back to top
35.9 C
Athens
Τετάρτη, 14 Αυγούστου, 2024

35.9 C
Athens
Τετάρτη, 14 Αυγούστου, 2024

Δούκας: Ανάγκη αλλαγής του οικονομικού μοντέλου – Πλούτος οι πολλές υποψηφιότητες

Διαβάστε επίσης

Την ανάγκη αλλαγής του οικονομικού μοντέλου της χώρας ώστε να σταματήσουν λίγες εταιρείες να μιλούν για το ανεκτέλεστο τους έργο και τα χρήματα του ταμείου Ανάκαμψης να πηγαίνουν σε νέα mall και καζίνο υπογράμμισε ο δήμαρχος Αθηναίων και υποψήφιος πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Χάρης Δούκας.

Σε ραδιοφωνική του συνέντευξη στα «Παραπολιτικά fm» ο κ. Δούκας αναφέρθηκε στις προγραμματικές του θέσεις αλλά και στο ενδεχόμενο συνεργασίας με δυνάμεις της κεντροαριστεράς τονίζοντας ότι ο κόσμος έχει βαρεθεί τις συναντήσεις κορυφής και θέλει αποτελέσματα. Μάλιστα έφερε ως παράδειγμα το επίδομα παιδιού για την αντιμετώπιση του δημογραφικού προβλήματος από την κυβέρνηση που ανέρχεται σε 2.000 ευρώ ενώ η επιδότηση για αγορά ηλεκτρικού αυτοκινήτου είναι 8.000 ευρώ.

Ειδικότερα σε ότι αφορά τις συνεργασίες ο κ. Δούκας είπε ότι αυτές μπορούν να γίνουν και να φέρουν αποτελέσματα από την στιγμή που υπάρχει συγκεκριμένη ατζέντα και για την αντιμετώπιση των μεγάλων προβλημάτων της χώρας όπως η δημόσια Υγεία, Παιδεία, η ακρίβεια, ο υπερτουρισμός. Πάνω σε τέτοια ζητήματα για τα οποία ο ίδιος θα δώσει τον αγώνα του είναι έτοιμος να συζητήσει.

Ερωτώμενος για την νέα υποψηφιότητα της κ. Διαμαντοπούλου ο κ. Δούκας την χαρακτήρισε «καλοδεχούμενη» τονίζοντας ότι είναι πλούτος για το ΠΑΣΟΚ οι πολλοί και αξιόλογοι υποψήφιοι. Ωστόσο όταν ρωτήθηκε για το ενδεχόμενο πιθανής εσωστρέφειας στο κόμμα και για το ζήτημα που έχει δημιουργηθεί με το καταστατικό του κόμματος ο υποψήφιος πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ο κ. Δούκας απάντησε ότι κακώς άνοιξε τέτοιο θέμα το οποίο δεν υπήρχε όταν ήταν δήμαρχος ο Γιώργος Καμίνης. Επιπλέον εξέφρασε την δυσαρέσκεια του για το γεγονός ότι ο ίδιος βάλλεται από στελέχη της αντιπολίτευσης και το ΠΑΣΟΚ δεν έχει εκδώσει μια ανακοίνωση εγκαλώντας την Νέα Δημοκρατία και την κυβέρνηση να μην ασχολείται με τα εσωτερικά του ΠΑΣΟΚ. Σε ότι αφορά δε για την ενδεχόμενη εσωστρέφεια ο κ. Δούκας τόνισε όπως τον στήριξε ο κ. Ανδρουλάκης έτσι και αυτός τον έχει στηρίξει αλλά τα κόμματα δεν είναι παρέες και έφερε ως παράδειγμα το κόμμα των εργατικών στην Αγγλία όπου ο σημερινός πρωθυπουργός της πρώτα το άλλαξε και μετά πέτυχε την εκλογική του νίκη αφού ο κόσμος είδε τις αλλαγές και τον εμπιστεύθηκε.

Στην ίδια συνέντευξη ο δήμαρχος Αθηναίων αναφέρθηκε στο “απόστημα” που έσπασε όπως είπε για την εγκληματική οργάνωση που αποκαλύφθηκε που λυμαίνονταν μαγαζιά της Αθήνας τονίζοντας ότι ετοιμάζει νέο θεσμικό πλαίσιο για την λειτουργία των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος με στόχο την διαφάνεια. Πρόσθεσε δε ότι έχει αγαστή συνεργασία με τις αρχές στην έρευνα που συνεχίζεται για την δράση της εγκληματικής οργάνωσης στην οποία μετείχαν τρεις υπάλληλοι του δήμου Αθηναίων.

Γιώργος Μανουσακάκης 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα