back to top
35.9 C
Athens
Τετάρτη, 14 Αυγούστου, 2024

35.9 C
Athens
Τετάρτη, 14 Αυγούστου, 2024

Γάζα: Στους 90 οι νεκροί από την ισραηλινή επίθεση στη Χαν Γιουνίς

Διαβάστε επίσης

Το υπουργείο Υγείας της Χαμάς ανακοίνωσε απόψε ότι 90 Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν από το ισραηλινό πλήγμα στη Χαν Γιουνίς στη νότια Λωρίδα της Γάζας.

Στην ανακοίνωσή του το υπουργείο καταγγέλλει την «αποτρόπαιη σφαγή εκ μέρους του κατακτητή» (σ.σ. του Ισραήλ) σημειώνοντας ότι οι νεκροί είναι 90 και οι τραυματίες 300.

«Τα μισά από τα θύματα ήταν γυναίκες και παιδιά», πρόσθεσε η Χαμάς.

Οι ένοπλες δυνάμεις του Ισραήλ ανακοίνωσαν ότι στόχος της αεροπορικής επιδρομής ήταν ο Μοχάμεντ Ντέιφ στρατιωτικός ηγέτης της Χαμάς.

Οι ένοπλες δυνάμεις του Ισραήλ ανακοίνωσαν ότι στόχος της αεροπορικής επιδρομής ήταν ο Μοχάμεντ Ντέιφ στρατιωτικός ηγέτης της Χαμάς

Οι ένοπλες δυνάμεις του Ισραήλ ανακοίνωσαν ότι στόχος της αεροπορικής επιδρομής ήταν ο Μοχάμεντ Ντέιφ στρατιωτικός ηγέτης της Χαμάς.

Οι ένοπλες δυνάμεις του Ισραήλ ανακοίνωσαν ότι στόχος της αεροπορικής επιδρομής ήταν ο Μοχάμεντ Ντέιφ στρατιωτικός ηγέτης της Χαμάς.

Ωστόσο ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου δήλωσε  ότι δεν υπάρχει «καμία βεβαιότητα» για το αν ο επικεφαλής του στρατιωτικού σκέλους της Χαμάς, ο Μοχάμαντ Ντέιφ, και ο αναπληρωτής του σκοτώθηκαν από ισραηλινό πλήγμα στη Λωρίδα της Γάζας.

Δεσμεύτηκε όμως ότι θα συνεχίσει να επιδιώκει τους πολεμικούς στόχους του Ισραήλ μέχρι τέλους.

«Το κράτος του Ισραήλ εξαπέλυσε σήμερα μια επίθεση στη Γάζα επιχειρώντας να εξοντώσει τον Μοχάμεντ Ντέιφ και τον αναπληρωτή του Ράφα Σαλάμα. Δεν είναι βέβαιο ότι εξοντώθηκε ο ένας ή ο άλλος», είπε στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε, η οποία μεταδόθηκε από την τηλεόραση.

«Είτε έτσι, είτε αλλιώς, θα φτάσουμε σε όλη την ηγεσία της Χαμάς», πρόσθεσε.

Ο Νετανιάχου υποστήριξε επίσης ότι οι πιθανότητες να επιτευχθεί μια συμφωνία για την επιστροφή των Ισραηλινών ομήρων θα βελτιωθούν εάν αυξηθεί η στρατιωτική πίεση στη Χαμάς.

Ο ισχυρισμός του Ισραήλ ότι στοχοθέτησε ηγέτες της Χαμάς σε έναν σημερινό αεροπορικό βομβαρδισμό στη Γάζα είναι “ψευδής”, ανέφερε νωρίτερα σε ανακοίνωσή της η Χαμάς.

“Δεν είναι η πρώτη φορά που το Ισραήλ ισχυρίζεται ότι στοχοθέτησε Παλαιστίνιους ηγέτες, με τον ισχυρισμό αυτό, να διαψεύδεται αργότερα”, ανακοίνωσε η Χαμάς.

 

20 νεκροί σε προσφυγικό καρταυλισμό Δυτικά της Γάζας 

Την ίδια ώρα η παλαιστινιακή υπηρεσία πολιτικής άμυνας ανέφερε απόψε ότι 20 άνθρωποι σκοτώθηκαν από ισραηλινό πλήγμα σε προσφυγικό καταυλισμό στα δυτικά της Πόλης της Γάζας, όπου ο στρατός συνεχίζει τις επιχειρήσεις του.

«Ο αριθμός των μαρτύρων της σφαγής του Αλ Σάτι ανέρχεται στους 20 και υπάρχουν ακόμη ορισμένοι τραυματίες σε σοβαρή κατάσταση» ανέφερε ό Μαχμούντ Μπασάλ, ο εκπρόσωπος της υπηρεσίας αυτής.

Νωρίτερα, ο ίδιος είπε ότι «πολλές οβίδες» έπεσαν στο Αλ Σάτι και κατήγγειλε «μια νέα σφαγή» με στόχο το τζαμί της συνοικίας.

Ο ισραηλινός στρατός δεν έχει προς το παρόν σχολιάσει αυτές τις πληροφορίες. Το πρωί ανέφερε ότι συνεχίζει τις επιχειρήσεις του στη Λωρίδα της Γάζας και ιδίως στην Πόλη της Γάζας, όπου ένας ανταποκριτής του Γαλλικού Πρακτορείου είπε ότι σημειώθηκαν βομβαρδισμοί από το πυροβολικό και από μη επανδρωμένα αεροσκάφη.

Στο μεταξύ, αξιωματούχοι από το νοσοκομειακό συγκρότημα Νάσερ, που ήταν παλαιότερα, το μεγαλύτερο νοσοκομείο που λειτουργούσε στη Γάζα, δήλωσαν σήμερα ότι το νοσοκομείο δεν μπορεί πλέον να λειτουργήσει.

Οι γιατροί δήλωσαν ότι δεν μπορούν πλέον να καλύψουν τις ανάγκες που υπάρχουν για την παροχή ιατρικής βοήθειας σε μεγάλο αριθμό τραυματιών, εξαιτίας της έντασης των πολεμικών επιχειρήσεων του Ισραήλ, αλλά και των σοβαρών ελλείψεων σε ιατρικές προμήθειες.

ΥΠΕΞ Τουρκίας: Ένα ακόμη στάδιο στην προσπάθεια ολοκληρωτικής εξόντωσης των Παλιατινίων

Σκληρή ανακοίνωση κατά του Ισραήλ για την επίθεση στην Αλ-Μαουάσι, δυτικά της Χαν Γιουνίς στη νότια Γάζα, εξέδωσε το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών.

«Η επίθεση του Ισραήλ κατά των Παλαιστινίων που βρήκαν καταφύγιο στο Αλ-Μαουάσ, το οποίο έχει χαρακτηρίσει ως “ασφαλή ζώνη” στη Χαν Γιουνίς, και η σφαγή δεκάδων αμάχων είναι ένα ακόμη στάδιο στην προσπάθεια της κυβέρνησης Νετανιάχου να εξοντώσει ολοκληρωτικά τους Παλαιστίνιους» σημειώνεται στην ανακοίνωση του τουρκικού υπουργείου των Εξωτερικών.

Στην ίδια ανακοίνωση αναφέρεται επίσης: «Ενώ αναμένεται η απάντηση του Ισραήλ στη θετική ανταπόκριση της Χαμάς για κατάπαυση του πυρός, η επιλογή για άλλη μια φορά της κυβέρνησης Νετανιάχου για αιματοχυσία αποτελεί απόδειξη ότι προσπαθεί να αποτρέψει τις διαπραγματεύσεις για μόνιμη κατάπαυση του πυρός. Οι χώρες που υποστηρίζουν το Ισραήλ πρέπει να σταματήσουν αυτή τη βαρβαρότητα».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα