back to top
31.3 C
Athens
Τετάρτη, 14 Αυγούστου, 2024

31.3 C
Athens
Τετάρτη, 14 Αυγούστου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 12:00

Διαβάστε επίσης

Σε παρατεταμένο καύσωνα 10 ημερών μπαίνει από σήμερα η χώρα σύμφωνα με τις προβλέψεις των μετεωρολόγων. Ο υδράργυρος θα φθάσει σε κάποιες περιοχές και τους 42 βαθμούς Κελσίου.

“Με την μικρό άνοδο τις επόμενες ημέρες θα έχουμε σε αρκετές περιοχές 42 βαθμούς Κελσίου, ιδιαίτερα Κυριακή και Δευτέρα. Τις επόμενες δύο μέρες θα έχουμε μέγιστη τιμή στην Αθήνα έως και 40 βαθμούς. Αυτό δημιουργεί πολύ έντονη θερμική επιβάρυνση ιδιαίτερα στα αστικά κέντρα” είπε μιλώντας στον Αθήνα 984 ο Μετεωρολόγος Στρατής Βουγιούκας. Ο Ιούλιος βάζει υποψηφιότητα να είναι ένας από τους θερμότερους που έχουμε δει υπογράμμισε.

Σε επιφυλακή ο Δήμος Αθηναίων για την αντιμετώπιση της δύσκολης κατάστασης. Ανοιχτές από σήμερα, για όσες ημέρες χρειαστεί, οι κλιματιζόμενες αίθουσες σε 7 Λέσχες Φιλίας του Δήμου Αθηναίων 9 το πρωί με 9 το βράδυ. Η «Γραμμή Καύσωνα» των Δημοτικών Ιατρείων του δήμου Αθηναίων, συνεχίζει να λειτουργεί καθημερινά από τις 8.30 π.μ. έως τις 7.30 μ.μ.. Όλοι οι πολίτες και ιδιαίτερα όσοι ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες, μπορούν να καλούν στο 2103638049. Αναλυτικά στην ιστοσελίδα μας athina984.gr.

Οριοθετήθηκε η πυρκαγιά σε χαμηλή βλάστηση στο Μαρκόπουλο. Παραμένουν ωστόσο δυνάμεις στο σημείο για να τεθεί υπό πλήρη έλεγχο η φωτιά.

Χωρίς ενεργό μέτωπο η φωτιά στην περιοχή Στιμάγκα Κορινθίας όπου επιχειρούν και εναέρια μέσα προκειμένου να σβήσουν και οι τελευταίες διάσπαρτες εστίες .

Πολύ υψηλός είναι ο κίνδυνος εκδήλωσης πυρκαγιάς κατηγορία κινδύνου 4 σε Έβρο και Ροδόπη. Με drones θα ελέγχει τις περιοχές πρασίνου της Αθήνας η Δημοτική Αστυνομία.

Εντός των επομένων ημερών θα διαβιβαστεί από την Εισαγγελία το πόρισμα για την πυρκαγιά στην Ύδρα, που αποδίδεται σε πυροτεχνήματα που εκτοξεύτηκαν από θαλαμηγό ναυλωμένη από επιχειρηματίες από το Καζακστάν. Αυτό γνωστοποίησε στη Βουλή, ο υφυπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας Ευάγγελος Τουρνάς, απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του προέδρου της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Νέας Αριστεράς Αλέξη Χαρίτση.

«Περιμένουμε το εισαγγελικό πόρισμα και αμέσως θα κινηθούν οι ελεγκτικές διαδικασίες και θα επιβληθούν οι μέγιστες ποινές προς γνώση και συμμόρφωση όλων» ανέφερε ο κ Τουρνάς.

Για φιάσκο, έκανε λόγο ο κ. Χαρίτσης λέγοντας ότι «δεν μπορεί να επιτρέπεται στους ζάμπλουτους ολιγάρχες να διαφεύγουν ανενόχλητοι για το Καζακστάν και να την πληρώνουν οι καμαρότοι και το πλήρωμα της θαλαμηγού».

Διπλά πυρά από τον ΣΥΡΙΖΑ στην κυβέρνηση για ελληνοτουρκικά και Βόρεια Μακεδονία.

«Τουρκία και Βόρεια Μακεδονία παραβιάζουν ευθαρσώς το διεθνές δίκαιο και ο κ. Μητσοτάκης συνεχίζει ατάραχος την Ι.Χ. εξωτερική πολιτική του» αναφέρει μεταξύ άλλων σε ανακοίνωσή του το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Για το περιστατικό επακούμβησης σκάφους του Λιμενικού με τουρκικό αλιευτικό εντός των ελληνικών χωρικών υδάτων στη Ζουράφα, ο ΣΥΡΙΖΑ τονίζει ότι …« το τουρκικό λιμενικό εντάσσει την Ζουράφα στις θαλάσσιες ζώνες δικαιοδοσίας του, κατά παράβαση κάθε έννοιας διεθνούς νομιμότητας».

«Η ίδια η πραγματικότητα διέψευσε τους ισχυρισμούς της Τουρκίας ότι η νήσος Ζουράφα είναι δικό της έδαφος. Το ελληνικό Λιμενικό εντόπισε ένα τουρκικό αλιευτικό σκάφος σε ελληνικά χωρικά ύδατα και ακολούθησε ό,τι προβλέπει η διαδικασία», επεσήμανε με δηλώσεις του στον ΣΚΑΙ ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης αξιολογώντας το «επεισόδιο» αυτό ως κάτι όχι και τόσο σημαντικό.

Σε αυτό το φόντο είναι προγραμματισμένη η συνάντηση του Έλληνα πρωθυπουργού στη Νέα Υόρκη με τον ΓΓ του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες.

Η ελληνική κυβέρνηση «εξακολουθεί και στηρίζει την επανέναρξη των συνομιλιών μεταξύ των δύο κοινοτήτων, προφανώς στη βάση των ψηφισμάτων του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών» και αυτή «είναι μία θέση από την οποία η Αθήνα και η Λευκωσία δεν αποκλίνουν» είπε από την Ουάσιγκτον μετα το πέρας της Συνόδου Κορυφής του ΝΑΤΟ ο πρωθυπουργός αναφορικά με το Κυπριακό.

Για τη στάση της νέας ηγεσίας της Βόρειας Μακεδονίας ο πρωθυπουργός εξέπεμπε νέο μήνυμα τονίζοντας ότι «οι συμφωνίες πρέπει να τηρούνται». «Η Ελλάδα δεν θα αποκαλύψει αυτή τη στιγμή τα όπλα τα οποία έχει στη διάθεσή της για να απαντήσει σε μία ενδεχόμενη επιμονή της ηγεσίας της γειτονικής χώρας μη χρησιμοποίησης της συνταγματικής ονομασίας», είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Τη διαγραφή του Χρήστου Σπίρτζη από τον ΣΥΡΙΖΑ ζητούν 70 μέλη του κόμματος με επιστολή τους στον Στέφανο Κασσελάκη, στην γραμματέα της ΚΕ Ράνια Σβίγγου και στον Πρόεδρο της Επιτροπής Δεοντολογίας, Γιάννη Μπενίση. Τον κατηγορούν για συμπεριφορά εκτός καταστατικού.

Στο ΠΑΣΟΚ τώρα…τις επόμενες ημέρες θα πραγματοποιηθεί η πρώτη συνεδρίαση της Επιτροπής Δεοντολογίας του Κινήματος . Παράλληλα άνοιξε η ηλεκτρονική πλατφόρμα δηλώσεων στήριξης του Νίκου Ανδρουλάκη.

Την ανάγκη οι εσωκομματικές εκλογές να γίνουν με αμιγώς πολιτικούς όρους εξέφρασε ο Χάρης Δούκας μιλώντας μπροστά σε στελέχη και φίλους του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής, στην Καλαμάτα τονίζοντας ότι σήμανε η ώρα για «αναγέννηση της δημοκρατικής παράταξης» . « Στις 6 του Οκτώβρη θέλουμε μαζική συμμετοχή. Θα τα καταφέρουμε, θα το καταφέρετε. Μπορούμε να το καταφέρουμε και έτσι μόνο θα νικήσουμε», τόνισε ο κ Δουκας.

Στις 26 και στις 30 Ιουλίου, αναμένεται η καταβολή των συντάξεων Αυγούστου στους περίπου 2,5 εκατομμύρια δικαιούχους, ενώ εντός των επομένων ημερών θα υπάρξουν επίσημες ανακοινώσεις από τον ΕΦΚΑ

Από ιδιώτη δύτη στη θαλάσσια περιοχή του Όρμου Σάμης ανατολικά της Κεφαλονιάς εντοπίστηκε το άψυχο σώμα του 20χρονου κολυμβητή από τη Νότιο Αφρική που αγνοούνταν τις τελευταίες ώρες.

Πάνω από εννέα κιλά ηρωίνη κατασχέθηκαν έπειτα από έρευνα αστυνομικών σε διαμέρισμα που χρησιμοποιούνταν ως “καβάντζα” στη Θεσσαλονίκη. Συνελήφθησαν ένας 36χρονος από την Αλβανία και η 24χρονη αδελφή της συντρόφου του. Και οι δυο οδηγούνται στον εισαγγελέα πρωτοδικών με τη σε βάρος τους σχηματισθείσα δικογραφία.

Η Χαμάς πρότεινε τον σχηματισμό ανεξάρτητης κυβέρνησης εκ προσωπικοτήτων που δεν ανήκουν σε κανένα κόμμα για την διακυβέρνηση της Λωρίδας της Γάζας και της Δυτικής Οχθης μετά τον πόλεμο. Αυτό δήλωσε μέλος του πολιτικού γραφείου του ισλαμικού κινήματος που διοικεί τον παλαιστινιακό θύλακα.

Ο ποταμός Σηκουάνας ήταν αρκετά καθαρός τις τελευταίες ημέρες για να κολυμπήσει κανείς, αναφέρει η δημοτική αρχή του Παρισιού, δύο εβδομάδες πριν από την έναρξη των Ολυμπιακών Αγώνων.

Και ο καιρός: Υψηλές θερμοκρασίες και σήμερα στην Αττική. Το θερμόμετρο στην Αθήνα θα φθάσει τους 39 βαθμούς Κελσίου. 36 βαθμοί αυτή την ώρα στο Γκάζι.

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα