back to top
32.6 C
Athens
Κυριακή, 4 Αυγούστου, 2024

32.6 C
Athens
Κυριακή, 4 Αυγούστου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 17:00

Διαβάστε επίσης

Έρχονται οι πιο θερμές ημέρες του καλοκαιριού. Σύμφωνα με έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού έως τις 19 Ιουλίου θε επικρατήσουν πολύ υψηλές θερμοκρασίες, αρχής γενομένης από τη Δευτέρα, που τοπικά ο υδράργυρος θα εκτοξευτεί και στους 43 βαθμούς Κελσίου.

Οι υψηλότερες θερμοκρασίες θα σημειωθούν στο εσωτερικό της ηπειρωτικής χώρας, κυρίως στα δυτικά και τα βόρεια και στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου. Επιπλέον σε υψηλά επίπεδα θα κυμαίνονται και οι ελάχιστες θερμοκρασίες. Tα απαραίτητα μέτρα προφύλαξης και ειδικά των ευάλωτων ατόμων για την αντιμετώπιση του καύσωνα, συστήνει το υπουργείο Υγείας σε ειδική εγκύκλιο.

Σε επιφυλακή ο Δήμος Αθηναίων. Ανοιχτές για όσες ημέρες χρειαστεί ,από τις 9 το πρωί έως τις εννέα το βράδυ, οι κλιματιζόμενες αίθουσες και στις επτά Λέσχες Φιλίας του Δήμου. Η Γραμμή Καύσωνα» των Δημοτικών Ιατρείων του δήμου Αθηναίων λειτουργεί καθημερινά έως τις επτά και μισή το απόγευμα . Οι πολίτες και ιδιαίτερα όσοι ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες, μπορούν να καλούν στο 2103638049.

Πυρκαγιά ξέσπασε νωρίτερα σε χαμηλή βλάστηση στη Σαλμώνη Ροδόπης ενώ πριν από λίγο φωτιά ξέσπασε και στην Πέτρα Πρέβεζας. Υπό έλεγχο τέθηκαν οι πυρκαγιές στην Περιστέρα Θεσσαλονίκης και στη Νέα Ρόδα Χαλκιδικής. Με drones ελέγχει τις περιοχές πρασίνου της Αθήνας η Δημοτική Αστυνομία. Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς αύριο σε Κρήτη και σε πολλές περιοχές της ηπειρωτικής & νησιωτικής χώρας.

Στο μεταξύ μαίνεται για πέμπτη ημέρα η μεγάλη φωτιά στη Βόρειο Ήπειρο εδώ και πέντε ημέρες καίγοντας ανεξέλεγκτα στην περιοχή γύρω από το χωριό Κακοδίκι όπου η έλλειψη εναέριων μέσων δυσχεραίνει την κατάσταση. Η φωτιά έχει πλησιάσει πολύ κοντά στο χωριό ενώ επίσης κινδυνεύουν και τα χωριά Ελεύθερο και Δέλβινο.

Συνάντηση με τον γενικό γραμματέα του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες θα έχει σήμερα το απόγευμα στη Νέα Υόρκη ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης. Επίσης ο πρωθυπουργός αργά το βράδυ θα παραχωρήσει συνέντευξη στο τηλεοπτικό δίκτυο CNN. Για τη στάση της νέας ηγεσίας της Βόρειας Μακεδονίας ο πρωθυπουργός εξέπεμπε νέο μήνυμα ,τονίζοντας ότι «οι συμφωνίες πρέπει να τηρούνται».

Διπλά πυρά από τον ΣΥΡΙΖΑ στην κυβέρνηση για ελληνοτουρκικά και Βόρεια Μακεδονία. «Τουρκία και Βόρεια Μακεδονία παραβιάζουν ευθαρσώς το διεθνές δίκαιο και ο κ. Μητσοτάκης συνεχίζει ατάραχος την ιδιωτική εξωτερική πολιτική του» αναφέρει- μεταξύ άλλων- το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Δεν θέλω να κερδίσουμε τη ΝΔ επειδή έχουμε εμμονή με το να την κερδίσουμε, αλλά για να μπορέσουμε να προσφέρουμε ανακούφιση και μία κοινωνική πολιτική στη χώρα μας», ανέφερε ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ο Στέφανος Κασσελάκης κάνοντας λόγο και για συνέδριο επανίδρυσης του ΣΥΡΙΖΑ τον Οκτώβριο σε συνέντευξή του στον ραδιοφωνικό σταθμό Talk Radio. Ταυτόχρονα σε ανάρτηση του ασκεί κριτική κατά του υπουργού Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, Κωστή Χατζηδάκη, σχετικά με τον πόλεμο που ξέσπασε για την Attica Bank. Ο υπουργός, αναφέρει ο κ. Κασσελάκης πρέπει να απαντήσει επιτέλους, αν οι αποφάσεις του είναι προς όφελος του ελληνικού λαού που υπηρετεί ή εξυπηρετούν μια χούφτα ιδιώτες.

Στο ΠΑΣΟΚ τις επόμενες ημέρες θα πραγματοποιηθεί η πρώτη συνεδρίαση της Επιτροπής Δεοντολογίας του Κινήματος. Ανοικτή είναι η ηλεκτρονική πλατφόρμα δηλώσεων στήριξης του Νίκου Ανδρουλάκη και της Νάντιας Γιαννσκοπούλου. Μήνυμα από την Καλαμάτα ότι σήμανε η ώρα για «αναγέννηση της δημοκρατικής παράταξης» έστειλε ο δήμαρχος Αθηναίων και υποψήφιος πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Χάρης Δούκας.

Ο κ. Δούκας άσκησε και σκληρή κριτική στην κυβέρνηση με αφορμή την πρόθεσή του υπουργού Υγείας να προχωρήσει σε επίταξη ιατρών. Η επίταξη που ετοιμάζει ο Άδωνις Γεωργιάδης καταδεικνύει ότι η ιδιωτικοποίηση της υγείας μόνο προβλήματα δημιουργεί. Καλούμε τον Υπουργό να στηρίξει τη δημόσια υγεία, τους νέους γιατρούς. Πρέπει να απορροφηθούν άμεσα από το ΕΣΥ αναφέρρι σε ανάρτησή του.

«Έχω ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα για τις αλλαγές που χρειάζεται η διοίκηση του κράτους και για τις αλλαγές που χρειάζεται το παραγωγικό μοντέλο αυτό. Την έχω καταθέσει εδώ και καιρό και θέλω να τη συζητήσω» ανέφερε χαρακτηριστικά σε συνέντευξή του στ «MEGA» ο υποψήφιος για την προεδρία του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής, Παύλος Γερουλάνος.

Την τεράστια ανισότητα στη φορολογία των υπερπλούσιων του πλανήτη και των μισθωτών και χαμηλά αμοιβόμενων επισημαίνουν πρώην Πρόεδροι και πρωθυπουργοί που συμμετέχουν στο Φόρουμ Club de Madrid σε επιστολή τους προς τους ηγέτες της G 20. Μεταξύ αυτών συνυπογράφει και ο πρώην πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου. Αναφέρουν ότι μία νέα παγκόσμια συμφωνία για τη φορολόγηση των υπερπλουσίων, θα μειώσει την ανισότητα και θα συγκεντρώσει τρισεκατομμύρια δολάρια απαραίτητα για επενδύσεις στην αναπτυξιακή πολιτική.

Παιδίατρος σε περιφερειακό νοσοκομείο της βόρειας Ελλάδας καταδικάστηκε από το Εφετείο σε φυλάκιση 2 ετών, με 3ετή αναστολή, καθώς κρίθηκε ένοχος για τον θάνατο, από αμέλεια, ενός 4χρονου αγοριού, τον Μάιο του 2017. Το παιδί είχε μεταφερθεί από τους γονείς του στο νοσοκομείο με έντονους πόνους στην κοιλιά και λίγες ώρες αργότερα άφησε την τελευταία του πνοή λόγω συστροφής εντέρου.

Το Δικαστήριο έκρινε τον γιατρό ένοχο, διότι δεν διέγνωσε σωστά το περιστατικό και δεν οργάνωσε τη διακομιδή του σε μεγαλύτερο νοσοκομείο.

Την ερχόμενη Δευτέρα ξεκινάει η ηλεκτρονική υποβολή των αιτήσεων δικαιούχων και παρόχων για το πρόγραμμα κοινωνικού τουρισμού της Δημόσιας Υπηρεσίας Απασχόλησης αποκλειστικά για συνταξιούχους και ελεύθερους επαγγελματίες.

Περίπου 40 πτώματα σε δύο συνοικίες της Πόλης της Γάζας, από τις οποίες είχε αποσυρθεί ο ισραηλινός στρατός, εντόπισε σήμερα η παλαιστινιακή πολιτική άμυνα σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο.

Το Κρεμλίνο δήλωσε σήμερα ότι ολόκληρος ο κόσμος πρόσεξε τα φραστικά ολισθήματα του Αμερικανού προέδρου Τζο Μπάιντεν στη σύνοδο του ΝΑΤΟ επισημαίνοντας ότι εξαρτάται από τους Αμερικανούς ψηφοφόρους, και όχι τη Ρωσία, να καθορίσουν τις προοπτικές των Αμερικανών προεδρικών υποψηφίων. Ο Μπάιντεν μπερδεύτηκε και κατά λάθος παρουσιάζοντας τον Ουκρανό πρόεδρο Βολοντίμιρ Ζελένσκι ως τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν, πριν διορθώσει ο ίδιος τον εαυτό του. Επίσης ο Πρόεδρος των ΗΠΑ χαρακτήρισε, κατά λάθος, τον Ρεπουμπλικάνο αντίπαλό του Ντόναλντ Τραμπ αντιπρόεδρο του, μια θέση την οποία κατέχει η Κάμαλα Χάρις.

Δεν θα επιτρέψουμε να μας τρομοκρατήσει η Ρωσία και θα συνεχίσουμε να καταβάλλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια προκειμένου να αποτρέψουμε ρωσικές απειλές στην Γερμανία», δήλωσε η ομοσπονδιακή υπουργός Εσωτερικών Νάνσι Φέζερ. Προηγήθηκαν πληροφορίες του Κρεμλίνου περί σχεδίου δολοφονίας του Διευθύνοντος Συμβούλου της εταιρίας εξοπλιστικών συστημάτων Άρμιν Πάπεργκερ από το Κρεμλίνο.

Και ο καιρός: Υψηλές θερμοκρασίες και σήμερα στην Αττική. Το θερμόμετρο στην Αθήνα θα φθάσει τους 39 βαθμούς Κελσίου. 37 βαθμοί αυτή την ώρα στο Γκάζι.

 

 

 

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα