back to top
29 C
Athens
Τρίτη, 16 Ιουλίου, 2024

29 C
Athens
Τρίτη, 16 Ιουλίου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 08:00

Διαβάστε επίσης

Συναγερμός έχει σημάνει στις Ηνωμένες Πολιτείες μετά την δολοφονική επίθεση που δέχτηκε ο Ντόναλντ Τράμπ κατά τη διάρκεια προεκλογικής του ομιλίας στην Πενσυλβάνια.

Την ώρα που μιλούσε ο πρώην πρόεδρος ακούγονται ριπές, και λίγο μετά εμφανίστηκε τραυματισμένος ελαφράστο αυτί. Ο Τραμπ αποχώρησε με αίματα από στη σκηνή, δείχνοντας ωστόσο να είναι καλά. Σύμφωνα με τα όσα μεταδίδουν τα διεθνή Μέσα ενημέρωσης ένας θεατής είναι νεκρός και δύο βαριά τραυματίες, ενώ νεκρός είναι και ο δράστης της επίθεσης, τον οποίο και εξουδετέρωσαν οι μυστικές υπηρεσίες.

Σύμφωνα με τις υπηρεσίες ασφαλείας των ΗΠΑ, ο Τραμπ μεταφέρθηκε για τις πρώτες βοήθειες σε νοσοκομείο είναι καλά στην υγεία του και υπό μέτρα υψηλής προστασίας.

Ο Ντόναλντ Τραμπ σε ανακοίνωσή του μετά την επίθεση δήλωσε ότι “πυροβολήθηκε” στο “πάνω μέρος του δεξιού μου αυτιού” και “υπήρξε μεγάλη αιμορραγία”.

Στην ανάρτηση στον ιστότοπό του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, Truth Social, εξέφρασε τις ευχαριστίες του προς τις μυστικές υπηρεσίες και τις αστυνομικές αρχές για την “ταχεία ανταπόκρισή τους” ενώ εξέφρασε τα συλληπητήρια του στην οικογένεια του ανθρώπου που χτυπήθηκε ενώ βρισκόταν στο σημείο για να παρακολουθήσει την ομιλία του.

Ο ύποπτος δράστης της επίθεσης κατά της ζωής του υποψήφιου των Ρεπουμπλικανών Ντόναλντ Τραμπ είναι ένας 20χρονος άνδρας από την Πενσιλβάνια, μετέδωσε δημοσιογράφος του CNN επικαλούμενος πηγές. Σύμφωνα με ανάρτηση του δημιοσιογράφου στο Χ, το FBI έχει ταυτοποιήσει τον άνδρα.

Την πολιτική βία αποκήρυξε ο πρόεδρος Τζο Μπάιντεν σε διάγγελμα του μετά την επίθεση ενόπλου εναντίον του Ρεπουμπλικάνου αντιπάλου του στις εκλογές του Νοεμβρίου, του Ντόναλντ Τραμπ, προσθέτοντας ότι είναι χαρoύμενος που είναι ασφαλής. Σε έκτακτο διάγγελμά του που αναμεταδόθηκε απευθείας τηλεοπτικά, ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπάιντεν επέμεινε στο ότι «δεν υπάρχει καμιά θέση στην Αμερική για τη βία αυτού του είδους», την οποία χαρακτήρισε «άρρωστη», υπογραμμίζοντας πως «οι πάντες πρέπει να την καταδικάσουν».

Ανακουφισμένος δήλωσε ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα από το ότι δεν φαίνεται σοβαρός ο τραυματισμός του Ντόναλντ Τραμπ κατά την επίθεση ενόπλου, υπογραμμίζοντας ότι δεν υπάρχει θέση για πολιτικά υποκινούμενη βία στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Στα ύψη ο υδράργυρος και σήμερα με τις θερμοκρασίες να ξεπερνούν ακόμη και τους 40 βαθμούς Κελσίου σε πολλές περιοχές της χώρας. Σε επιφυλακή ο Δήμος Αθηναίων. Ανοιχτές για όσες ημέρες χρειαστεί ,από τις 9 το πρωί έως τις εννέα το βράδυ, οι κλιματιζόμενες αίθουσες και στις επτά Λέσχες Φιλίας του Δήμου. Η «Γραμμή Καύσωνα» των Δημοτικών Ιατρείων του δήμου Αθηναίων λειτουργεί καθημερινά έως τις επτά και μισή το απόγευμα. Οι πολίτες και ιδιαίτερα όσοι ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες, μπορούν να καλούν στο 2103638049. Αναλυτικά στον ιστότοπο του σταθμού μας 3w.athina984.gr

H Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας συνιστά στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, μεριμνώντας για τη λήψη μέτρων αυτοπροστασίας από κινδύνους που προέρχονται από την επικράτηση των υψηλών θερμοκρασιών.

Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 4) προβλέπεται σήμερα σε περιφέρεια Αττικής, Κρήτης καθώς και στις περιφερειακές ενότητες Κορινθίας, Αργολίδας, Βοιωτίας, Εύβοιας, Έβρου και Ροδόπης, σύμφωνα με το Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς που εκδίδει η γενική γραμματεία Πολιτικής Προστασίας

Μετά από πολύωρη συνεδρίαση της διεύθυνσης των φυλακών της Αλβανίας όπου κρατείται ο Φρέντη Μπελέρης, αποφασίστηκε η έκδοση της άδειας στον Έλληνα ευρωβουλευτή ώστε αύριο Δευτέρα, να μεταβεί στο Στρασβούργο, προκειμένου να αναλάβει τα καθήκοντα του ως ευρωβουλευτής κατά την εναρκτήρια ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου

Στην οφειλόμενη πιστή τήρηση της Συμφωνίας των Πρεσπών, της οποίας ο πυρήνας «παραβιάζεται συστηματικά από τη νέα πολιτική και πολιτειακή ηγεσία της Βόρειας Μακεδονίας», αναφέρθηκε ο υπουργός Εξωτερικών, Γιώργος Γεραπετρίτης σε άρθρο του στην εφημερίδα το «Βήμα της Κυριακής».Νωρίτερα, ο πρωθυπουργός της Βόρειας Μακεδονίας, Χρίστιαν Μίτσκοσκι, σε συνέντευξή του στο «Al Jazeera Balkan», ισχυρίστηκε εκ νέου ότι τηρεί τη Συμφωνία των Πρεσπών και πως η Ελλάδα είναι αυτή που κωλυσιεργεί και δεν εφαρμόζει τη συμφωνία.

Το υπουργείο Υγείας της Χαμάς ανακοίνωσε ότι 90 Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν από το ισραηλινό πλήγμα στον καταυλισμό εκτοπισμένων του Αλ Μαουάσι, στη νότια Λωρίδα της Γάζας. Την ίδια ώρα ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου δήλωσε ότι δεν υπάρχει «καμία βεβαιότητα» για το αν ο επικεφαλής του στρατιωτικού σκέλους της Χαμάς, ο Μοχάμαντ Ντέιφ και ο αναπληρωτής του σκοτώθηκαν από ισραηλινό πλήγμα στη Λωρίδα της Γάζας. Δεσμεύτηκε όμως ότι θα συνεχίσει να επιδιώκει τους πολεμικούς στόχους του Ισραήλ μέχρι τέλους.

Ανοιχτά θα είναι σήμερα Κυριακή τα καταστήματα στο πλαίσιο των θερινών εκπτώσεων. Το προτεινόμενο ωράριο λειτουργίας είναι 11:00 με 6 το απόγευμα για τα καταστήματα και 11:00 με 8 για τα πολυκαταστήματα, μεγάλα καταστήματα και εμπορικά κέντρα

Στην αθλητική επικαιρότητα

Στην Γερμανία είναι στραμμένα τα βλέμματα όλων όπου απόψε στις 10 ώρα Ελλάδος πραγματοποιείται ο τελικός του Euro μεταξύ Ισπανίας και Αγγλίας. Τον αγώνα θα μεταδώσει ζωντανά η ΕΡΤ.

ΚΑΙΡΟΣ

Γενικά αίθριος σήμερα στην Αττική. Θερμοκρασία από 27 έως 39 βαθμούς Κελσίου.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα