back to top
29 C
Athens
Τρίτη, 16 Ιουλίου, 2024

29 C
Athens
Τρίτη, 16 Ιουλίου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 15:00

Διαβάστε επίσης

Υπό μερικό έλεγχο τέθηκε η πυρκαγιά που είχε ξεσπάσει σε χαμηλή βλάστηση στον ‘Αγιο Χαράλαμπο Κορινθίας.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική η φωτιά εκδηλώθηκε 10 λεπτά μετά τη 1 το μεσημέρι πάνω από την Εθνική Οδό Αθηνών -Κορίνθου στο ρεύμα προς Κόρινθο. Στο σημείο επιχειρούν 18 πυροσβέστες με 7 οχήματα.

Την ίδια στιγμή, ο συρμός του προαστιακού που πραγματοποιεί το δρομολόγιο Κιάτο-Πειραιάς παραμένει στον σιδηροδρομικό σταθμό της Κορίνθου και αναμένονται καθυστερήσεις, σύμφωνα με ανακοίνωση της Hellenic Train.

Πυρκαγιά και στην Πλάκα Λιτοχώρου. Η φωτιά καίει σε χαμηλή βλάστηση και σύμφωνα με την Πυροσβεστική δεν απειλεί κάποιον οικισμό. Επί τόπου επιχειρούν 39 πυροσβέστες με 13 οχήματα, μία ομάδα πεζοπόρο, πέντε αεροσκάφη και ένα ελικόπτερο.

Σε επικαιροποίηση του έκτακτου δελτίου για τον καύσωνα προχώρησε η ΕΜΥ, προειδοποιώντας ότι οι πολύ υψηλές θερμοκρασίες θα συνεχιστούν τις επόμενες ημέρες. Ο υδράργυρος αναμένεται να χτυπήσει κόκκινο στο εσωτερικό της ηπειρωτικής Ελλάδας (κυρίως στα δυτικά και τα βόρεια) και στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, φτάνοντας και τους 43 βαθμούς κελσίου κυρίως την Τετάρτη και την Πέμπτη. Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς για αύριο σε Έβρο, Ροδόπη, Αττική, Αργολίδα και Κρήτη και σε περιοχές Εύβοιας, Βοιωτίας και Κορινθίας.

H Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας συνιστά στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, μεριμνώντας για τη λήψη μέτρων αυτοπροστασίας από κινδύνους που προέρχονται από την επικράτηση των υψηλών θερμοκρασιών.

Σε επιφυλακή ο Δήμος Αθηναίων. Ανοιχτές για όσες ημέρες χρειαστεί ,από τις 9 το πρωί έως τις εννέα το βράδυ, οι κλιματιζόμενες αίθουσες και στις επτά Λέσχες Φιλίας του Δήμου. Η Γραμμή Καύσωνα» των Δημοτικών Ιατρείων του δήμου Αθηναίων λειτουργεί καθημερινά έως τις επτά και μισή το απόγευμα. Οι πολίτες και ιδιαίτερα όσοι ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες, μπορούν να καλούν στο 2103638049. Αναλυτικά στον ιστότοπο του σταθμού μας www.athina984.gr

Ενδοοικογενειακή βία, οδήγησε στην τραγωδία της Αμφιλοχίας σύμφωνα με πληροφορίες που δίδονται στη σχετική ανακοίνωση της ΕΛΑΣ, για το αιματηρό περιστατικό. Όπως προέκυψε από τα πρώτα στοιχεία της αστυνομικής έρευνας, ο 43χρονος πυροβόλησε την 36χρονη εν διαστάσει σύζυγό του, η οποία βρέθηκε νεκρή μέσα στο αυτοκίνητο της και κατόπιν αυτοκτόνησε λίγα μέτρα πιο μακριά με το ίδιο όπλο, το οποίο βρέθηκε δίπλα του. Σύμφωνα με την Αστυνομία , η 36χρονη γυναίκα την Πέμπτη, 11 Ιουλίου, είχε υποβάλλει μήνυση σε βάρος του συζύγου της, για ενδοοικογενειακή παράνομη βία και απειλή, όμως δεν κατέστη δυνατή η σύλληψή του εντός των ορίων του αυτοφώρου, ενώ η παθούσα δεν επιθυμούσε να μεταφερθεί σε δομή, ούτε να της χορηγηθεί η εφαρμογή του “panic button”.

Η αιματοχυσία συνεχίζεται στη Γάζα όπου σύμφωνα με το Παλαιστινιακό Υπουργείο Υγείας περισσότεροι από 71 άνθρωποι σκοτώθηκαν και 289 τραυματίστηκαν από την επίθεση του Ισραήλ, η οποία σύμφωνα με το Τελ Αβίβ είχε σαν στόχο τον στρατιωτικό ηγέτη της Χαμάς, Μοχάμεντ Ντέιφ. Ο ισχυρισμός του Ισραήλ ότι στοχοθέτησε ηγέτες της Χαμάς σε έναν σημερινό αεροπορικό βομβαρδισμό στη Γάζα είναι “ψευδής”, ανέφερε σε μια ανακοίνωσή της η Χαμάς.

ΚΑΙΡΟΣ

Γενικά αίθριος σήμερα στην Αττική. Θερμοκρασία έως 39 βαθμούς Κελσίου. 38 βαθμοί αυτή την ώρα στην Τεχνόπολη εδώ στο Γκάζι.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα