back to top
32.3 C
Athens
Δευτέρα, 15 Ιουλίου, 2024

32.3 C
Athens
Δευτέρα, 15 Ιουλίου, 2024

Χ. Καστανίδης: ‘Εχει μεγάλο ενδιαφέρον ότι κάποιοι υποψήφιοι μας υπενθυμίζουν ότι είναι ΠΑΣΟΚ…

Διαβάστε επίσης

Εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη παραχώρησε στον Αθήνα 9.84 και στον Γιώργο Μελιγγώνη το μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου του κόμματος και πρώην υπουργός, Χάρης Καστανίδης.

Εξέφρασε την απόλυτη καταδίκη της απόπειρας δολοφονίας του Ντόναλντ Τραμπ:

«Η απόπειρα δολοφονίας εναντίον του πρώην Προέδρου των ΗΠΑ, Ντ. Τραμπ, είναι απόλυτα καταδικαστέα. Είναι πάρα πολύ νωρίς να διατυπώσουμε κάποιου άλλου είδους πολιτικά συμπεράσματα, θα ήταν ανόητο και παρακινδυνευμένο καθώς σε αυτές τις υποθέσεις υπάρχουν ιστορίες και εκδοχές, οι οποίες είναι άγνωστες, πολύ περισσότερο όταν εμπλέκονται μυστικές υπηρεσίες».

Μίλησε για τα σενάρια για αλλαγής εκλογικού νόμου:

«Το παρελθόν της δεξιάς στον τόπο μας είναι γεμάτο από μεταρρυθμίσεις του εκλογικού συστήματος, ανάλογα με τις εκλογικές ανάγκες της δεξιάς παράταξης. Καλύτερα να περιμένουμε να δούμε αν θα το κάνει τελικά, διότι αν το πράξει προς την κατεύθυνση της περεταίρω ενίσχυσης, σημαίνει ότι αποδέχεται πλέον ότι είναι μειοψηφία στην ελληνική κοινωνία».

Αναφέρθηκε στην προεκλογική κούρσα στο ΠΑΣΟΚ:

«Μέχρι στιγμής δεν έχει διαμορφωθεί η πλήρης ανθρωπογεωγραφία των υποψηφίων. Εμφανίζονται διάφοροι υποψήφιοι, ας περιμένουμε πρώτα να τοποθετηθούν δημόσια και να εκφράσουν τις σκέψεις τους για τα μεγάλα προβλήματα της χώρας έτσι ώστε να έχουμε μια εικόνα. Είναι πρόωρο να πάρω θέση υπέρ κάποιου. Αν θέλουμε να δούμε νηφάλια τα θέματα εκλογής στην ηγεσία ενός κόμματος, πρέπει πρώτα να δούμε τι διατυπώνει ως στρατηγική ο κάθε υποψήφιος,  για να δούμε αν αξίζει τελικά να ηγηθεί ενός κόμματος ή όχι».

Ερωτηθείς για το ενδεχόμενο μη αυτοδυναμίας στις εκλογές και στο ενδεχόμενο συνεργασίας ΠΑΣΟΚ με ΝΔ:

«Δεν πρέπει να προκύψει μη αυτοδυναμία, διότι τότε θα έχουν αποτύχει η παρούσες ή οι επόμενες ηγεσίες του δημοκρατικού τόξου που δεν μπορούν να κατανοήσουν ότι η σωστή προοπτική της χώρας είναι μια εναλλακτική δημοκρατική προοδευτική διακυβέρνηση. Πάντα θα υπάρχουν ορισμένοι υποψήφιοι που θα μπορούν να έχουν περισσότερο συντηρητικές και άλλοι περισσότερο προοδευτικές θέσεις για τη λειτουργία του πολιτικού συστήματος και για το πως πρέπει να κυβερνηθεί ο τόπος. Εχει μεγάλο ενδιαφέρον ότι κάποιοι μας υπενθυμίζουν ότι είναι ΠΑΣΟΚ. Πρέπει να γίνει κατανοητό ότι αν το ερώτημα είναι ποιος θα πάει με τη ΝΔ σημαίνει ότι έχει αποτύχει ο προοδευτικός χώρος να ανοίξει τα φτερά του, να γίνει κάτι μεγάλο και ζωτικής σημασίας ως πολιτική οντότητα, ως πολιτική παράταξη που θα διεκδικήσει ένα διαφορετικό μέλλον για τη χώρα. Τα υπόλοιπα είναι για να αισθάνεται ο καθένας “μικρομαγαζάτορας” ότι έχει ένα μαγαζάκι του 6% ή του 11%».

Τέλος, έκανε λόγο για «στασιμότητα στο ΠΑΣΟΚ και φθορά στη λεγόμενη αξιωματική αντιπολίτευσης. Αν είχαν την δυνατότητα να εκτιναχθούν θα είχε συμβεί, αφού δεν συμβαίνει πρέπει κάτι να γίνει προκειμένου να υπάρξει μια μεγάλη δημοκρατική παράταξη. Χρειάζεται μια προγραμματική σύγκλιση, κανένα κόμμα δεν θα χάσει την αυτοτέλειά του»

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα