back to top
33.2 C
Athens
Δευτέρα, 5 Αυγούστου, 2024

33.2 C
Athens
Δευτέρα, 5 Αυγούστου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 21:00

Διαβάστε επίσης

Έρχονται οι πιο θερμές ημέρες του καλοκαιριού. Σύμφωνα με έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού έως τις 19 Ιουλίου θα επικρατήσουν πολύ υψηλές θερμοκρασίες, αρχής γενομένης από τη Δευτέρα, που τοπικά ο υδράργυρος θα εκτοξευτεί και στους 43 βαθμούς Κελσίου. Κυρίως θα σημειωθούν στο εσωτερικό της ηπειρωτικής χώρας, κυρίως στα δυτικά και τα βόρεια και στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου. Επιπλέον σε υψηλά επίπεδα θα κυμαίνονται και οι ελάχιστες θερμοκρασίες. Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς αύριο σε Κρήτη και στην ηπειρωτική & νησιωτική χώρα. Tα απαραίτητα μέτρα προφύλαξης και ειδικά των ευάλωτων ατόμων για την αντιμετώπιση του καύσωνα, συστήνει το υπουργείο Υγείας.

Σε επιφυλακή ο Δήμος Αθηναίων. Ανοιχτές για όσες ημέρες χρειαστεί ,από τις 9 το πρωί έως τις εννέα το βράδυ, οι κλιματιζόμενες αίθουσες και στις επτά Λέσχες Φιλίας του Δήμου. Η Γραμμή Καύσωνα» των Δημοτικών Ιατρείων του δήμου Αθηναίων λειτουργεί καθημερινά έως τις επτά και μισή το απόγευμα . Οι πολίτες και ιδιαίτερα όσοι ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες, μπορούν να καλούν στο 2103638049.

Οι εκπρόσωποι της Χαμάς και του Ισραήλ συμφώνησαν σε ένα πλαίσιο κατάπαυσης του πυρός, ανακοίνωσε ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν. «Πριν από έξι εβδομάδες έθεσα ένα ολοκληρωμένο πλαίσιο για το πώς να επιτύχω μια κατάπαυση του πυρός και να φέρω τους ομήρους στο σπίτι. «Υπάρχει ακόμη δουλειά να γίνει και αυτά είναι πολύπλοκα ζητήματα, αλλά αυτό το πλαίσιο έχει πλέον συμφωνηθεί τόσο από το Ισραήλ όσο και από τη Χαμάς.” αναφέρει ο Αμερικάνος πρόεδρος.

Με τον Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες συναντήθηκε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην έδρα του Οργανισμού στη Νέα Υόρκη. Ο πρωθυπουργός εξέφρασε την εκτίμησή του για τις προσπάθειες του Γενικού Γραμματέα για την επανεκκίνηση των συνομιλιών για το Κυπριακό. Ωστόσο υπογράμμισε ότι η Κύπρος 50 χρόνια μετά την τραγωδία του ’74 παραμένει διαιρεμένη και είναι μια μη αποδεκτή κατάσταση, προσθέτοντας ότι πρέπει να αξιοποιηθεί κάθε δυνατότητα για λύση του Κυπριακού στη βάση των αποφάσεων του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ.

Δεν θέλω να κερδίσουμε τη ΝΔ επειδή έχουμε εμμονή με το να την κερδίσουμε, αλλά για να μπορέσουμε να προσφέρουμε ανακούφιση και μία κοινωνική πολιτική στη χώρα μας», ανέφερε ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ο Στέφανος Κασσελάκης κάνοντας λόγο και για συνέδριο επανίδρυσης του ΣΥΡΙΖΑ τον Οκτώβριο σε συνέντευξή του στον ραδιοφωνικό σταθμό Talk Radio. Ταυτόχρονα σε ανάρτηση του ασκεί κριτική κατά του υπουργού Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, Κωστή Χατζηδάκη, σχετικά με τον πόλεμο που ξέσπασε για την Attica Bank. Ο υπουργός, αναφέρει ο κ. Κασσελάκης πρέπει να απαντήσει επιτέλους, αν οι αποφάσεις του είναι προς όφελος του ελληνικού λαού που υπηρετεί ή εξυπηρετούν μια χούφτα ιδιώτες

Στο ΠΑΣΟΚ τις επόμενες ημέρες θα πραγματοποιηθεί η πρώτη συνεδρίαση της Επιτροπής Δεοντολογίας του Κινήματος. Ανοικτή είναι η ηλεκτρονική πλατφόρμα δηλώσεων στήριξης του Νίκου Ανδρουλάκη και της Νάντιας Γιαννακοπούλου.

Θέλουμε να αλλάξουμε το κόμμα» για να πετύχουμε μια «κυβερνητική ανατροπής» προς όφελος της κοινωνίας. Στόχος η μείωση των ανισοτήτων, η παροχή δωρεάν υγείας και παιδείας για τους πολλούς, σημείωσε ο Δήμαρχος Αθηναίων και υποψήφιος για την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ- ΚΙΝΑΛ Χάρης Δούκας σε συνέντευξη που παραχώρησε νωρίτερα στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΜΕΓΚΑ. Ταυτόχρονα πρόταξε «μηδενική ανοχή» απέναντι στα φαινόμενα διαφθοράς στο Δήμο σχολιάζοντας τις αποκαλύψεις για το κύκλωμα εκβιαστών. «Θα σπάσουμε το απόστημα με συνολικές παρεμβάσεις και θεσμικές αλλαγές. Θα αυξήσουμε πρόστιμα και ελέγχους», τόνισε χαρακτηριστικά.

«Έχω ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα για τις αλλαγές που χρειάζεται η διοίκηση του κράτους και για τις αλλαγές που χρειάζεται το παραγωγικό μοντέλο αυτό. Την έχω καταθέσει εδώ και καιρό και θέλω να τη συζητήσω» ανέφερε χαρακτηριστικά σε συνέντευξή του στο «MEGA» ο υποψήφιος για την προεδρία του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής, Παύλος Γερουλάνος.

Πενθήμερη άδεια από τις Αλβανικές αρχές στον φυλακισμένο ευρωβουλευτή της Νέας Δημοκρατίας Φρέντη Μπελέρη ώστε να μεταβεί στο Στρασβούργο για να συμμετάσχει στην πανηγυρική εναρκτήρια σύνοδο του Ευρωκοινοβουλίου. Ο Μπελέρης θα πρέπει να επιστρέψει στην φυλακή για να έκτιση το υπόλοιπο της ποινής του.

Δεκτή αναμένεται να γίνει η παραίτηση του Γάλλου πρωθυπουργού Γκαμπριέλ Ατάλ από τον Εμανουέλ Μακρόν στις 16 Ιουλίου σύμφωνα με γαλλικά μέσα ενημέρωσης. Στο μεταξύ το 60% των Γάλλων κρίνουν ότι η διάλυση της Εθνοσυνέλευσης από τον πρόεδρο Μακρόν ήταν μια «κακή απόφαση», ενώ δηλώνουν «δυσαρεστημένοι» και από τη νέα διαμόρφωση της Εθνοσυνέλευσης, που κατά τη γνώμη τους καθιστά πολύ δύσκολο τον σχηματισμό κυβέρνησης πλειοψηφίας.

ΚΑΙΡΟΣ

Υψηλές θερμοκρασίες και αύριο στην Αττική. Η θερμοκρασία στην Αθήνα θα κυμανθεί από 27 έως 39 βαθμούς Κελσίου. 36 βαθμοί αυτή την ώρα στο Γκάζι

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα