back to top
34.4 C
Athens
Πέμπτη, 8 Αυγούστου, 2024

34.4 C
Athens
Πέμπτη, 8 Αυγούστου, 2024

Πλαστογραφία σε ματς 14χρονων στον Πειραιά

Διαβάστε επίσης

Πριν από μερικούς μήνες, παιδιά ηλικίας 13 και 14 ετών διεκδίκησαν τον τίτλο του πρωταθλητή ΕΠΣ Πειραιά στην αντίστοιχη ηλικιακή κατηγορία.

Ο τελικός που έγινε στα τέλη Απριλίου στο γήπεδο «Παντελής Νικολαϊδης» της Νίκαιας ανέδειξε νικητή τον Πανφαληρικό και μάλιστα με το επιβλητικό 5-1 επί του Παντζιτζιφιακού.

Λίγες εβδομάδες μετά η ΕΠΣ Πειραιά εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία κατακύρωσε τον τελικό Κ14 στον Παντζιτζιφιακό με 3-0 α.α. ενώ τιμώρησε με αυστηρότατη ποινή τον εκπρόσωπο της ακαδημίας «Diamonds» Πανφαληρικού, Διαμαντή Αθανασίου για παραβάσεις του άρθρου 21 παρ. 2 β. του Πειθαρχικού Κώδικα της ΕΠΟ.

Η ουσία και το πρωτοφανές της υπόθεσης βρίσκεται στην παράβαση των κανονισμών που προβλέπει το άρθρο 21. Το συγκεκριμένο άρθρο αναφέρεται στην πλαστογραφία επίσημων εγγράφων και σε επικοινωνία που είχε το ΑΠΕ-ΜΠΕ με την ΕΠΣ Πειραιά επιβεβαιώθηκε ότι ακριβώς αυτό ήταν και το αντικείμενο της έρευνας. To ρεπορτάζ εκείνης της περιόδου που εντοπίσαμε στην ιστοσελίδα “ stoplekto” αναφέρει χαρακτηριστικά: «Κάποιοι από τους παίκτες του Παντζιτζιφιακού κατήγγειλαν ότι το Νο 9 των αντιπάλων δεν είναι αυτός που το όνομά του αναγράφεται στο φύλλο αγώνα, καθώς τον γνώριζαν από το σχολείο». Οι άνθρωποι του Παντζιτζιφιακού ζήτησαν από τον διαιτητή να κάνει έλεγχο ταυτοπροσωπίας. Πράγματι, ο διαιτητής έλεγξε το δελτίο του νεαρού ποδοσφαιριστή του Πανφαληρικού, ο οποίος απάντησε σωστά για τα στοιχεία του, όταν ρωτήθηκε. Όμως, οι αντίπαλοι επέμεναν ότι δεν είναι αυτός και υποστήριζαν ότι έχει αλλάξει τη φωτογραφία πάνω στο δελτίο. Έτσι, ο Παντζιτζιφιακός κατέθεσε ένσταση για πλαστογραφία εγγράφου και τελικά δικαιώθηκε!

Όλα αυτά -επαναλαμβάνουμε- σε αγώνα Κ14 δηλαδή μεταξύ παιδιών της Α΄ και της Β΄ γυμνασίου. Ηλικίες στις οποίες οι ποδοσφαιριστές πρέπει να απολαμβάνουν τη χαρά του παιχνιδιού, να διδάσκονται και να μοιράζονται τις αρχές του ευ αγωνίζεσθαι.

Στον Διαμαντή Αθανασίου επιβλήθηκε παραδειγματική τιμωρία, με ποινή απαγόρευσης συμμετοχής στα πρωταθλήματα των υποδομών της ΕΠΣ Πειραιά για δύο χρόνια και χρηματικό πρόστιμο 1.500 ευρώ. Ο Πειθαρχικός Κώδικας προβλέπει ποινή τουλάχιστον 12 μηνών και ελάχιστο πρόστιμο 500 ευρώ, εφόσον αξιωματούχος ομάδας πλαστογραφεί ή παραποιεί έγγραφο ή χρησιμοποιεί εν γνώσει του παραποιημένο έγγραφο.

Επίσης, 500 ευρώ πρόστιμο καλείται να πληρώσει ο Πανφαληρικός που επέστρεψε το κύπελλο του πρωταθλητή και τα μετάλλια που απονεμήθηκαν στα παιδιά, ενώ με 3 αγωνιστικές τιμωρήθηκε ένας νεαρός ποδοσφαιριστής που ανήκει στο σωματείο αλλά σε μεγαλύτερη ηλικιακή κατηγορία. Προφανώς φορούσε τη φανέλα με το Νο 9.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα