back to top
36.7 C
Athens
Τετάρτη, 14 Αυγούστου, 2024

36.7 C
Athens
Τετάρτη, 14 Αυγούστου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 09:00

Διαβάστε επίσης

Ταυτοποιήθηκε ο δράστης της επίθεσης κατά του πρώην προέδρου των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τράμπ κατά τη διάρκεια ομιλίας του στην Πενσυλβάνια.

Όπως έγινε γνωστό από το FBI ο ένοπλος που προσπάθησε να δολοφονήσει τον Ντόναλντ Τραμπ έχει αναγνωριστεί ως ο Τόμας Μάθιου Κρουκς, . Ο 20χρονος από το Μπέθελ Παρκ της Πενσιλβάνια πυροβόλησε τον πρώην πρόεδρο από μια στέγη 130 μέτρα μακριά από τη σκηνή της ομιλίας του τραυματίζοντάς τον στο αυτί ενώ αμέσως μετά έπεσε νεκρός από τα πυρά των μυστικών υπηρεσιών. Από τη δολοφονική επίθεση, εκτός από το δράστη, ένας θεατής είναι νεκρός και δύο βαριά τραυματίες.

Σύμφωνα με τις υπηρεσίες ασφαλείας των ΗΠΑ, ο Τραμπ μεταφέρθηκε για τις πρώτες βοήθειες σε νοσοκομείο είναι καλά στην υγεία του και υπό μέτρα υψηλής προστασίας.

Κανονικά θα συμμετάσχει αύριο στο συνέδριο του ρεπουμπλικανικού κόμματος ο Ντόναλντ Τράμπ μετά τον τραυματισμό του. «Ο πρόεδρος Τραμπ είναι καλά» και «ανυπομονεί να σας συναντήσει όλους στο Μιλγουόκι του Ουισκόνσιν όπου θα διεξαχθεί αυτό το μεγάλο συνέδριο από τις 15 ως τις 18 Ιουλίου», επεσήμαναν η προεκλογική ομάδα του υποψήφιου και το Ρεπουμπλικανικό κόμμα.

Ο Ντόναλντ Τραμπ στην ανάρτηση που έκανε στον ιστότοπό του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, Truth Social, αμέσως μετά την επίθεση εξέφρασε τις ευχαριστίες του προς τις μυστικές υπηρεσίες και τις αστυνομικές αρχές για την “ταχεία ανταπόκρισή τους” ενώ εξέφρασε τα συλληπητήρια του στην οικογένεια του ανθρώπου που χτυπήθηκε ενώ βρισκόταν στο σημείο για να παρακολουθήσει την ομιλία του.

Την πολιτική βία αποκήρυξε ο πρόεδρος Τζο Μπάιντεν σε διάγγελμα του μετά την επίθεση ενόπλου εναντίον του Ρεπουμπλικάνου αντιπάλου του στις εκλογές του Νοεμβρίου, του Ντόναλντ Τραμπ, προσθέτοντας ότι είναι χαρoύμενος που είναι ασφαλής. Σε έκτακτο διάγγελμά του που αναμεταδόθηκε απευθείας τηλεοπτικά, ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπάιντεν επέμεινε στο ότι «δεν υπάρχει καμιά θέση στην Αμερική για τη βία αυτού του είδους», την οποία χαρακτήρισε «άρρωστη», υπογραμμίζοντας πως «οι πάντες πρέπει να την καταδικάσουν».

Ανακουφισμένος δήλωσε ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα από το ότι δεν φαίνεται σοβαρός ο τραυματισμός του Ντόναλντ Τραμπ κατά την επίθεση ενόπλου, υπογραμμίζοντας ότι δεν υπάρχει θέση για πολιτικά υποκινούμενη βία στις Ηνωμένες Πολιτείες. Ηγέτες από όλο τον κόσμο καταδίκασαν την απόπειρα δολοφονίας του πρώην προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ.

Στα ύψη ο υδράργυρος και σήμερα με τις θερμοκρασίες να ξεπερνούν ακόμη και τους 40 βαθμούς Κελσίου σε πολλές περιοχές της χώρας. Σε επιφυλακή ο Δήμος Αθηναίων. Ανοιχτές για όσες ημέρες χρειαστεί ,από τις 9 το πρωί έως τις εννέα το βράδυ, οι κλιματιζόμενες αίθουσες και στις επτά Λέσχες Φιλίας του Δήμου. Η «Γραμμή Καύσωνα» των Δημοτικών Ιατρείων του δήμου Αθηναίων λειτουργεί καθημερινά έως τις επτά και μισή το απόγευμα. Οι πολίτες και ιδιαίτερα όσοι ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες, μπορούν να καλούν στο 2103638049. Αναλυτικά στον ιστότοπο του σταθμού μας 3w.athina984.gr

H Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας συνιστά στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, μεριμνώντας για τη λήψη μέτρων αυτοπροστασίας από κινδύνους που προέρχονται από την επικράτηση των υψηλών θερμοκρασιών.

Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 4) προβλέπεται σήμερα σε περιφέρεια Αττικής, Κρήτης καθώς και στις περιφερειακές ενότητες Κορινθίας, Αργολίδας, Βοιωτίας, Εύβοιας, Έβρου και Ροδόπης, σύμφωνα με το Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς που εκδίδει η γενική γραμματεία Πολιτικής Προστασίας

Μετά από πολύωρη συνεδρίαση της διεύθυνσης των φυλακών της Αλβανίας όπου κρατείται ο Φρέντη Μπελέρης, αποφασίστηκε η έκδοση της άδειας στον Έλληνα ευρωβουλευτή ώστε αύριο Δευτέρα, να μεταβεί στο Στρασβούργο, προκειμένου να αναλάβει τα καθήκοντα του ως ευρωβουλευτής κατά την εναρκτήρια ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου

Στην οφειλόμενη πιστή τήρηση της Συμφωνίας των Πρεσπών, της οποίας ο πυρήνας «παραβιάζεται συστηματικά από τη νέα πολιτική και πολιτειακή ηγεσία της Βόρειας Μακεδονίας», αναφέρθηκε ο υπουργός Εξωτερικών, Γιώργος Γεραπετρίτης σε άρθρο του στην εφημερίδα το «Βήμα της Κυριακής». Νωρίτερα, ο πρωθυπουργός της Βόρειας Μακεδονίας, Χρίστιαν Μίτσκοσκι, σε συνέντευξή του στο «Al Jazeera Balkan», ισχυρίστηκε εκ νέου ότι τηρεί τη Συμφωνία των Πρεσπών και πως η Ελλάδα είναι αυτή που κωλυσιεργεί και δεν εφαρμόζει τη συμφωνία.

Το υπουργείο Υγείας της Χαμάς ανακοίνωσε ότι 90 Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν από το ισραηλινό πλήγμα στον καταυλισμό εκτοπισμένων του Αλ Μαουάσι, στη νότια Λωρίδα της Γάζας. Την ίδια ώρα ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου δήλωσε ότι δεν υπάρχει «καμία βεβαιότητα» για το αν ο επικεφαλής του στρατιωτικού σκέλους της Χαμάς, ο Μοχάμαντ Ντέιφ και ο αναπληρωτής του σκοτώθηκαν από ισραηλινό πλήγμα στη Λωρίδα της Γάζας. Δεσμεύτηκε όμως ότι θα συνεχίσει να επιδιώκει τους πολεμικούς στόχους του Ισραήλ μέχρι τέλους.

Ανοιχτά θα είναι σήμερα Κυριακή τα καταστήματα στο πλαίσιο των θερινών εκπτώσεων. Το προτεινόμενο ωράριο λειτουργίας είναι 11:00 με 6 το απόγευμα για τα καταστήματα και 11:00 με 8 για τα πολυκαταστήματα, μεγάλα καταστήματα και εμπορικά κέντρα

Στην αθλητική επικαιρότητα

Σε ρυθμούς Euro όλη η Ευρώπη όπου απόψε στις 10 ώρα Ελλάδος πραγματοποιείται στη Γερμανία ο τελικός του Euro μεταξύ Ισπανίας και Αγγλίας. Τον αγώνα θα μεταδώσει ζωντανά η ΕΡΤ.

ΚΑΙΡΟΣ

Γενικά αίθριος σήμερα στην Αττική. Θερμοκρασία από 27 έως 39 βαθμούς Κελσίου.

 

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα