back to top
31 C
Athens
Σάββατο, 3 Αυγούστου, 2024

31 C
Athens
Σάββατο, 3 Αυγούστου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 09:00

Διαβάστε επίσης

Σε παρατεταμένο καύσωνα μπαίνει από σήμερα η χώρα σύμφωνα με τις προβλέψεις των μετεωρολόγων. Ο υδράργυρος θα φθάσει και τους 41ναν βαθμούς Κελσίου σε συνδυασμό με βοριάδες όμως που θα φτάνουν τα 7 μποφόρ προκαλώντας κίνδυνο για πυρκαγιά σε αρκετές περιοχές.

Σε πορτοκαλί συναγερμό σήμερα ο Κρατικός Μηχανισμός. Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας συνιστά στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να αποφεύγουν ενέργειες που μπορούν να προκαλέσουν πυρκαγιά από αμέλεια. Πολύ υψηλός κίνδυνος εκδήλωσης πυρκαγιάς κατηγορία κινδύνου 4, στις Περιφερειακές Ενότητες Έβρου και Ροδόπης.

Με drones θα ελέγχει τις περιοχές πρασίνου της Αθήνας η Δημοτική Αστυνομία.

 

Ανοιχτές από σήμερα, για όσες ημέρες διαρκέσουν οι πολύ υψηλές θερμοκρασίες, οι κλιματιζόμενες αίθουσες σε επτά Λέσχες Φιλίας του Δήμου Αθηναίων 9 το πρωί με 9 το βράδυ. Επιπλέον καθημερινά θα λειτουργεί η «Γραμμή Καύσωνα» των Δημοτικών Ιατρείων του Δήμου, έως τις 7.30 το απόγευμα.

Αυξημένη εποπτεία θα υπάρχει για τους ωφελούμενους του Προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι», οι οποίοι αποτελούν ομάδα υψηλού κινδύνου. Επίσης οι ομάδες streetwork του Κέντρου Υποδοχής και Αλληλεγγύης του Δήμου Αθηναίων σε δύο βάρδιες θα προσφέρουν βοήθεια γεύματα νερό και είδη πρώτης ανάγκης στους άστεγους της πόλης.

 

Νέο μήνυμα προς τη νέα ηγεσία της Βόρειας Μακεδονίας ότι «οι συμφωνίες πρέπει να τηρούνται», έστειλε αργά χθες το βράδυ ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την συνέντευξη τύπου που παραχώρησε μετά την ολοκλήρωση των εργασιών της Συνόδου Κορυφής του ΝΑΤΟ, στην Ουάσιγκτον.

Ο κ. Μητσοτάκης τόνισε ότι ενημέρωσε τους ηγέτες της Συμμαχίας για το γεγονός ότι ο πρωθυπουργός της Βόρειας Μακεδονίας έχει επιλέξει να μην εφαρμόζει ένα κρίσιμο άρθρο της Συμφωνίας ως προς το ενιαίο όνομα της γειτονικής χώρας έναντι όλων και να αποκαλεί τη χώρα του «Δημοκρατία της Μακεδονίας» εντός των συνόρων, υπογράμμισε ωστόσο ότι «εντός της αίθουσας και παρουσία όλων των ηγετών του ΝΑΤΟ δεν ακολούθησε αυτή την τακτική και χρησιμοποίησε τη συνταγματική ονομασία της χώρας του». «Η Ελλάδα δεν θα αποκαλύψει αυτή τη στιγμή τα όπλα τα οποία έχει στη διάθεσή της για να απαντήσει σε μία ενδεχόμενη επιμονή της ηγεσίας της γειτονικής χώρας μη χρησιμοποίησης της συνταγματικής ονομασίας», είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Αναφερόμενος στο Κυπριακό , ενόψει της σημερινής συνάντησης με τον γγ του ΟΗΕ, Αντόνιο Γκουτέρες, στην Νέα Υόρκη, ο πρωθυπουργός τόνισε πως η ελληνική κυβέρνηση «εξακολουθεί και στηρίζει την επανέναρξη των συνομιλιών μεταξύ των δύο κοινοτήτων, προφανώς στη βάση των ψηφισμάτων του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών» και αυτή «είναι μία θέση από την οποία η Αθήνα και η Λευκωσία δεν αποκλίνουν».

«Σε δύο μόλις ημέρες, τόσο ο Πρωθυπουργός της Βόρειας Μακεδονίας όσο και η τουρκική πλευρά παραβιάζουν ευθαρσώς το διεθνές δίκαιο σε βάρος των εθνικών μας συμφερόντων και ο διεθνώς αποδυναμωμένος κύριος Μητσοτάκης συνεχίζει ατάραχος την Ι.Χ. εξωτερική πολιτική του», σχολιάζει με ανακοίνωσή του ΣΥΡΙΖΑ .

 

Εν τω μεταξύ, τη διαγραφή του Χρήστου Σπίρτζη από τον ΣΥΡΙΖΑ ζητούν 70 μέλη του κόμματος με επιστολή τους στον Στέφανο Κασσελάκη, στην γραμματέα της ΚΕ Ράνια Σβίγγου και στον Πρόεδρο της Επιτροπής Δεοντολογίας, Γιάννη Μπενίση. Τον κατηγορούν για συμπεριφορά εκτός καταστατικού.

 

Τις επόμενες ημέρες θα πραγματοποιηθεί η πρώτη συνεδρίαση της Επιτροπής Δεοντολογίας του ΠΑΣΟΚ. Παράλληλα άνοιξε η ηλεκτρονική πλατφόρμα δηλώσεων στήριξης του Νίκου Ανδρουλάκη.

“Ο κόσμος έχει βαρεθεί τις συναντήσεις κορυφής και θέλει αποτελέσματα”, το μήνυμα που στέλνει ο δήμαρχος Αθηναίων, υποψήφιος για την Προεδρία του ΠΑΣΟΚ, Χάρης Δούκας, για το ενδεχόμενο συνεργασίας με δυνάμεις της κεντροαριστεράς.

 

Ψηφίστηκε στη Βουλή το νομοσχέδιο για τον τουρισμό. Επί της αρχής, «ναι» δήλωσε η Νέα Δημοκρατία, «όχι» τα κόμματα της αντιπολίτευσης, με εξαίρεση τους «Σπαρτιάτες» που δήλωσαν «παρών».

 

Ψηφιακά υποβάλλονται πλέον οι τροποποιητικές δηλώσεις φόρου δωρεάς και γονικής παροχής, μέσω της πλατφόρμας myPROPERTY της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων.

Απαραίτητες προϋποθέσεις για να υποβληθεί ψηφιακά η τροποποιητική δήλωση είναι: Η αρχική δήλωση να έχει υποβληθεί μέσω της εφαρμογής myPROPERTY της ΑΑΔΕ και να μην έχει συνταχθεί το σχετικό συμβολαιογραφικό έγγραφο της δωρεάς/γονικής παροχής.

 

Εικοσιένας άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από κορονοϊό την περασμένη εβδομάδα σύμφωνα με τον ΕΟΔΥ. 13 ασθενείς παραμένουν διασωληνωμένοι. 575 άτομα χρειάσθηκε να εισαχθούν για νοσηλεία.

Εν τω μεταξύ, η Covid-19 εξακολουθεί να προκαλεί περίπου 1.700 θανάτους την εβδομάδα σε όλον τον κόσμο, προειδοποίησε ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας, καλώντας όσους ανήκουν σε ευάλωτες ομάδες του πληθυσμού να εμβολιαστούν κατά της νόσου.

«Επιστροφή στον Ψυχρό Πόλεμο» χαρακτήρισε το Κρεμλίνο την αποστολή πυραύλων μεγάλου βεληνεκούς των ΗΠΑ στη Γερμανία σε δήλωσή του ο εκπρόσωπος της ρωσικής προεδρίας Ντμίτρι Πεσκόφ, ενώ κατηγορεί χώρες της Δύσης για άμεση εμπλοκή στον πόλεμο στην Ουκρανία. Ο Λευκός Οίκος ανήγγειλε την Τετάρτη πως οι ΗΠΑ θα αναπτύσσουν ανά τακτά χρονικά διαστήματα από το 2026 νέους εξοπλισμούς στη Γερμανία, που θα επιτρέπουν πλήγματα σε πολύ μεγαλύτερες αποστάσεις από τα συστήματα που είναι ανεπτυγμένα το τρέχον διάστημα στην Ευρώπη.

 

ΚΑΙΡΟΣ

Υψηλές θερμοκρασίες και σήμερα στην Αττική. Η θερμοκρασία στην Αθήνα έως 39 βαθμούς Κελσίου.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα