back to top
31.5 C
Athens
Δευτέρα, 29 Ιουλίου, 2024

31.5 C
Athens
Δευτέρα, 29 Ιουλίου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 24:00

Διαβάστε επίσης

Το θέμα της παραβίασης της Συμφωνίας των Πρεσπών από τη νέα ηγεσία της Βόρειας Μακεδονίας έθεσε στην Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης ο οποίος επισήμανε πως η πλήρης εφαρμογή της είναι απαραίτητη για τη Συμμαχία, για τα Δυτικά Βαλκάνια και για τη διεθνή κοινότητα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Μητσοτάκης τόνισε πως η Συμφωνία των Πρεσπών επέτρεψε τη διεύρυνση της Συμμαχίας με την προσχώρηση της Βόρειας Μακεδονίας και υπογράμμισε πως η παραβίαση ή η επιλεκτική εφαρμογή της θα υποβαθμίσει την αξιοπιστία όλων των προσπαθειών για διευθέτηση λοιπών εκκρεμών ζητημάτων στα Δυτικά Βαλκάνια και θα θέσει σε κίνδυνο τη σταθερότητα και την ασφάλεια στην περιοχή.

«Pacta sunt servanda. Αυτό πρέπει να το θυμόμαστε όλοι», τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Μητσοτάκης. Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε στον Πρόεδρο των ΗΠΑ που υπογράμμισε τη σημασία των Δυτικών Βαλκανίων για την ασφάλεια της Συμμαχίας, ενώ τόνισε πως η πρόοδος, η ασφάλεια και η ευημερία βασίζονται στον σεβασμό του Διεθνούς Δικαίου και των διεθνών συμφωνιών.

Σε ανακοίνωση του ο ΣΥΡΙΖΑ καταδικάζει απερίφραστα τη νέα παραβίαση της Συμφωνίας των Πρεσπών από τον Πρωθυπουργό της Δημοκρατίας της Βόρειας Μακεδονίας, και καλεί την κυβέρνηση Μητσοτάκη να αφυπνισθεί επιτέλους από τον διπλωματικό λήθαργο στον οποίον έχει περιέλθει και να προβεί στις προβλεπόμενες ενέργειες, προκειμένου η κυβέρνηση της γειτονικής χώρας να βρεθεί αντιμέτωπη με τις ευθύνες της.

Εν τω μεταξύ, χωρίς δηλώσεις ολοκληρώθηκε η συνάντηση του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Ταγίπ Ερντογάν.

Χθες τα κράτη μέλη της συμμαχίας συμφώνησαν σε κοινό ανακοινωθέν τη δέσμευση τους να συνεχίζουν να στηρίζουν την Ουκρανία. Οι χώρες του ΝΑΤΟ άρχισαν να παραδίδουν μαχητικά αεροσκάφη F-16 στην Ουκρανία, προκειμένου να ενισχύσουν την άμυνά της απέναντι στη Ρωσία, ανακοίνωσε, ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Άντονι Μπλίνκεν.

Tέσσερα πρόσωπα – σύμφωνα με πληροφορίες ιδιώτες -επιχειρηματίες- έχουν εξεταστεί εως τώρα με την ιδιότητα του υπόπτου για αξιόποινες πράξεις στην υπόθεση των τηλεφωνικών παρακολουθήσεων.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι εκτός από το δικηγόρο Γρηγόρη Δημητριάδη που ήταν σε νευραλγική θέση στο Μέγαρο Μαξίμου και εκλήθη ως μάρτυρας έχει εξεταστεί στο πλαίσιο της προκαταρκτικής εξέτασης και η εισαγγελέας Βασιλική Βλάχου που διετέλεσε υπεύθυνη για την ΕΥΠ, κατά τον κρίσιμο χρόνο των καταγγελιών για παρακολουθήσεις προσώπων, ανάμεσά τους ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Νίκος Ανδρουλάκης, ο δημοσιογράφος Θανάσης Κουκάκης και άλλοι.
Επίσης ως μάρτυρας έχει κληθεί από τον αντεισαγγελέα Αχιλλέα Ζήση και ο πρώην διοικητής της ΕΥΠ Παναγιώτης Κοντολέων.

Νέα αναστολή έκδοσης οικοδομικών αδειών για τουλάχιστον δύο χρόνια αποφάσισε ομόφωνα το Δημοτικό Συμβούλιο της Αθήνας. Η απόφαση που εγκρίθηκε και από την Δημοτική Επιτροπή του δήμου, αφορά μόνο αυτές που κάνουν χρήση των υψομετρικών μπόνους που τους δίνει ο Νέος Οικοδομικός Κανονισμός με το σκεπτικό ότι θα εφαρμόζεται μέχρι να ολοκληρωθεί το Τοπικό Πολεοδομικό Σχέδιο της Αθήνας. Σημαντική χαρακτήρισε την απόφαση ο Δήμαρχος Αθηναίων καθώς όπως εξήγησε από την στιγμή που εγκριθεί από το υπουργείο Περιβάλλοντος, “μας δίνει το δικαίωμα παρέμβασης τώρα και στο μέλλον για την Αθήνα.

Επτά κακουργήματα και δύο πλημμελήματα περιλαμβάνει κατά περίπτωση το βαρύ κατηγορητήριο που αντιμετωπίζουν οι 14 συλληφθέντες για συμμετοχή στη εγκληματική οργάνωση που εκβίαζε καταστηματάρχες στο κέντρο της Αθήνας. Σήμερα αναμένεται να απολογηθούν οι έξι.

“Κανείς δεν έχει το δικαίωμα να μου κουνά το δάκτυλο για τις πολιτικές μου πεποιθήσεις και για τον αγώνα που κάνω” ξεκαθάρισε ο δήμαρχος Αθηναίων Χάρης Δούκας με αφορμή τα σχόλια που δέχθηκε από μερίδα της δημοτικής αντιπολίτευσης για την απόφαση του να διεκδικήσει την προεδρία του ΠΑΣΟΚ.

Απαντώντας στον προκάτοχο του Κώστα Μπακογιάννη και στον επικεφαλής της “Ανατρεπτικής Συμμαχίας στην Αθήνα” Κώστα Παπαδάκη που έκρινε ότι υπάρχει ασυμβίβαστο στην κατοχή της θέσης του δημάρχου της Αθήνας με του προέδρου του ΠΑΣΟΚ.
Εμείς δεν κάνουμε «Περιπάτους» με τα γνωστά αποτελέσματα λύνουμε τα προβλήματα. Στα σχολεία που τα είχατε αφήσει στη μοίρα τους κι εμείς τα ανακαινίζουμε, στις παιδικές χαρές που εγκαινιάζατε χωρίς πιστοποίηση λειτουργίας, στους δρόμους για την καθαριότητα, μη μας κουνάτε λοιπόν το δάκτυλο, απάντησε ο κ. Δούκας.

Εάν στα αλήθεια ο κ. Δούκας δεν καταλαβαίνει τις συνέπειες της απουσίας του δημάρχου από τον Δήμο του, έχουμε μεγάλο πρόβλημα. Αν κάνει πως δεν καταλαβαίνει, έχουμε ακόμη μεγαλύτερο, απάντησε ο Κώστας ΜΠακογιάννης.

Υπό μερικό έλεγχο η πυρκαγιά στο Καναλάκι Πρέβεζας, υπό έλεγχο η πυρκαγιά σε δασική περιοχή στην Βλάστη Κοζάνης. Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς -κατηγορίας 4 -σήμερα σε Αττική, Κορινθία, Αργολίδα, Λακωνία, Βοιωτία, Εύβοια και Έβρο.

Χωρίς ταξί σήμερα η Αθήνα, από τις έξι το πρωί έως τις έξι το πρωί της Παρασκευής, λόγω της 24ωρης απεργίας του ΣΑΤΑ.

«Να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων και να εργαστούν μαζί», κάλεσε τα πολιτικά κόμματα ο Γαλλος πρόεδρος για να οικοδομήσουν όπως είπε έναν κυρίαρχο συνασπισμό με σταθερή πλειοψηφία.

Ο Εμανουέλ Μακρόν, ο οποίος δεν έχει μιλήσει δημόσια μετά από τον δεύτερο γύρο της περασμένης Κυριακής, ανέφερε σε ανοιχτή επιστολή του προς τον γαλλικό λαό ότι κανείς δεν κέρδισε τις εκλογές, στις οποίες μια συμμαχία αριστερά-πράσινων ήρθε πρώτη, αλλά απείχε πολύ από την απόλυτη πλειοψηφία.

Η Αγγλία επικράτησε με σκορ 2-1 της Ολλανδίας και προκρίθηκε στον τελικό του Γιούρο, την Κυριακή στο Ολυμπιακό Στάδιο του Βερολίνου, όπου θα αντιμετωπίσει την Ισπανία.
Ο ΠΑΟΚ γνώρισε την ήττα με σκορ 3-1 από τη βελγική Γκενκ σε φιλικό παιχνίδι στην Ολλανδία.

Καιρος

Γενικά αίθριος σήμερα ο καιρός στην Αττική, με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές ώρες.
Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 5 και στα ανατολικά τοπικά έως 6 μποφόρ με εξασθένηση από το απόγευμα. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 24 εως 38 με 39 βαθμούς Κελσίου. Στα παραθαλάσσια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα