back to top
25.6 C
Athens
Πέμπτη, 1 Αυγούστου, 2024

25.6 C
Athens
Πέμπτη, 1 Αυγούστου, 2024

Την επίταξη ιδιωτών γιατρών για τα κενά στο ΕΣΥ μελετά ο Άδωνις – Σκληρή απάντηση ΠΙΣ

Διαβάστε επίσης

Ρήξη των σχέσεων Άδωνι Γεωργιάδη με τους γιατρούς προμηνύεται μετά την άρνηση των ιδιωτών γιατρών να καλύψουν τα κενά στα δημόσια νοσοκομεία, ειδικά σε άγονες και νησιωτικές περιοχές.

Μετά από ευρεία σύσκεψη στο Υπουργείο Υγείας, ο Άδωνις Γεωργιάδης σύμφωνα με πληροφορίες θα αξιοποιήσει τον νόμο που ψηφίστηκε επί υπουργίας Θάνου Πλεύρη και που υποχρεώνει, σε έκτακτες υγειονομικές καταστάσεις τους ιδιώτες γιατρούς να δουλέψουν στο ΕΣΥ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η επίταξη ή η υποχρεωτικότητα, όπως ονομάζει αυτό το μέτρο ο υπουργός Υγείας, θα τεθεί σε εφαρμογή στις αρχές Αυγούστου και θα αφορά επτά περιοχές, μεταξύ των οποίων η Κως και η Λακωνία.

Άμεση ήταν η απάντηση του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου (ΠΙΣ), στις δηλώσεις του Υπουργού Υγείας, Άδωνι Γεωργιάδη για επίταξη παθολόγων που ασκούν ιδιωτικά την ιατρική σε περιοχές με υποστελεχωμένα νοσοκομεία. Υπενθυμίζεται πως, ο Υπουργός Υγείας, προανήγγειλε στο πλαίσιο της ομιλίας του στο 15ο Pharma & Health Conference 2024, λήψη δραστικών μέτρων σε περίπτωση που δεν υπάρξει διάθεση συνεργασίας για στήριξη του ΕΣΥ.

Ο ΠΙΣ, μέσω επιστολής του, προς τον Υπουργό Υγείας, την οποία κοινοποίησε και στο Γραφείο του Πρωθυπουργού και τους Ιατρικούς Συλλόγους της χώρας, προειδοποίησε ότι με απειλές και βία μόνο επιπλοκές θα πρέπει να αναμένει, ενώ αναφέρεται σε προφορικές και γραπτές αιτήσεις διοικητών νοσοκομείων προς ιατρικούς συλλόγους για παροχή στοιχείων επικοινωνίας των γιατρών.

Νίνα Κομνηνού

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα