back to top
29.2 C
Athens
Τρίτη, 16 Ιουλίου, 2024

29.2 C
Athens
Τρίτη, 16 Ιουλίου, 2024

Επίθεση Δούκα στην κυβέρνηση για την ακρίβεια

Διαβάστε επίσης

Επίθεση στην κυβέρνηση για την εικόνα της αγοράς και την ακρίβεια εξαπέλυσε από την Πρέβεζα ο υποψήφιος για την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ και δήμαρχος Αθηναίων Χάρης Δούκας.

Αναφερόμενος στην εικόνα της οικονομίας που έχει δημιουργήσει η κυβέρνηση ο κ. Δούκας είπε:

«Μιλάμε για ένα βίαιο και άδικο εκσυγχρονισμό, για τους πολύ λίγους που παίρνουν πάρα πολλά, και όλοι οι υπόλοιποι, όλοι εμείς, σχεδόν τίποτα. Δισεκατομμύρια εισρέουν, Ταμεία Ανάκαμψης ακούμε, τράπεζες όμως μαθαίνουμε ότι έχουν τρομακτικά νέα υπερκέρδη, 3 δισεκατομμύρια, 4 κατασκευαστικές εταιρείες έχουν 10 δισεκατομμύρια κάβα, για το μέλλον, αν και εφόσον, και υλοποιούν έργα με καθυστερήσεις και παίρνουν και μπόνους. Ενεργειακές εταιρείες πλουτίζουν μέσα στην ενεργειακή κρίση, μία από τις οποίες είναι η ΔΕΗ, η Δημόσια Επιχείρηση Ηλεκτρισμού, η οποία έχει ξεχάσει το δέλτα, το «Δημόσια», και τα golden boys της, αντί να προσπαθούν να κρατήσουν χαμηλά τις τιμές για να έχουμε όλοι χαμηλό ρεύμα, σέρνουν τον χορό της ακρίβειας, με υψηλές τιμές στην αγορά, για να έρχεται η κυβέρνηση να επιδοτεί, με δικά μας λεφτά δηλαδή, να χρηματοδοτεί δηλαδή την αισχροκέρδεια. Και όλα αυτά, χωρίς να μιλάμε και να λέμε τα πράγματα ως έχουν.
Στην συνέχεια της προεκλογικής του ομιλίας ο κ. Δούκας ανέπτυξε τις θέσεις του με βάση όμως την κατάσταση που επικρατεί στα ενεργειακά θέματα και στο ακριβό ρεύμα λεγοντας “Κάποιοι μεταρρυθμιστές λένε ότι αυτός είναι ο ρόλος της ΔΕΗ, η ΔΕΗ πρέπει να έχει κέρδη, πολλά κέρδη, να αγοράζει σούπερμαρκετ, να αγοράζει άλλες εταιρείες, και εμείς να παλεύουμε και να μας κόβουν το ρεύμα. Αυτή είναι μία προσέγγιση σκληρά απέναντι από τη δική μας λογική. Όλες οι υπόλοιπες δημόσιες επιχειρήσεις, στον ενεργειακό πόλεμο, σχεδόν πτώχευσαν και πήραν κρατικές ενισχύσεις για να διασωθούν. Γιατί πτώχευσαν; Γιατί αποφάσισαν να κρατήσουν χαμηλά τις τιμές για να σώσουν τους πολίτες. Μόνο σε μία χώρα, στην Ελλάδα η δημόσια επιχείρηση ηλεκτρισμού έβγαλε υπερκέρδη και αγόρασε και άλλες εταιρείες και συνεχίζει να πληρώνει υπερμπόνους στα σπουδαία στελέχη της που κρατούν ψηλά τις τιμές. Βεβαίως, τα αποτελέσματα τα ζουν κάποιοι από εσάς. Σας ζητούν να γυρίσετε, δύο χρόνια μετά, πίσω τις επιδοτήσεις. Γυρνάτε τώρα πίσω, ό,τι σας έδωσαν τότε. Βγήκαμε να τα πούμε αυτά; Να κατονομάσουμε τις 4 μεγάλες επιχειρήσεις;Να πούμε για τη ΔΕΗ; Να πούμε ότι εμείς θέλουμε ενεργειακή δημοκρατία και όχι ενεργειακή ολιγαρχία; Πρέπει να το πούμε ξεκάθαρα».

Γιώργος Μανουσακάκης

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα