back to top
28.2 C
Athens
Πέμπτη, 8 Αυγούστου, 2024

28.2 C
Athens
Πέμπτη, 8 Αυγούστου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 07:00

Διαβάστε επίσης

“Δεν μπορούμε να στηριζόμαστε μόνο στις ΗΠΑ για την άμυνα πρέπει και ως Ευρώπη να δαπανούμε περισσότερα και να προωθήσουμε τη στρατηγική αυτονομία της Ευρώπης γιατί αυτή θα συμβάλλει και στην ενίσχυση του ΝΑΤΟ”, τόνισε μιλώντας στο CNN, ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο πρωθυπουργός υπογράμμισε ότι ουσιαστικά πρέπει να δαπανούμε εξυπνότερα για την άμυνα, ότι τουλάχιστον 2% του ΑΕΠ πρέπει να πηγαίνει στις αμυντικές δαπάνες κι ίσως αυτό δεν είναι αρκετό σε ένα γεωπολιτικό τοπίο που αλλάζει. «Πρέπει να σκεφτούμε σοβαρά τον τομέα της άμυνας κι αυτή η συζήτηση να γίνει σε ευρωπαϊκό επίπεδο», είπε ο πρωθυπουργός και αναφέρθηκε στην πρόταση που έχει διατυπώσει με τον Πολωνό πρωθυπουργό Ντόναλντ Τουσκ για τη δημιουργία κοινής ευρωπαϊκής αντιαεροπορικής ασπίδας.

Με τον Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες συναντήθηκε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην έδρα του Οργανισμού στη Νέα Υόρκη. Ο πρωθυπουργός εξέφρασε την εκτίμησή του για τις προσπάθειες του Γενικού Γραμματέα για την επανεκκίνηση των συνομιλιών για το Κυπριακό. Ωστόσο υπογράμμισε ότι η Κύπρος 50 χρόνια μετά την τραγωδία του ’74 παραμένει διαιρεμένη και είναι μια μη αποδεκτή κατάσταση, προσθέτοντας ότι πρέπει να αξιοποιηθεί κάθε δυνατότητα για λύση του Κυπριακού στη βάση των αποφάσεων του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ.

O οίκος πιστοληπτικής αξιολόγησης Scope Ratings επιβεβαίωσε το αξιόχρεο της Ελλάδας στην επενδυτική βαθμίδα ΒΒΒ- και αναβάθμισε τις προοπτικές του σε θετικές από σταθερές, αναφέροντας τη μείωση του δημόσιου χρέους, τη βελτιωμένη ανθεκτικότητα του τραπεζικού συστήματος και την ευνοϊκή δυναμική για διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις.

«Η σημερινή αναβάθμιση, επιβεβαιώνει με εμφατικό τρόπο την επιτυχία της εφαρμοζόμενης οικονομικής πολιτικής και τις θετικές προοπτικές της ελληνικής οικονομίας» δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών, Κωστής Χατζηδάκης.

Συνεχίζει την επέλασή του ο καύσωνας και μάλιστα ενισχυμένος καθώς, σύμφωνα με το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης που εξέδωσε η ΕΜΥ, οι ασυνήθιστα υψηλές θερμοκρασίες θα επιμείνουν μέχρι και τις 22 Ιουλίου. Σύμφωνα με την ΕΜΥ από τη Δευτέρα, τοπικά ο υδράργυρος θα φτάσει και τους 43 βαθμούς Κελσίου.

Μέτρα προφύλαξης και ειδικά των ευάλωτων ατόμων για την αντιμετώπιση του καύσωνα, συστήνει το υπουργείο Υγείας.

Σε επιφυλακή ο Δήμος Αθηναίων. Ανοιχτές για όσες ημέρες χρειαστεί ,από τις 9 το πρωί έως τις εννέα το βράδυ, οι κλιματιζόμενες αίθουσες και στις επτά Λέσχες Φιλίας του Δήμου. Η Γραμμή Καύσωνα» των Δημοτικών Ιατρείων του δήμου Αθηναίων λειτουργεί καθημερινά έως τις επτά και μισή το απόγευμα . Οι πολίτες και ιδιαίτερα όσοι ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες, μπορούν να καλούν στο 2103638049. Αναλυτικά στον ιστότοπο του σταθμού μας www.athina984.gr

«Σας υπόσχομαι ότι είμαι καλά», διαβεβαίωσε ο Τζο Μπάιντεν υποστηρικτές του σε προεκλογική εκδήλωση στο Ντιτρόιτ, στο Μίσιγκαν, πολιτεία η οποία ενδέχεται να είναι καθοριστική στις προεδρικές εκλογές. «Πρέπει να τελειώσουμε τη δουλειά», είπε ακόμη ο πρόεδρος των ΗΠΑ, 81 ετών, ο οποίος υποσχέθηκε να εντατικοποιήσει την εκστρατεία του, παρά τις εκκλήσεις στο στρατόπεδο του Δημοκρατικού κόμματος να αποσύρει την υποψηφιότητά του, εν μέσω αμφισβητήσεων για την πνευματική του οξύτητα.

Ο Ίλον Μασκ, από τους πλουσιότερους ανθρώπους στον κόσμο, δώρισε χρήματα σε πολιτική οργάνωση η οποία εργάζεται για να εκλεγεί στην προεδρία των ΗΠΑ ο Ρεπουμπλικάνος υποψήφιος Ντόναλντ Τραμπ, ανέφερε το πρακτορείο ειδήσεων Bloomberg, επικαλούμενο πηγές του.

Το πρακτορείο δεν διευκρίνισε το ύψος της δωρεάς, ανέφερε πάντως πως πρόκειται για «μεγάλο ποσό». Η εκστρατεία του Ρεπουμπλικάνου αρνήθηκε να σχολιάσει.

ΚΑΙΡΟΣ

Υψηλές θερμοκρασίες και σήμερα στην Αττική. Η θερμοκρασία στην Αθήνα θα κυμανθεί από 27 έως 39 βαθμούς Κελσίου. 30 βαθμοί αυτή την ώρα στο Γκάζι.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα