back to top
29 C
Athens
Τρίτη, 16 Ιουλίου, 2024

29 C
Athens
Τρίτη, 16 Ιουλίου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 19:00

Διαβάστε επίσης

Χωρίς ενεργό μέτωπο, σύμφωνα με την Πυροσβεστική, η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε σε δασική έκταση στην Κάτω Ποσειδωνία Λαυρίου, λίγο πριν τις 5 το απόγευμα, κοντά σε κατοικημένη περιοχή. «Σε 30 λεπτά αντιμετωπίστηκε η πυρκαγιά που ξέσπασε σε δασική έκταση στο Λαύριο», αναφέρει σε δήλωσή του ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Βασίλης Κικίλιας και προσθέτει ότι «αν δεν αντιμετωπιζόταν τόσο γρήγορα και έγκαιρα θα μπορούσε να έχει ολέθριες συνέπειες». 

Σε εξέλιξη βρίσκεται η πυρκαγιά που ξέσπασε το μεσημέρι σε δασική έκταση στο Βροντερό Πρεσπών στη Φλώρινα. Σύμφωνα με πληροφορίες από το Περιφερειακό Επιχειρησιακό Κέντρο της Πυροσβεστικής στην Κοζάνη, στο σημείο επιχειρούν επίγειες δυνάμεις και εναέρια μέσα ενώ στην περιοχή δεν υπάρχουν σπίτια. 

Καλύτερη εικόνα παρουσιάζει, σύμφωνα με την Πυροσβεστική, η πυρκαγιά που ξέσπασε σε αγροτική έκταση κοντά σε περιοχή με μαστιχόδεντρα μεταξύ της Κώμης και της Καλαμωτής Χίου. 

Ακυρώνονται όλα τα δρομολόγια του προαστιακού της Πάτρας, μεταξύ Πάτρας – Ρίου μέχρι νεωτέρας λόγω σοβαρού προβλήματος υποδομής σύμφωνα με ενημέρωση της Hellenic Train. 

Βαριές κατηγορίες για πέντε κακουργήματα και σειρά πλημμελημάτων αντιμετωπίζουν οι 74 συλληφθέντες για τα χθεσινά επεισόδια, έξω από το γήπεδο του Παναθηναϊκού. Ενώπιον του εισαγγελέα οδηγήθηκαν οι 72 εξ’ αυτών καθώς άλλα δύο άτομα νοσηλεύονται υπό κράτηση στο Λαϊκό νοσοκομείο. Οι κατηγορούμενοι αναμένεται να ζητήσουν προθεσμία για να προετοιμάσουν την υπεράσπισή τους. 

Εκρηκτικούς μηχανισμούς εντόπισε η Αστυνομία, σύμφωνα με την εφημερίδα Wall Street Journal, στο αυτοκίνητο του 20χρονου άνδρα o οποίος επιχείρησε να σκοτώσει τον πρώην πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ στη διάρκεια ομιλίας του στην Πενσυλβάνια. To όχημα ήταν σταθμευμένο κοντά στον χώρο της προεκλογικής συγκέντρωσης. Το FBI αναζητά τα κίνητρα του  ενόπλου όσο και τα κενά ασφαλείας στη φύλαξή του υποψήφιου Προέδρου των ΗΠΑ. Ως δράστης έχει αναγνωριστεί ο Τόμας Μάθιου Κρουκς, από την Πενσυλβάνια ο οποίος έχει καταγραφεί στους εκλογικούς καταλόγους ως Ρεπουμπλικάνος. 

“Αυτή τη στιγμή, είναι σημαντικότερο από ποτέ, να παραμείνουμε ενωμένοι και να δείξουμε τον αληθινό χαρακτήρα μας ως Αμερικανοί, παραμένοντας δυνατοί και αποφασισμένοι”, ανέφερε ο Τραμπ στη δεύτερη ανάρτησή του μετά την επίθεση. 

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν καταδίκασε την επίθεση και επέμεινε στο ότι «δεν υπάρχει καμιά θέση στην Αμερική για τη βία αυτού του είδους» ενώ την απόπειρα καταδίκασαν ηγέτες από όλο τον κόσμο. 

«Η πολιτική βία είναι μη αποδεκτή στις δημοκρατικές κοινωνίες», αναφέρει σε ανάρτησή του ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης. 

«Οι πράξεις πολιτικής βίας αποτελούν απειλή για την Δημοκρατία παγκοσμίως και είναι αυτονόητα απαράδεκτες και κατακριτέες» τονίζει στην ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ. 

Να «αποτιμήσουν» τις «πολιτικές τους που υποκινούν σε μίσος κατά πολιτικών αντιπάλων, χωρών και λαών» κάλεσε τις ΗΠΑ η Ρωσία. 

Στα ύψη ο υδράργυρος και σήμερα με τις θερμοκρασίες να ξεπερνούν ακόμη και τους 40 βαθμούς Κελσίου σε πολλές περιοχές της χώρας. Σε επιφυλακή ο Δήμος Αθηναίων. Ανοιχτές για όσες ημέρες χρειαστεί ,από τις 9 το πρωί έως τις  εννέα το βράδυ, οι κλιματιζόμενες αίθουσες και στις επτά Λέσχες Φιλίας του Δήμου. Η «Γραμμή Καύσωνα» των Δημοτικών Ιατρείων του δήμου Αθηναίων λειτουργεί καθημερινά έως τις επτά και μισή το απόγευμα. Οι πολίτες και ιδιαίτερα όσοι ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες, μπορούν να καλούν στο 2103638049.  Αναλυτικά στον ιστότοπο του σταθμού μας 3w.athina984.gr 

 Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς, κατηγορίας 4 προβλέπεται για αύριο Δευτέρα, στις περιφέρειες Αττικής και Κρήτης καθώς και σε περιοχές της Πελοποννήσου, της Στερεάς Ελλάδας, του Βορείου Αιγαίου, της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, σύμφωνα με το Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς της γενικής γραμματείας Πολιτικής Προστασίας.   

Στο σκάνδαλο της Novartis επανέρχεται με νέα ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ. τονίζοντας το ερώτημα «γιατί η κυβέρνηση επιμένει στην αποκάλυψη της ταυτότητας των προστατευόμενων μαρτύρων;». 

Προκλητική χαρακτήρισε την ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης αναφέροντας ότι το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης έσπευσε να υπερασπιστεί τους πρωταγωνιστές των πιο σκοτεινών ημερών για τη Δικαιοσύνη και το κράτος δικαίου στη χώρα μας. 

«Περίσσιο θράσος να μιλά για κουκούλες και συγκαλύψεις ο κ. Μητσοτάκης», σχολιάζει ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ απαντώντας στην ανακοίνωση της ΝΔ. 

Στη διεθνή επικαιρότητα 

 Στο σημείο μηδέν οι συνομιλίες για την κατάπαυση του πυρός στη Γάζα. Το παλαιστινιακό ισλαμιστικό κίνημα ανακοίνωσε ότι σταματήσουν οι έμμεσες διαπραγματεύσεις που διεξάγονταν για τη σύναψη συμφωνίας, ανακοίνωσε σήμερα στο Γαλλικό Πρακτορείο ανώτερο στέλεχος της Χαμάς. 

Εν τω μεταξύ, ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε ότι ο Ράφα Σαλάμα, διοικητής της ταξιαρχίας της Χαμάς στη Χαν Γιουνίς, σκοτώθηκε σε αεροπορική επιδρομή το Σάββατο που είχε επίσης στόχο τον επικεφαλής της ένοπλης πτέρυγας της οργάνωσης, τον Μοχάμεντ Ντέιφ. 

Την ίδια ώρα αρκετοί Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν ή τραυματίστηκαν σήμερα από αεροπορική επιδρομή των Ισραηλινών που έπληξε σχολείο στην κεντρική Γάζα. Σύμφωνα με τη Χαμάς το σχολείο προσέφερε καταφύγιο σε εκτοπισμένους ανθρώπους.  

Στην αθλητική επικαιρότητα  

Σε ρυθμούς Euro όλη η Ευρώπη όπου απόψε στις 10 ώρα Ελλάδος πραγματοποιείται στη Γερμανία ο τελικός του Euro μεταξύ Ισπανίας και Αγγλίας. Τον αγώνα θα μεταδώσει ζωντανά η ΕΡΤ.  

ΚΑΙΡΟΣ   

Γενικά αίθριος αύριο στην Αττική. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 5 και στα ανατολικά τοπικά 6 μποφόρ. Θερμοκρασία από 27 έως 39 βαθμούς Κελσίου. 36 βαθμοί αυτή την ώρα στην Τεχνόπολη εδώ στο Γκάζι.   

Κυρίες και κύριοι επόμενο δελτίο ειδήσεων στις 8
Ακολουθεί η εκπομπή Σόλο σε επιμέλεια Αριστέας Γιάννου 

 

 

 

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα