back to top
30.9 C
Athens
Σάββατο, 3 Αυγούστου, 2024

30.9 C
Athens
Σάββατο, 3 Αυγούστου, 2024

Wimbledon: Ημιτελικοί που κόβουν την ανάσα

Διαβάστε επίσης

Μια νίκη μακριά από το μεταξύ τους rematch στο περσινό τελικό του Wimbledon, βρίσκονται οι Κάρλος Αλκαράθ και Νόβακ Τζόκοβιτς που καλούνται να ξεπεράσουν τα επικίνδυνα εμπόδια των Ντανιίλ Μεντβέντεφ και Λορέντσο Μουζέτι αντίστοιχα στους σημερινούς ημιτελικούς της συναρπαστικής διοργάνωσης.

Πρώτος στο court (15:30GR – NOVA) θα μπει ο υπερασπιστής του τίτλου, Κάρλος Αλκαράθ που θα αντιμετωπίσει τον γεμάτο όνειρα και φιλοδοξίες, Ντανιίλ Μεντβέντεφ στην επανάληψη του περσινού ημιτελικού στο Λονδίνο όπου ο Ισπανός είχε παραχωρήσει μόλις 9 games στον Ρώσο.

Ο Μεντβέντεφ προέρχεται από τη μεγαλειώδη νίκη επί του Γιάνικ Σίνερ στα προημιτελικά και σίγουρα αναμένεται να παρουσιαστεί πιο ανταγωνιστικός σε σχέση με το περσινό ματς, κάτι που γνωρίζει και ο Αλκαράθ.

Αυτή θα είναι η 7η φορά που θα βρεθούν αντιμέτωποι οι δύο άνδρες, με τον Αλκαράθ να προηγείται 4-2 στις νίκες. Το σκορ στο γρασίδι είναι 1-1 καθώς ο Μεντβέντεφ είχε κερδίσει τον χαρισματικό Ισπανό στην πρώτη τους συνάντηση στο Wimbledon το 2021, ωστόσο στη συνέχεια ο Αλκαράθ κυριάρχησε στο rivalry.

Ο Τζόκοβιτς το φαβορί, ο Μουζέτι την άγνοια κινδύνου

Στο 2ο ημιτελικό, αμέσως μετά, ο Νόβακ Τζόκοβιτς θα συναντήσει για δεύτερη διαδοχική χρονιά έναν Ιταλό στα ημιτελικά του Wimbledon. Πέρυσι ήταν ο πανίσχυρος Γιάνικ Σίνερ, φέτος ο εκπληκτικός Λορέντσο Μουζέτι ο οποίος θα αγωνιστεί στον πρώτο του ημιτελικό σε Grand Slam τουρνουά και θα προσπαθήσει να πετύχει ένα μικρό… θαύμα!

Το Νο2 της παγκόσμιας κατάταξης και κάτοχος 24ων Grand Slam τίτλων, δεν φαίνεται να έχει επηρεαστεί από τον τραυματισμό του και στον 4ο γύρο έκανε το καλύτερό του παιχνίδι, κερδίζοντας εύκολα τον Χόλγκερ Ρούνε.

Από την άλλη, ο 22χρονος Μουζέτι Νο25 του ταμπλό, έχει παίξει μόνο 4σετα και 5σετα ματς στο Λονδίνο ενώ στα προημιτελικά κέρδισε τον Τέιλορ Φριτς στα πέντε σετ, μετά από συναρπαστική μάχη.

πηγή tennis24

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα