back to top
33.2 C
Athens
Πέμπτη, 1 Αυγούστου, 2024

33.2 C
Athens
Πέμπτη, 1 Αυγούστου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 19:00

Διαβάστε επίσης

Ημέρες Καύσωνα στη χώρα, όπου ο υδράργυρος και την επόμενη εβδομάδα τοπικά μπορεί να ξεπεράσει και τους 40 με 41 βαθμούς Κελσίου. Επί ποδός με μέτρα και δράσεις για την αντιμετώπιση της θερμικής επιβάρυνσης και ο Δήμος Αθηναίων. Από αύριο, ανοιχτές θα είναι για όσες ημέρες χρειαστεί οι κλιματιζόμενες Λέσχες φιλίες από τις 9 το πρωί έως τις 9 το βράδυ. Επιπλέον καθημερινά θα λειτουργεί η«Γραμμή Καύσωνα» των Δημοτικών Ιατρείων του Δήμου έως τις 7.30 το απόγευμα. Αυξημένη εποπτεία θα υπάρχει για τους ωφελούμενους του Προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι», οι οποίοι αποτελούν ομάδα υψηλού κινδύνου. Επίσης οι ομάδες streetwork του Κέντρου Υποδοχής και Αλληλεγγύης του Δήμου Αθηναίωνσε δύο βάρδιες θα προσφέρουν βοήθεια γεύματα νερό και είδη πρώτης ανάγκης στους άστεγους της πόλης. Ακόμη η Δημοτική Αστυνομία θα ελέγχει με drones τις περιοχές πρασίνου της Αθήνας, προκειμένου να ενημερώσει την Πυροσβεστική όπου κριθεί αναγκαίο.

Δέντρα, κλιματιζόμενοι χώροι και σταθμοί νερού είναι τρεις από τις παρεμβάσεις που σχεδιάζει ο Δήμαρχος Αθηναίων Χάρης Δούκας, όπως είπε σε συνέντευξη που παραχώρησε στον Guardian σχετικά με το πως σκοπεύει να κάνει την Αθήνα πιο ανθεκτική σε κύμα ακραίου καύσωνα. «Δεν είναι θέμα τρόπου ζωής ή βελτίωσης της ποιότητας ζωής- είναι θέμα επιβίωσης, όταν το 23% του πράσινου πνεύμονα γύρω από την Αθήνα έχει καταστραφεί τα τελευταία χρόνια από πυρκαγιές επισημαίνει ενώ σκοπός του είναι να φυτέψει 5.000 δέντρα μέχρι το τέλος του έτους και 25.000 μέχρι το τέλος της θητείας του.

Εικοσιένας άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από κορονοιό την περασμένη εβδομάδα σύμφωνα με τον ΕΟΔΥ. 13 ασθενείς παραμένουν διασωληνωμένοι. 575 άτομα τα άτομα που χρειάσθηκε να εισαχθούν για νοσηλεία

Χωρίς περιστροφές, λέμε ότι η ευρωπαϊκή πορεία της Βόρειας Μακεδονίας περνά από την Ελλάδα και προφανώς αν δεν αλλάξει δραστικά ο τρόπος που αντιμετωπίζουν τα διεθνώς συμφωνηθέντα δεν πρόκειται να προχωρήσει». Περιμένουμε από την Βόρεια Μακεδονία να συμμορφωθεί» τόνισε ο κυβενρητικός εκπρόσωπος Πάυλος Μαρινάκης. Ερωτηθείς για την επικείμενη συμφωνία με την Attika Bank, επιτέθηκε στον ΣΥΡΙΖΑ και τον Στέφανο Κασσελάκη, για τον οποίον χαρακτηριστικά ανέφερε πως «ήταν επιτέλους καιρός να βγει ο Βαρουφάκης που κρύβει μέσα του».

Καλό θα ήταν ο κ. Μαρινάκης να αφήσει τους εξυπνακισμούς και να απαντήσει επί της ουσίας στα ερωτήματα που θέτουν εδώ και δύο ημέρες ο Στέφανος Κασσελάκης και ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ απαντά η εκπρόσωπος τύπου του κόμματος Βούλα Κεχαγιά.

Εν τω μεταξύ η κυβέρνηση της Ουγγαρίας θα χορηγήσει, σε πρώτη φάση, δάνειο 500 εκατ. ευρώ στη Βόρεια Μακεδονία, ενώ οι δύο χώρες θα συνάψουν ειδική οικονομική σχέση γνωστοποίησε ο πρωθυπουργός της Βόρειας Μακεδονίας Χρίστιαν Μίτσκοσκι, μετά τη συνάντηση που είχε σήμερα με τον ομόλογό του της Ουγγαρίας, Βίκτορ Όρμπαν, στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής του ΝΑΤΟ, στην Ουάσιγκτον.

Ολοκληρώθηκε η συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, όπου συζητήθηκαν τα οικονομικά του κόμματος και των μέσων ενημέρωσης. Σύμφωνα με τις πηγές της Κουμουνδούρου, η συζήτηση θα συνεχιστεί σε συνεδρίαση της επόμενης εβδομάδας. Στο μεταξύ μετά τις 5 το απόγευμα ο πρόεδρος του κόμματος Στέφανος Κασσελάκης όπως είχε προαναγγείλει ξεκίνησε τις συναντήσεις του με πολίτες στο γραφείο του.

Τις επόμενες ημέρες θα πραγματοποιηθεί η πρώτη συνεδρίαση της Επιτροπής Δεοντολογίας του ΠΑΣΟΚ. Παράλληλα άνοιξε η ηλεκτρονική πλατφόρμα δηλώσεων στήριξης του Νίκου Ανδρουλάκη. Ο κόσμος έχει βαρεθεί τις συναντήσεις κορυφής και θέλει αποτελέσματα, το μήνυμα που στέλνει ο δήμαρχος Αθηναίων, υποψήφιος για την Προεδρία του ΠΑΣΟΚ, Χάρης Δούκας, για το ενδεχόμενο συνεργασίας με δυνάμεις της κεντροαριστεράς .

Στη φυλακή οδηγήθηκε μετά την απολογία του ο 44χρονος ο οποίος κατηγορείται για τη δολοφονία του 54χρονου τοπογράφου στο Ψυχικό. Ο κατηγορούμενος με σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα κρίθηκε προσωρινά κρατούμενος.

Πρόστιμα ύψους άνω των 22 εκατομμυρίων ευρώ, επέβαλε το πρώτο εξάμηνο του τρέχοντος έτους η Επιθεώρηση Εργασίας, καθώς στο πλαίσιο 38.220 ελέγχων, επιβλήθηκαν 8.261 κυρώσεις.

Χωρίς ταξί έως τις έξι αύριο το πρωί η Αθήνα, λόγω απεργίας του ΣΑΤΑ. Για κλιμάκωση των κινητοποιήσεων προειδοποίησε μέσω του Αθήνα 984, ο πρόεδρος του Συνδικάτου Θύμιος Λυμπερόπουλος.

Άνοιξε η πλατφόρμα για την υποβολή των αιτήσεων από τους δικαιούχους των voucher για την ένταξη σε βρεφονηπιακούς σταθμούς και για την πρόσβαση παιδιών σχολικής ηλικίας, εφήβων και ατόμων με αναπηρία, σε υπηρεσίες δημιουργικής απασχόλησης. Οι αιτήσεις μπορουν να υποβληθούν μέσω της ειδικής εφαρμογής στην ιστοσελίδα της Ελληνικής Εταιρίας Τοπικής Ανάπτυξης και Αυτοδιοίκησης έως την 1η Αυγούστου.

Περίπου 60 πτώματα έχουν βρεθεί κάτω από τα συντρίμμια κτιρίων στη Σουτζάια, μια συνοικία της Γάζας απ’ όπου ο ισραηλινός στρατός λέει ότι αποσύρθηκε το βράδυ της Τετάρτης, έπειτα από δύο εβδομάδες επιχειρήσεων, ανακοίνωσε σήμερα η υπηρεσία Πολιτικής Προστασίας του παλαιστινιακού θύλακα.

Σεισμική δόνηση μεγέθους 6,4 βαθμών σημειώθηκε νωρίτερα στη θαλάσσια περιοχή δυτικά της νήσου Βανκούβερ στον Καναδά, σύμφωνα με το αμερικανικό ινστιτούτο γεωλογικών ερευνών. Το επίκεντρο του σεισμού εντοπίζεται 215 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά της πόλης Τοφίνο και το εστιακό βάθος υπολογίζεται σε περίπου 10 χιλιόμετρα. Μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν αναφορές για θύματα ή υλικές ζημιές.

ΚΑΙΡΟΣ

Υψηλές θερμοκρασίες και αύριο στην Αττική. Η θερμοκρασία στην Αθήνα θα κυμανθεί από 26 έως 39 βαθμούς Κελσίου. 35 βαθμοί αυτή την ώρα στο Γκάζι

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα