back to top
31.2 C
Athens
Κυριακή, 4 Αυγούστου, 2024

31.2 C
Athens
Κυριακή, 4 Αυγούστου, 2024

Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς στον νομό Χανίων

Διαβάστε επίσης

Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (Κατηγορία 4) προβλέπεται για όλο τον νομό Χανίων σύμφωνα με τον χάρτη πρόβλεψης κινδύνου πυρκαγιάς, που εξέδωσε η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας για το Σάββατο.

Ως εκ τούτου, σε ισχύ τίθεται η προληπτική απαγόρευση διέλευσης, παραμονής και κυκλοφορίας προσώπων και οχημάτων στο Δάσος του Αγίου Ματθαίου, το δασάκι στο Πρεβαντόριο και το Πάρκο Ανεμόμυλων στα Καθιανά του Δήμου Χανίων.

Ο Δήμος Χανίων βρίσκεται σε κατάσταση αυξημένης ετοιμότητας και ζητάει από τους πολίτες σε περίπτωση, που αντιληφθούν πυρκαγιά να ειδοποιήσουν αμέσως την Πυροσβεστική Υπηρεσία στον αριθμό κλήσης 199 ή στο 112. Επίσης να αποφεύγουν ενέργειες στην ύπαιθρο, που μπορούν να προκαλέσουν πυρκαγιά από αμέλεια, όπως η ρίψη αναμμένων τσιγάρων, το κάψιμο ξερών χόρτων και κλαδιών ή υπολειμμάτων καθαρισμού, η χρήση μηχανημάτων που προκαλούν σπινθήρες, όπως δισκοπρίονα, συσκευές συγκόλλησης, η χρήση υπαίθριων ψησταριών, κ.α. Επίσης, υπενθυμίζεται ότι κατά τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου απαγορεύεται η καύση των αγρών.

Πηγή: AΠΕ-ΜΠΕ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα