back to top
30.5 C
Athens
Τρίτη, 16 Ιουλίου, 2024

30.5 C
Athens
Τρίτη, 16 Ιουλίου, 2024

Ε. Στυλιανίδης: Όταν έχεις άξια στελέχη και δεν τους έχεις δώσει “μπαλιές” πρέπει να το κοιτάξεις…

Διαβάστε επίσης

Κριτική στην κυβέρνηση άσκησε μιλώντας στον Αθήνα 9.84 και στον Γιάννη Λαυράνο ο βουλευτής της ΝΔ, Ευριπίδης Στυλιανίδης.

‘Εχει διαμορφωθεί η πεποίθηση ότι ο πρωθυπουργός μπορεί να αισιοδοξεί και για μια τρίτη θητεία. Αυτό όμως έχει προϋποθέσεις και μάλιστα πολύ αυστηρότερες σε σχέση με αυτές που είχαμε για να κερδίσουμε την πρώτη και δεύτερη θητεία μας, τόνισε.

«Όταν έχεις πάρα πολλά άξια στελέχη τα οποία δεν έχουν πάρει “μπαλιές”, όταν έχεις περιοχές που είναι απογυμνωμένες από πρόσβαση στην κεντρική εξουσία, θα πρέπει να το κοιτάξεις. Δεν είμαστε μια χώρα και μια κυβέρνηση που έχει ένα εθνικό συγκροτημένο σχέδιο ώστε να έρθει ο κάθε υπουργός να το υλοποιήσει στη λεπτομέρειά του. Ο κάθε υπουργός πρέπει να ξεκινάει από την περιοχή την οποία ξέρει. Για να μπορέσεις να αλλάξεις κάποια πράγματα στην κοινωνία πρέπει να ξέρεις να ακούς και θα πρέπει να ξέρεις να προσαρμόζεις και τις πολιτικές σου έξυπνα, ώστε και ο κόσμος να τις νιώθει δικές του και να τις στηρίζει.

Υπάρχουν στελέχη που αποφασίζουν μέσα από ένα γραφείο, χωρίς να έχουν ζυμωθεί με την κοινωνική πραγματικότητα. ‘Οσο ορθολογικές και αν ακούγονται κάποιες τεχνοκρατικές αποφάσεις δεν είναι λύση, διότι δεν είναι πονάει κεφάλι κόψει κεφάλι, υπάρχουν και άλλοι τρόποι.

Παρεμβάσεις βουλευτών στην Κοινοβουλευτική Ομάδα της ΝΔ

Αυτό που κρατώ, από τις παρεμβάσεις συναδέλφων μου στην Κοινοβουλευτική Ομάδα, είναι η διάθεσή τους να επανέλθουν στο φυσικό συνταγματικό τους ρόλο.

Κατά την περίοδο των κρίσεων, ενσυνείδητα όλοι μας, δείξαμε εμπιστοσύνη και απόλυτη στήριξη στον Κυριάκο Μητσοτάκη για να πάρει γρήγορες και σωστές αποφάσεις και νομίζω ότι στην πλειοψηφία τους οι αποφάσεις του ήταν γρήγορες, τολμηρές και αποτελεσματικές. Αυτό όμως το κάναμε αυτοστερούμενοι ου Συνταγματικού μας δικαιώματος, να τοποθετούμαστε ελεύθερα και ίσως και διαφοροποιημένα σε κάποια πράγματα, αυτή η περίοδος έχει λήξει.

Επιστρέψαμε στην ομαλότητα της πολιτικής, επιστρέφουμε και στη συνταγματική ομαλότητα της κοινοβουλευτικής μας ζωής. Αυτό σημαίνει ότι οι βουλευτές δεν είναι πλέον χειροκροτητές.  Από τον Σεπτέμβρη και μετά, στα ζητήματα τα οποία διαμορφώνονται ως κεντρική πολιτική της παράταξης, οι βουλευτές θα έχουν και λόγο και ρόλο. Το μένουμε σπίτι για τους βουλευτές τελείωσε από τότε που βγήκε το “εμβόλιο” των ευρωεκλογών.

Ζήτημα εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας 

«Δεν μου αρέσει να μιλώ για τον οποιονδήποτε Πρόεδρο της Δημοκρατίας διότι θεωρώ ότι είναι ένας θεσμός που είναι πάνω από τα κόμματα και συμβολίζει την ενότητα του έθνους και της κοινωνίας. Δεν είναι καλό, ειδικά όταν ακόμα ασκεί τα καθήκοντά του, να τον κρίνεις. Είναι λοιπόν άκαιρο να ανοίξουμε τώρα μια τέτοια συζήτηση. Το τι χαρακτηριστικά πρέπει να έχει ένας Πρόεδρος της Δημοκρατίας τη στιγμή που θα αποφασιστεί ποιος θα είναι πρόεδρος, είναι ένα θέμα το οποίο αξίζει τον κόπο να συζητήσουμε».

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα