back to top
32.6 C
Athens
Κυριακή, 4 Αυγούστου, 2024

32.6 C
Athens
Κυριακή, 4 Αυγούστου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 16:00

Διαβάστε επίσης

Καύσωνας διαρκείας στη χώρα. “Η θερμοκρασία για περισσότερες από 10 μέρες θα διατηρηθεί σε υψηλά επίπεδα, δημιουργώντας πολύ έντονη θερμική επιβάρυνση, ιδιαίτερα στα αστικά κέντρα” είπε στον Αθήνα 984 ο μετεωρολόγος Στρατής Βουγιούκας.

Σε αυξημένη ετοιμότητα ο κρατικός μηχανισμός . Ανοικτές για όσο χρειαστεί και οι επτά Λέσχες Φιλίας του δήμου Αθηναίων ,για την προστασία των ευάλωτων συμπολιτών μας. Η Γραμμή Καύσωνα» των Δημοτικών Ιατρείων του δήμου Αθηναίων, λειτουργεί καθημερινά από τις 8.30 π.μ. έως τις επτά και μισή το απόγευμα. Οι πολίτες και ιδιαίτερα όσοι ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες, μπορούν να καλούν στο 2103638049. Αναλυτικά στην ιστοσελίδα μας athina984.gr.

Σε είναι εξέλιξη τα πύρινα μέτωπα στη Σαλμώνη Ροδόπης και στην Πέτρα Πρέβεζας .Στα σημεία επιχειρούν ισχυρές επίγειες και εναέριες πυροσβεστικές δυνάμεις.

Τις επόμενες ημέρες θα διαβιβαστεί από την Εισαγγελία το πόρισμα για την πυρκαγιά στην Ύδρα , που αποδίδεται σε πυροτεχνήματα που εκτοξεύτηκαν από θαλαμηγό ναυλωμένη από επιχειρηματίες από το Καζακστάν γνωστοποίησε στη Βουλή, ο υφυπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας Ευάγγελος Τουρνάς, απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του προέδρου της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Νέας Αριστεράς Αλέξη Χαρίτση.

Για φιάσκο, έκανε λόγο ο κ. Χαρίτσης λέγοντας ότι «δεν μπορεί να επιτρέπεται στους ζάμπλουτους ολιγάρχες να διαφεύγουν ανενόχλητοι για το Καζακστάν και να την πληρώνουν οι καμαρότοι και το πλήρωμα της θαλαμηγού».

Συνάντηση με τον γγ του ΟΗΕ, Αντόνιο Γκουτέρες, θα έχει το απόγευμα στη Νέα Υόρκη ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης. Αναμένεται να αναφερθεί και στο Κυπριακό. Ακουθώς ο Πρωθυπουργός θα παραχωρήσει συνέντευξη στο CNN.

Άμεσα αντέδρασε το υπουργείο Εργασίας, με αφορμή δημοσίευμα που έφερε εργοδότρια στην Πάρο να ζητά από εργαζόμενη μητέρα να βάλει και την κόρη της να εργαστεί προκειμένου να καλύψει το αντίτιμο για το κατάλυμα που τους προσφέρει.

Όπως ενημέρωσε τη Βουλή,η υπουργός Εργασίας Νίκη Κεραμέως, , ζήτησε αμέσως από την Επιθεώρηση Εργασίας να εξετάσει την υπόθεση, όμως – όπως είπε- διαπιστώθηκε ότι δεν υπάρχει καταγγελία. Ζήτησε δε, από τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο της Νέας Αριστεράς Νάσο Ηλιόπουλο ο οποίος αναπτύσσοντας επίκαιρη ερώτησή του, αναφέρθηκε στο θέμα, να της δώσει την συγκεκριμένη καταγγελία ,ώστε η Επιθεώρηση Εργασίας να προβεί άμεσα σε έλεγχο.

Νέες αιχμές του Στέφανου Κασσελάκη κατά του Αλέξη Τσίπρα για τα οικονομικά του κόμματος. “Οτι διαχειρίζομαι είναι απόρροια μιας ηγεσίας που υπήρξε εκεί για 15 χρόνια, ανέφερε ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Talk Radio 98.9 “Αν και είχαν όλοι πλήρη γνώση, έγινε τεράστιο άνοιγμα πέρυσι στις εκλογές” πρόσθεσε.

Παράλληλα ο κ.Κασσελάκης ,με ανάρτηση του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης έθεσε το ερώτημα, γιατί ο υπουργός Οικονομικών Κωστής Χατζηδάκης «δεν λογοδοτεί στον ελληνικό λαό για τις πρόσφατες απώλειες 1,567 δισ. ευρώ» από τις 7 εκποιήσεις Συμμετοχών του Δημοσίου τους τελευταίους 6 μήνες.

Στο ΠΑΣΟΚ τις επόμενες ημέρες θα πραγματοποιηθεί η πρώτη συνεδρίαση της Επιτροπής Δεοντολογίας του Κινήματος . Άνοιξε η ηλεκτρονική πλατφόρμα δηλώσεων στήριξης του Νίκου Ανδρουλάκη και της Νάντιας Γιαννακοπούλου.

Σκληρή κριτική ασκεί στην κυβέρνηση ο υποψήφιος για την προεδρία του ΠΑΣΟΚ Χάρης Δούκας, με αφορμή την πρόθεσή του υπουργού Υγείας να προχωρήσει σε επίταξη ιατρών. “Η ιδιωτικοποίηση της υγείας μόνο προβλήματα δημιουργεί” γράφει στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και καλεί τον υπουργό να στηρίξει τη δημόσια υγεία.

Έχω ολοκληρωμένο πρόγραμμα για τις αλλαγές στη διοίκηση του κράτους δήλωσε -μεταξύ άλλων -σε συνέντευξή του στο ΜΕΓΚΑ ο υποψήφιος για την ηγεσία οτυ ΠΑΣΟΚ Παύλος Γερουλάνος

24 αλλοδαπούς από τη βραχονησίδα Πηγανούσα στη Λέρο απεγκλώβισαν πλωτό του Λιμενικού και σκάφος της Frontex. Τους μετέφεραν στο λιμάνι της Λέρου .Οι αλλοδαποί, οι οποίοι κάλεσαν σε βοήθεια μέσω του 112, ακόμη δεν έχει γίνει γνωστό πώς αποβιβάστηκαν στη βραχονησίδα.

Έως την 1η Αυγούστου ανοικτή η πλατφόρμα για αιτήσεις στους παιδικούς σταθμούς ,με επιχορήγηση από το ΕΣΠΑ.

Τριήμερος δωρεάν δερματολογικός έλεγχος από τις 16 Ιουλίου ,κατόπιν ραντεβού στο 1ο, 2ο και 6ο Δημοτικό Ιατρείο του Δήμου Αθηναίων, 9 το πρωί με 2μμ, με στόχο την έγκαιρη διάγνωση καρκινικών και προκαρκινικών παθήσεων. Περισσότερα στο athina984.gr.

Πολύ κοντά στην απόκτηση των ποδοσφαιριστών Κοϊτά και Περέιρα βρίσκεται η ΑΕΚ. Εξαντλήθηκαν τα εισιτήρια του φιλικού αγώνα της Εθνικής μπάσκετ με το Πουέρτο Ρίκο. Περισσότερα από τον Ανδρέα Χανιά

Και ο καιρός: Υψηλές θερμοκρασίες και αύριο στην Αττική. Η θερμοκρασία στην Αθήνα θα κυμανθεί από 27 έως 39 βαθμούς Κελσίου. 37 βαθμοί αυτή την ώρα στο Γκάζι.

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα