back to top
25.6 C
Athens
Πέμπτη, 1 Αυγούστου, 2024

25.6 C
Athens
Πέμπτη, 1 Αυγούστου, 2024

Κύκλωμα εκβιαστών: Προφυλακιστέοι άλλοι 5 κατηγορούμενοι, μεταξύ των οποίων οι δύο φερόμενοι αρχηγοί

Διαβάστε επίσης

Το δρόμο για τη φυλακή παίρνουν με σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα οι πέντε από τους έξι κατηγορούμενους οι οποίοι απολογήθηκαν σήμερα για την υπόθεση της εγκληματικής οργάνωσης που φέρεται να εκβίαζε ιδιοκτήτες καταστημάτων εστίασης για να της δίνουν χρήματα προκειμένου να μην βεβαιώνονται παραβάσεις από τη δημοτική αστυνομία.

Πρόκειται για την 43χρονη η οποία εμφανίζεται ως διευθυντικό μέλος της οργάνωσης μαζί έναν ακόμη κατηγορούμενο συγγενικό πρόσωπο υψηλόβαθμου στελέχους της τοπικής αυτοδιοίκησης, ο οποίος επίσης προφυλακίστηκε.

Την ίδια ποινική μεταχείριση επιφύλαξαν οι δικαστικές αρχές και στον αδελφό της 43χρονης, αλλά και σε δυο ακόμη υπαλλήλους δημοσίων υπηρεσιών, ενώ ελεύθερος με όρους αφέθηκε ένας κατηγορούμενος που εμφανίζεται να είχε ρόλο περιφερειακό και διαδικαστικό.

Μετά το τέλος του πρώτου μέρους της ανακριτικής διαδικασίας συνολικά από τους 14 συλληφθέντες στο πλαίσιο του αυτοφώρου κρίθηκαν προσωρινά κρατούμενοι 7 εξ αυτών και οι υπόλοιποι 7 αφέθηκαν ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους.

Η κύρια ανάκριση συνεχίζεται προς διακρίβωση του αξιοποίνου ρόλου και άλλων προσώπων τα οποία βρίσκονται στο στόχαστρο της δικαιοσύνης

Εν τω μεταξύ στο υλικό που έχει συλλεχθεί περιλαμβάνεται και η καταγραφή των μέτρων προφύλαξης που έπαιρνε η ομάδα για να μην αποκαλυφθεί η δράση της, με την επιλογή συγκεκριμένων σημείων συνάντησης για την πληρωμή μελών, συγκεκριμένων τρόπων επικοινωνίας.

Από όσα έχουν γίνει γνωστά για την υπόθεση, φαίνεται πως η οργάνωση είχε συγκεκριμένες μεθόδους, αρχικά φιλικές και εν συνεχεία απειλητικές, για να εκβιάζει όσους δεν ήθελαν να «αγοράσουν» τις υπηρεσίες της. Σύμφωνα με τα στοιχεία των αρχών, όσοι καταστηματάρχες αρνούνταν να «συνεργαστούν» με την ομάδα βρίσκονταν αντιμέτωποι με απειλές, ή και διοικητικές ενέργειες, για βεβαιώσεις παραβάσεων, σφραγίσεις κ.α..

Είναι χαρακτηριστική η φράση «η κατάσταση έχει φθάσει στο απροχώρητο» που φέρεται να είχε χρησιμοποιήσει στην καταγγελία που έκανε πριν μερικούς μήνες, επιχειρηματίας με επιχείρηση στο κέντρο της Αθήνας, περιγράφοντας την πίεση αλλά και την αδηφαγία που επεδείκνυε η ομάδα για τις αμοιβές της στην «προστασία» που προσέφερε.

Η διαδικασία έχει ξεκινήσει από το πρωί, με τους περισσότερους εκ των κατηγορουμένων να έχουν απολογηθεί ήδη και αναμένεται να ολοκληρωθεί αργά το βράδυ οπότε Ανακριτής και Εισαγγελέας θα κρίνουν την ποινική μεταχείριση ενός εκάστου.

ΑΠΕ-ΜΠΕ, Μίνα Μουστάκα

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα