back to top
33.2 C
Athens
Πέμπτη, 1 Αυγούστου, 2024

33.2 C
Athens
Πέμπτη, 1 Αυγούστου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 22:00

Διαβάστε επίσης

Το δρόμο για τη φυλακή παίρνουν με σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα οι πέντε από τους έξι κατηγορούμενους , οι οποίοι απολογήθηκαν σήμερα για την υπόθεση της εγκληματικής οργάνωσης που φέρεται να εκβίαζε ιδιοκτήτες καταστημάτων εστίασης. Πρόκειται για την 43χρονη η οποία εμφανίζεται ως διευθυντικό μέλος της οργάνωσης μαζί έναν ακόμη κατηγορούμενο συγγενικό πρόσωπο υψηλόβαθμου στελέχους της τοπικής αυτοδιοίκησης, ο οποίος επίσης προφυλακίστηκε. Την ίδια ποινική μεταχείριση επιφύλαξαν οι δικαστικές αρχές και στον αδελφό της 43χρονης, αλλά και σε δυο ακόμη υπαλλήλους δημοσίων υπηρεσιών, ενώ ελεύθερος με όρους αφέθηκε ένας κατηγορούμενος που εμφανίζεται να είχε ρόλο περιφερειακό και διαδικαστικό.

Μαίνεται η μεγάλη πυρκαγιά που ξέσπασε σήμερα το μεσημέρι στην περιοχή Στιμάγκα Κορινθίας. «Σε μία ρεματιά προς την περιοχή της Νεμέας βρίσκεται το κύριο μέτωπο της φωτιάς που εκδηλώθηκε στην περιοχή. Αυτή την ώρα δεν κινδυνεύουν ανθρώπινες ζωές και κατοικίες, όμως οι άνεμοι που πνέουν στην περιοχή είναι ισχυροί και αλλάζουν συνεχώς κατεύθυνση» ανέφερε ο αντιπεριφερειάρχης Κορινθίας, Αναστάσιος Γκιολής μιλώντας στο Αθηναϊκό Πρακτορείο. Πυρκαγιά έχει ξεσπάσει και στην περιοχή Κιμμέρια Ξάνθης σε χαμηλή βλάστηση. Σύμφωνα με την Πυροσβεστική η φωτιά εκδηλώθηκε λίγο μετά τις 19.00 ενώ μέχρι στιγμής, δεν απειλείται κάποιος οικισμός.

Ημέρες Καύσωνα στη χώρα, όπου ο υδράργυρος και την επόμενη εβδομάδα τοπικά μπορεί να ξεπεράσει και τους 40 με 41έναν βαθμούς Κελσίου. Επί ποδός και ο Δήμος Αθηναίων… Από αύριο, ανοιχτές θα είναι για όσες ημέρες χρειαστεί οι κλιματιζόμενες αίθουσες στις Λέσχες Φιλίας Αγίου Παύλου, Νέου Κόσμου, Βοτανικού, Κολοκυνθούς, Αγίου Ελευθερίου, Κυψέλης και Αμπελοκήπων, από τις 9 το πρωί έως τις 9 το βράδυ. Επιπλέον καθημερινά θα λειτουργεί η «Γραμμή Καύσωνα» των Δημοτικών Ιατρείων του Δήμου έως τις 7.30 το απόγευμα. Αυξημένη εποπτεία θα υπάρχει για τους ωφελούμενους του Προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι», οι οποίοι αποτελούν ομάδα υψηλού κινδύνου. Ακόμη, η Δημοτική Αστυνομία θα ελέγχει με drones τις περιοχές πρασίνου της Αθήνας.

Εικοσιένας άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από κορονοιό την περασμένη εβδομάδα σύμφωνα με τον ΕΟΔΥ. 13 ασθενείς παραμένουν διασωληνωμένοι. 575 άτομα τα άτομα που χρειάσθηκε να εισαχθούν για νοσηλεία

Χωρίς περιστροφές, λέμε ότι η ευρωπαϊκή πορεία της Βόρειας Μακεδονίας περνά από την Ελλάδα και προφανώς αν δεν αλλάξει δραστικά ο τρόπος που αντιμετωπίζουν τα διεθνώς συμφωνηθέντα δεν πρόκειται να προχωρήσει». Περιμένουμε από την Βόρεια Μακεδονία να συμμορφωθεί» τόνισε ο κυβενρητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης.

Εν τω μεταξύ η κυβέρνηση της Ουγγαρίας θα χορηγήσει, σε πρώτη φάση, δάνειο 500 εκατ. ευρώ στη Βόρεια Μακεδονία, ενώ οι δύο χώρες θα συνάψουν ειδική οικονομική σχέση γνωστοποίησε ο πρωθυπουργός της Βόρειας Μακεδονίας Χρίστιαν Μίτσκοσκι, μετά τη συνάντηση που είχε σήμερα με τον ομόλογό του της Ουγγαρίας, Βίκτορ Όρμπαν, στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής του ΝΑΤΟ, στην Ουάσιγκτον.

Το μήνυμα ότι η λύση του Κυπριακού πρέπει να είναι εντός του καθορισμένου πλαισίου από τα ψηφίσματα του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ υπογράμμισε ο υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Γεραπετρίτης κατά τη διάρκεια συνάντησης που είχε με την Προσωπική Απεσταλμένη του ΓΓ για την Κύπρο, Μαρία Ανχέλα Ολγίν. Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, ο Γιώργος Γεραπετρίτης δήλωσε ότι η Ελλάδα είναι έτοιμη, σε συνεργασία με την Κύπρο, να προσφέρει τις υπηρεσίες της για την επίτευξη μιας δίκαιης και βιώσιμης λύσης.

Τα οικονομικά του κόμματος και των μέσων ενημέρωσης ,συζητήθηκαν στη σημερινή συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ. Σύμφωνα με τις πηγές της Κουμουνδούρου, η συζήτηση θα συνεχιστεί σε συνεδρίαση της επόμενης εβδομάδας.

Εν τω μεταξύ, τη διαγραφή του Χρήστου Σπίρτζη από τον ΣΥΡΙΖΑ ζητούν 70 μέλη του κόμματος με επιστολή τους στον Στέφανο Κασσελάκη, στην γραμματέα της ΚΕ Ράνια Σβίγγου και στον Πρόεδρο της Επιτροπής Δεοντολογίας, Γιάννη Μπενίση. Τον κατηγορούν για αντικαστατική και αντικομματική συμπεριφορά.

Τις επόμενες ημέρες θα πραγματοποιηθεί η πρώτη συνεδρίαση της Επιτροπής Δεοντολογίας του ΠΑΣΟΚ. Παράλληλα άνοιξε η ηλεκτρονική πλατφόρμα δηλώσεων στήριξης του Νίκου Ανδρουλάκη. “Ο κόσμος έχει βαρεθεί τις συναντήσεις κορυφής και θέλει αποτελέσματα”, το μήνυμα που στέλνει ο δήμαρχος Αθηναίων, υποψήφιος για την Προεδρία του ΠΑΣΟΚ, Χάρης Δούκας, για το ενδεχόμενο συνεργασίας με δυνάμεις της κεντροαριστεράς.

Στη φυλακή οδηγήθηκε μετά την απολογία του ο 44χρονος ο οποίος κατηγορείται για τη δολοφονία του 54χρονου τοπογράφου στο Ψυχικό. Ο κατηγορούμενος με σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα κρίθηκε προσωρινά κρατούμενος. Η Αρχή για το Ξέπλυμα Μαύρου Χρήματος “ξεσκονίζει” το οικονομικό προφίλ και τα περιουσιακά στοιχεία του 44χρονου. Στο κάδρο των ερευνών που βρίσκονται σε εξέλιξη μετά από παρέμβαση του προέδρου της Αρχής, επίτιμου αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Χαράλαμπου Βουρλιώτη μπαίνει ακόμα ένα πρόσωπο, το οποίο ερευνάται από τις διωκτικές αρχές για τυχόν εμπλοκή στη δολοφονία. Κατά πληροφορίες, θα ελεγχθούν και πρόσωπα από το περιβάλλον τους.

Χωρίς ταξί έως τις έξι αύριο το πρωί η Αθήνα, λόγω απεργίας του ΣΑΤΑ. Για κλιμάκωση των κινητοποιήσεων προειδοποίησε μέσω του Αθήνα 984, ο πρόεδρος του Συνδικάτου Θύμιος Λυμπερόπουλος.

Τουλάχιστον πέντε άνθρωποι σκοτώθηκαν σήμερα από ρωσικά πλήγματα στις περιφέρειες του Ντονέτσκ και του Χαρκόβου, ανακοίνωσαν οι ουκρανικές αρχές. Οι ρωσικές δυνάμεις βομβάρδισαν πέντε κοινότητες του Ντονέτσκ, ανέφερε ο περιφερειάρχης Βαντίμ Φιλάσκιν.

Με στρατιωτική απάντηση στην ανάπτυξη αμερικανικών πυραύλων στη Γερμανία απειλεί η Μόσχα. Η Ρωσία θα απαντήσει στη σχεδιαζόμενη από τις ΗΠΑ ανάπτυξη πυραύλων μεγάλου βεληνεκούς στη Γερμανία, ανακοίνωσε σήμερα το Κρεμλίνο, καθώς αντιμετωπίζει τις στρατιωτικές δράσεις του ΝΑΤΟ ως μια σοβαρή απειλή για την εθνική ασφάλεια της Ρωσίας.

ΚΑΙΡΟΣ

Υψηλές θερμοκρασίες και αύριο στην Αττική. Η θερμοκρασία στην Αθήνα θα κυμανθεί από 26 έως 39 βαθμούς Κελσίου. 34 βαθμοί αυτή την ώρα στο Γκάζι

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα