα διακίνησης μεταναστών από την Ελλάδα σε ευρωπαϊκές χώρες μέσω του αεροδρομίου Ελ. Βενιζέλος εξάρθρωσε η ΕΛ.ΑΣ. Συνελήφθησαν 5 μέλη της οργάνωσης και κατασχέθηκαν μεγάλα χρηματικά ποσά. Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών και παραπέμφθηκαν ενώπιον Ανακριτή.

Και ο καιρός: Αίθριος σήμερα ο καιρός στην Αττική, με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές ώρες. Η θερμοκρασία έως 39 βαθμούς Κελσίου. 36 βαθμοί αυτή την ώρα στο Γκάζι.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα