back to top
32.3 C
Athens
Δευτέρα, 15 Ιουλίου, 2024

32.3 C
Athens
Δευτέρα, 15 Ιουλίου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 16:00

Διαβάστε επίσης

Πυροβολισμοί από τρία διαφορετικά όπλα καταγράφονται στα ηχητικά ντοκουμέντα από την απόπειρα δολοφονίας του Ντόναλντ Τράμπ, τα οποία περιλαμβάνει η εγκληματολογική έκθεση του συμβάντος και έχει στη διάθεση του το CNN. Το ένα ανήκει στο 20χρονο δράστη. Μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν ενδείξεις ότι ο δράστης είχε ιστορικό ψυχικής ασθένειας, σύμφωνα με το FBI

Σε ενότητα καλεί τους Αμερικανούς πολίτες ο Τζο Μπάιντεν, υπό το βάρος της δολοφονικής απόπειρας Τραμπ. «Δεν πρέπει να επιτρέψουμε η βία να γίνει κανονικότητα, πρέπει να τερματιστεί το μίσος στη χώρα», τόνισε σε διάγγελμά του ο Αμερικανός πρόεδρος.

Στο Μιλγουόκι, ο Ντόναλντ Τραμπ για το συνέδριο του κόμματός των Ρεπουμπλικάνων .Δεν θα αφήσω έναν σκοπευτή ή δολοφόνο να μου επιβάλει αλλαγή του προγράμματος ή οτιδήποτε άλλο, δήλωσε ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ.

Σκληρή επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ εξαπέλυσε εκ νέου ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης ,με αφορμή τις εξελίξεις στην υπόθεση Novartis, την οποία χαρακτήρισε «πρωτοφανή σκευωρία». Ο κ. Μαρινάκης ζήτησε μάλιστα και από τους υποψηφίους για την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ να πάρουν θέση για το εάν στην «προοδευτική συμμαχία» για την οποία γίνεται λόγος «περιλαμβάνεται και ο ΣΥΡΙΖΑ της Novartis».

«Έχουμε κάθε λόγο να θέλουμε μία Αλβανία η οποία έρχεται πιο κοντά στην Ευρώπη, τηρώντας όμως απαρέγκλιτα τις ευρωπαϊκές της δεσμεύσεις», τόνισε ο πρωθυπουργός στη συνάντηση του με τον ευρωβουλευτή της ΝΔ, Φρ. Μπελέρη, ο οποίος έλαβε πενθήμερη άδεια προκειμένου να μεταβεί στο Στρασβούργο για να ορκιστεί ευρωβουλευτής.

Διαδοχικές επαφές του Υπουργού Εξωτερικών Γιώργου Γεραπετρίτη ,με αρχηγούς και εκπροσώπους των κοινοβουλευτικών κομμάτων ,για θέματα εξωτερικής πολιτικής. Την ανησυχία του για τις προκλητικές τουρκικές ενέργειες εξέφρασε ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανος Κασσελάκης, τονίζοντας ότι η ύφεση στις ελληνοτουρκικές σχέσεις είναι θετική, αλλά ο διάλογος πρέπει να προωθηθεί στη βάση του διεθνούς δικαίου.

«Επιδιώκουμε την επανέναρξη του διαλόγου για το κυπριακό βάσει των ψηφισμάτων του ΟΗΕ. Να μπει φραγμός στην ατζέντα διχοτόμησης Ερντογάν τόνισε -μεταξύ άλλων – ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Νίκος Ανδρουλάκης. Νωρίτερα ο κ. Γεραπετρίτης είχε συνάντηση με τον Κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο του ΚΚΕ Νίκο Καραθανασόπουλο.

Την ενοχή του πρώην υπουργού Γιάννου Παπανωντίου, τη συζύγου του και ενός ακόμη επιχειρηματία για το αδίκημα της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες εισηγήθηκε- πριν από λίγο -στο Τριμελες Εφετείο Κακουργημάτων ο Εισαγγελέας της Έδρας. Περισσότερα από την Μίνα Μουστάκα

Συνεχίζεται η μάχη για την προεδρία του ΠΑΣΟΚ.

Στην Άρτα βρίσκεται ο υποψήφιος για την Προεδρία Χάρης Δούκας. Ακολούθως θα μεταβεί σε Αίγιο και Πάτρα. Χθες από τα Ιωάννινα, ο κ. Δούκας έστειλε μήνυμα ότι το ΠΑΣΟΚ δεν είναι πατερίτσα της ΝΔ και δεν θα γίνει συμπλήρωμα.

«Θέλω να ενισχυθεί η συμμετοχικότητα. Πάρτε το ΠΑΣΟΚ στα χέρια σας!Σπάστε τους μηχανισμούς! Να μιλήσει η κοινωνία» τόνισε η επίσης υποψήφια Νάντια Γιαννακοπούλου στο πλαίσιο τηλεοπτικής της συνέντευξης στο Action 24.

Απαντώντας σε ερώτηση για το αν το ΠΑΣΟΚ θα χαράξει αυτόνομη πορεία ή εάν θα συζητήσει για μια συνεργασία με την ευρύτερη κεντροαριστερά η κ. Γιαννακοπούλου ξεκαθάρισε πως δικός της στόχος είναι η αυτονομία του ΠΑΣΟΚ.

Σε κλοιό καύσωνα έως και το Σαββατοκύριακο η χώρα. Σε επιφυλακή ο Δήμος Αθηναίων. Ανοιχτές οι κλιματιζόμενες αίθουσες στις επτά Λέσχες Φιλίας του Δήμου από τις 9 το πρωί έως τις εννέα το βράδυ. Σε καθημερινή λειτουργία έως τις 7.30 το απόγευμα η «Γραμμή Καύσωνα» των Δημοτικών Ιατρείων. Ανοιχτές όλο το 24ωρο παραμένουν παιδικές χαρές και ανοιχτοί αθλητικοί χώροι του Δήμου Αθηναίων έως και την προσεχή Κυριακή. Πληροφορίες στο athina984.gr

Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς σήμερα σε Αττική, Κρήτη καθώς και σε περιοχές της Πελοποννήσου, της Στερεάς Ελλάδας, του Βορείου Αιγαίου, της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.

Και ο καιρός: Υψηλές θερμοκρασίες και αύριο στην Αττική. Η Θερμοκρασία στην Αθήνα θα κυμανθεί από 27 έως 39 βαθμούς Κελσίου. 36 βαθμοί αυτή την ώρα στο Γκάζι.

 

 

 

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα