back to top
33.2 C
Athens
Πέμπτη, 1 Αυγούστου, 2024

33.2 C
Athens
Πέμπτη, 1 Αυγούστου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 16:00

Διαβάστε επίσης

Ηλικιωμένος βρέθηκε νεκρός σε όχημα, σύμφωνα με πληροφορίες, στην περιοχή Πολυχνίτου Λέσβου, όπου εκτιμάται ότι η πυρκαγιά που καίει σε αγροτοδασική έκταση ξεκίνησε από τροχαίο. Μαίνεται η πυρκαγιά και στη στη Στιμάγκα Κορινθίας. Ενισχύθηκαν οι δυνάμεις που επιχειρούν ενώ δεν απειλείται μέχρι στιγμής οικισμός. Υπό μερικό έλεγχο το μέτωπο στην Αλεξανδρούπολη. Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς αύριο σε Έβρο και Ροδόπη.

Ημέρες Καύσωνα στη χώρα, όπου ο υδράργυρος και την επόμενη εβδομάδα τοπικά μπορεί να ξεπεράσει και τους 40 βαθμούς Κελσίου.

Δέντρα, κλιματιζόμενοι χώροι και σταθμοί νερού είναι τρεις από τις παρεμβάσεις που σχεδιάζει ο Δήμαρχος Αθηναίων Χάρης Δούκας, όπως είπε σε συνέντευξη που παραχώρησε στον Guardian σχετικά με το πως σκοπεύει να κάνει την Αθήνα πιο ανθεκτική σε κύμα ακραίου καύσωνα. «Δεν είναι θέμα τρόπου ζωής ή βελτίωσης της ποιότητας ζωής- είναι θέμα επιβίωσης, όταν το 23% του πράσινου πνεύμονα γύρω από την Αθήνα έχει καταστραφεί τα τελευταία χρόνια από πυρκαγιές επισημαίνει ενώ σκοπός του είναι να φυτέψει 5.000 δέντρα μέχρι το τέλος του έτους και 25.000 μέχρι το τέλος της θητείας του.

Χωρίς περιστροφές, λέμε ότι η ευρωπαϊκή πορεία της Βόρειας Μακεδονίας περνά από την Ελλάδα και προφανώς αν δεν αλλάξει δραστικά ο τρόπος που αντιμετωπίζουν τα διεθνώς συμφωνηθέντα δεν πρόκειται να προχωρήσει». Δεν πρόκειται να υποχωρήσει ούτε μισή σπιθαμή η Ελλάδα. Περιμένουμε από την Βόρεια Μακεδονία να συμμορφωθεί» τόνισε ο κυβενρητικός εκπρόσωπος Πάυλος Μαρινάκης. Ερωτηθείς για την επικείμενη συμφωνία με την Attika Bank, επιτέθηκε στον ΣΥΡΙΖΑ και τον Στέφανο Κασσελάκη, για τον οποίον χαρακτηριστικά ανέφερε πως «ήταν επιτέλους καιρός να βγει ο Βαρουφάκης που κρύβει μέσα του».

Καλό θα ήταν ο κ. Μαρινάκης να αφήσει τους εξυπνακισμούς και να απαντήσει επί της ουσίας στα ερωτήματα που θέτουν εδώ και δύο ημέρες ο Στέφανος Κασσελάκης και ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ απαντά η εκπρόσωπος τύπου του κόμματος Βούλα Κεχαγιά.

Την ίδια ώρα σε εξέλιξη βρίσκεται η συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ. Επαναφέρουν την πρόταση τους για ανασύνθεση της κεντροαριστεράς και τον σχηματισμό εκλογής νέας ηγεσίας από τα μέλη και τους φίλους των υφιστάμενων κομμάτων οι Τεμπονέρας, Κοτσακάς και Τσιόκας, ανακοινώνοντας τη δημιουργία ενός φόρουμ διαλόγου.

Επίσης στο επίκεντρο σύμφωνα με πληροφορίες, βρίσκεται το ζήτημα των οικονομικών του κόμματος και ειδικότερα το ζήτημα της χρηματοδότησης των ΜΜΕ.

Τις επόμενες ημέρες πραγματοποιείται η πρώτη συνεδρίαση της Επιτροπής Δεοντολογίας του ΠΑΣΟΚ. Άνοιξε η ηλεκτρονική πλατφόρμα δηλώσεων στήριξης του Νίκου Ανδρουλάκη. Ο κόσμος έχει βαρεθεί τις συναντήσεις κορυφής και θέλει αποτελέσματα, το μήνυμα που στέλνει ο δήμαρχος Αθηναίων, υποψήφιος για την Προεδρία του ΠΑΣΟΚ, Χάρης Δούκας, για το ενδεχόμενο συνεργασίας με δυνάμεις της κεντροαριστεράς .

Aνησυχητική θεωρεί την προοπτική την «απευθείας σύγκρουσης ανάμεσα στο ΝΑΤΟ και την Ρωσία, ο Ταγίπ Ερντογάν, στο πλαίσιο δηλώσεών του, από την Ουάσιγκτον στην σύνοδο κορυφής της Ατλαντικής Συμμαχίας. Το ΝΑΤΟ που συνέρχεται παρουσία του προέδρου της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι αποφάσισε την αύξηση της βοήθειας προς το Κίεβο με την αποστολή μαχητικών αεροσκαφών και αντιαεροπορικών συστημάτων. Το Κρεμλίνο ανακοίνωσε σε απάντηση των αποφάσεων ότι το ΝΑΤΟ «συμμετέχει πλήρως» στον πόλεμο στην Ουκρανία, προαναγγέλοντας μέτρα αντιμετώπισης.

Στη φυλακή οδηγήθηκε μετά την απολογία του ο 44χρονος ο οποίος κατηγορείται για τη δολοφονία του 54χρονου τοπογράφου στο Ψυχικο. Ο κατηγορούμενος με σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα κρίθηκε προσωρινά κρατούμενος.

Με τις απολογίες της 43χρονης φερόμενης ως εγκεφάλου καθώς και άλλων 5 ατόμων συνεχίζεται η έρευνα για το κύκλωμα των εκβιαστών, με θύματα καταστηματάρχες υγειονομικού ενδιαφέροντος στην Αθήνα.

Τέσσερις άνδρες συνελήφθησαν για εμπλοκή σε επεισόδιο που έγινε αργά χθες το βράδυ στην περιοχή της Παναγίας Φανερωμένης, στη Θεσσαλονίκη, με θύμα έναν 52χρονο, ο οποίος βρέθηκε στο κενό από ύψος 6,5 μέτρων.

Πιθανότατα 29 με 30 Ιουλίου ανακοινώνονται οι βάσεις και τα ονόματα των επιτυχόντων των φετινών πανελλαδικών εξετάσεων.

Χωρίς ταξί έως τις έξι αύριο το πρωί η Αθήνα, λόγω απεργίας του ΣΑΤΑ. Για κλιμάκωση των κινητοποιήσεων προειδοποίησε μέσω του Αθήνα 9.84, ο πρόεδρος του Συνδικάτου Θύμιος Λυμπερόπουλος.

Έως την Κυριακή 14 Ιουλίου παρατείνεται η υποβολή αιτήσεων καταρτιζόμενων για το νέο πρόγραμμα απόκτησης και αναβάθμισης πράσινων δεξιοτήτων της ΔΥΠΑ για 50.000 ανέργους.

Οι μακροχρόνιες και σωρευτικές επιπτώσεις του πολέμου του Ισραήλ στη Γάζα θα μπορούσαν να επιφέρουν πολύ περισσότερους θανάτους, με τον τραγικό τελικό απολογισμό να φτάνει ακόμη και τους 186.000 νεκρούς, σύμφωνα με μελέτη που δημοσιεύτηκε στην ιατρική επιθεώρηση Lancet. Σύμφωνα με το Υπουργείο Υγείας της Χαμάς, περισσότεροι από 38.000 Παλαιστίνιοι έχουν σκοτωθεί από τη στιγμή που το Ισραήλ ξεκίνησε τη στρατιωτική του επίθεση στη Λωρίδα της Γάζας.

Καλύτερη εικόνα στην Πυρκαγιά που ξέσπασε νωρίτερα στο βέλος του καθεδρικού ναού στη γαλλική πόλη Ρουέν, γνωστός από τα έργα του Γάλλου ιμπρεσιονιστή ζωγράφου Κλοντ Μονέ. Ο ναός εκκενώθηκε.

Και ο καιρός: Υψηλές θερμοκρασίες και αύριο στην Αττική. Η θερμοκρασία στην Αθήνα θα κυμανθεί από 26 έως 39 βαθμούς Κελσίου. 37 βαθμοί αυτή την ώρα στο Γκάζι.

 

 

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα